Insmeren, afspoelen, klaar

03:45 - 02:15
luistertijd 03:45 - leestijd 02:15

Nivea Onder de douche bodymilk

‘De nieuwe manier van hydrateren, voor een mooie zachte huid’, las ik bij de drogist,  aangezien ik een Italiaanse tester had gekregen. Maar goed dat ik de Nederlandse tekst had gelezen, want ik deed het helemaal fout onder de douche!

Het leek mij zo handig: een douchelotion die gelijk mijn huid zou reinigen en verzorgen. Tijdwinst tijdens werkdagen, wie wil dit nou niet? Maar het werkt heel anders; je wast jezelf op de manier zoals je gewend ben en daarna gebruik je dit product van Nivea en na een aantal seconden spoel je dit af.  Insmeren en afspoelen dus – iets heel anders dus! Vervolgens droog je je af en dan ben je helemaal gehydrateerd. Ready to go!

Als je dan zonder botbreuken uit de douchecabine bent gestapt, want je vloertje wordt wel glibberig met al die oliën die je afspoelt. Dat laatste zal wel meevallen want al loerend in de mandjes bij de drogist, zag ik regelmatig het donkerblauwe flesje liggen. Ook heb ik niet van een toename van valpartijen gehoord na gebruik van dit Nivea product.

Tijdwinst?

Het is maar net wat je wilt, alles onder de douche doen of na het afdrogen insmeren? Ik voelde het wel als tijdwinst, deze bodymilk trekt snel in en plakt helemaal niet. Direct na het afspoelen en afdrogen was mijn huid droog en glad en kon me direct aankleden. Dat vond ik prettig om met een warm lijf in mijn kleding te glippen. Tijdwinst, ja want intrektijd is er niet.

Geur en huidgevoel

De geur in mijn handen voor het opbrengen is subtiel; de bekende geur uit het blauwe blikje, heerlijk. Op de natte huid wordt de geur sterker en alcohol-achtig en daar schrok ik van, vreselijk! Ik gebruikte een toefje ter grootte van een walnoot per lichaamsdeel, lekker royaal. Ik had het idee dat de milk van mijn natte lijf zou glijden maar dat gebeurde niet. Met minder kan het ook prima. Dat is gelukkig een kort moment, want na het insmeren vervaagt de geur en na het afspoelen ruik ik bijna niets meer. Ik heb de neiging om na het insmeren mijn handen te wassen om die sterke geur kwijt te raken.

Gedurende de dag heb ik geen halo van geur om me heen en zo heb ik het graag. Zo min mogelijk geur. Als ik mijn neus heel diep in mijn huid stop dan ruik ik in de verte het Nivea geurtje. Mijn huid voelt soepel en is de gehele dag prima gehydrateerd.

De verpakking

De fles heeft een klapdop en functioneert prima, sluit prima en gaat niet al te gemakkelijk open, dus veilig in de toilettas. Doseert normaal naar behoefte en trakteert niet onbedoeld te veel milk.

Jolanda concludeert:

Deze ‘Onder de douche bodymilk’ is prettig in gebruik en geeft mij een gevoel van tijdwinst. Ik heb het niet geklokt maar het werkt onder de douche wat sneller. Geen afleiding om een keuze te maken uit mijn bodylotions, dat is soms tijdrovend! Echter zijn er twee nadelen: mijn douche-vloertje wordt glad (valgevaar) en eerder vuiler door een vettige aanslag. Daarbij de intense geur die vrijkomt op de natte huid, een geursensatie waar ik van schrik.

Lees ook