Wat een prachtig event was het weer, zoveel nieuwe merken die prijzen ontvingen

20:18 - 12:10
luistertijd 20:18 - leestijd 12:10

Ach, wat was het weer een super event! Ruim 300 gasten en 260 inzendingen voor de awards. Het team van 10 beauty-experts, de jury, heeft er weer een hele klus aan gehad, maar dat is natuurlijk super leuk. Er doen steeds vaker nieuwe merken op de Nederlandse markt aan mee. Dat is goed voor de marketing, zeker als je wint!

Nou hier komen de winnaars met het juryrapport, en kort daarbij noem ik nog even de producten die een tweede en derde plaats wonnen.

A. Categorie ZON

1. CeraVe – Hydraterende Gezichtscrème SPF 50

Goud is voor de Hydraterende Gezichtscrème SPF50 van CeraVe. De alleskunner beschermt gevoelige huidjes met een hoge factor en bevat verzorgende ceramiden, hyaluronzuur en niacinamide. ‘Een fijne en terecht prijswinnende combinatie’, vindt de jury. Nog meer pluspunten: ongeparfumeerd, veilige en moderne zonnefilters, een handige pomptube en een vriendelijk prijskaartje. Let it shine.

2. Cent Pur Cent – High Protection Lipbalm SPF 50 en 3. Prescription by Soap – SPF 50 Drops

B. Categorie LICHAAMSVERZORGING

1. Dermalogica – Clarifying Body Spray

Dermalogica Clarifying Body Spray wint de gouden plak in deze categorie. De verkoelende formule met botanische ingrediënten en salicylzuur gaat de strijd aan met verstopte poriën op lastig te bereiken delen van rug en schouders. De vrolijk gekleurde spray can, die vast ook pubers aanspreekt, werkt tevens ondersteboven zodat je de rugspray zelf kunt aanbrengen. De Experts noteerden: minder onzuiverheden en een rustigere huid. Gefeliciteerd!

2. ANAS – Quartz Crystal Body Care en 3. Authentic Beauty Concept – Sensorial Cream Scrub

C1. Categorie GEZICHTSVERZORGING POPULAIR

1. The Ordinary. – Hydration Soothing & Barrier Support Serum

Een bos knalroze rozen voor deze winnaar van het goud, The Ordinary Hydration Soothing & Barrier Support Serum. Te veel zuurtjes gebruikt? Krijg je vlekken en schilfers van retinol? Dan is dit supervoedende serum je zuurstokroze redder in nood. De schappelijke prijs en het verzachtende resultaat van deze effectieve cocktail voor verschillende huidproblemen gaven de doorslag voor de jury.

2. Eau Thermale Avène – Hydrance Boost Geconcentreerd Hydraterend Serum en 3. Eucerin – Hyaluron-Filler + Elasticity Dagcrème Rose SPF 30

C2. Categorie GEZICHTSVERZORGING POPULAIR PRODUCTLIJN

1. Embryolisse – Anti-Blemish Routine met biologische kurkuma

De winnaar van de eerste prijs is Embryolisse – Anti-Blemish Routine. De verzorgingslijn met biologische kurkuma voegt daadwerkelijk wat spice toe aan onze skincare. Het combineert zuiverende ingrediënten met kalmerende stoffen om als een daadkrachtig A(nti-Blemish)-team onzuiverheden te bestrijden. De 3-in-1 Pâte Secrète is bovendien te gebruiken als cleanser, masker én matterende spot treatment. Een zeer schone zaak!

2. Boots Apotheek – No7 Menopause Routine en 3. NIVEA – Cellular Luminous630® Anti-Spot Routine

D. Categorie GEZICHTSVERZORGING EXCLUSIEF

1. Murad – Retinal ReSculpt™ Overnight Treatment

De eerste prijs gaat naar Murad – Retinal Resculpt Overnight Treatment. Het zijdezachte slaapmasker stopt de huid lekker in met alles wat deze nodig heeft om ’s nachts optimaal te herstellen. Hulde voor hero-ingrediënt retinal, de milde, net zo efficiënte versie van retinol. Gladder, egaler en ‘gesculpter’ waren enkele van de effecten die de jury overtuigden dat dit een sleeping beauty is.

2. Drunk Elephant – B-Goldi™ Bright Drops Glow Serum en 3. Biotherm – Blue Pro-Retinol Eye Cream

E. Categorie DAMESGEUR POPULAIR

1. KAYALI – Eden Sparkling Lychee 39 Eau de Parfum

Het erepodium is voor het verrassende en fruity Eden Sparkling Lychee eau de parfum van Kayali. De mix van friszoete lychee met sandelhout en musk is mooi in balans volgens de enthousiaste juryleden. Na de dry down is de geur opvallend zacht en longlasting op de huid. Dit is een ideale geur voor een zwoele zomerdate maar ook een match voor wie graag een out of the box parfum draagt.

2. Bourjois – MON Bourjois ‘La Formidable, La Magnetique & La Fantastique’ Eau de Parfum en 3. Carolina Herrera – Good Girl Blush Eau de Parfum

F. Categorie DAMESGEUR EXCLUSIEF

1. Marc Jacobs – Daisy Drops ‘Signature, Eau So Fresh & Love’ Parfum Olie

Het glimmende goud gaat naar Daisy Drops van Marc Jacobs. Wáárom, vroeg de jury zich af, bestond dit product nog niet? Daisy Drops – parfumoliegel verpakt in kleine, biologisch afbreekbare capsules – zijn onmisbaar in de vakantiekoffer en festivalrugzak. De geparfumeerde olie breng je makkelijk aan, plakt niet en blijft lang geuren. Zo goed bedacht!

2. Guerlain – Aqua Allegoria Forte Rosa Palissandro Eau de Parfum. en 3. Dior – J’Adore l’Or Parfum

G. Categorie HERENGEUR POPULAIR

1. State of Art – State of Art Eau de Parfum

Goud gaat naar State Of Art. ‘Vertaal een avontuurlijke roadtrip in een Porsche naar een eau de parfum’. Dát was de opdracht aan parfumeur Kristof Lefebre. Het resultaat is een combinatie van peper, salie en kardemom die samen een energiek reismaatje vormen. Goed gezelschap, ook als die trip in de dagelijkse praktijk niet over route 66 voert, maar over de A12.

2. David Beckham – True Instinct Eau de Parfum & Follow Your Instinct Eau de Parfum en 3. Rabanne – 1 Million Royal Parfum

H. Categorie HERENGEUR EXCLUSIEF

1. Tom Ford Beauty – Myrrhe Mystère Eau de Parfum

Het goud is voor Myrrhe Mystère van Tom Ford. Een geur als een hoogmis. En dat is te danken aan de stevige dosis mirre, een ingrediënt dat in combinatie met wierook veelvuldig in religieuze diensten wordt gebruikt. Deze zalige, zondagse geurbom is aanwezig, sensueel, troostend en een tikje mysterieus. ‘Onmiskenbaar een nieuwe klassieker’, volgens de jury.

2. Yves Saint Laurent Beauty – MYSLF Eau de Parfum en 3. Burberry – Hero Eau de Toilette & Hero Eau de Parfum

I. Categorie HERENVERZORGING

1. Doers of London – Detox Shampoo

De eerste prijs gaat naar Doers Of London, congratulations namens de voltallige jury! Met de Detoxshampoo wordt ook het laatste, door beautyland nog onontgonnen stukje mannenhuid bediend: de scalp. Op milde wijze worden haar en hoofdhuid ontdaan van vuil en productresten. Het resultaat is een kruin in balans en squaky clean haar dat álle kans krijgt om te shinen. Move over Pam. Vanaf nu is het: je haar danst Sam.

2. Sothys – Sothys Homme x Eden Park Verzorgingslijn en 3. Salon d’Homme – Hydrating Hydrogel Mask

J. Categorie GENDERFREE GEUR

1. 27 87 Perfumes – Per Sē Eau de Parfum

Winnaar is het bijzondere Per Sé Eau de Parfum door parfumhuis 27 87. Romy Kowalewski begon dit avantgarde geurenhuis in 2016 en had al snel een grote Gen Y en Gen Z fanbase. Per Sé is ambitieus: het idee erachter is het nú vast te leggen in een geur. Kortom: mindfullnes als parfum. Het resultaat is licht, luchtig, aanwezig én rustgevend. Per komt heel dicht bij Per fectie.

2. Maison Noir – Icarus 347 Eau de Parfum en 3. Mäurer&Wirtz Les Destinations – Les Destinations Eau de Parfum Collectie

K. Categorie HAARVERZORGING

1. Björn Axén – Moisture Haarverzorgingslijn

De eerste prijs gaat naar de Moisture-lijn van Björn Axén. Dit merk is erin geslaagd hoogwaardige haarverzorging op de kaart te zetten in Zweden – én daarbuiten. De producten binnen de Moisture-lijn bevatten ingrediënten als algen, hyaluronzuur en mineralen, waardoor je coupe en hoofdhuid worden opgefrist. Zelfs het Zweedse hof is fan en de testers begrijpen waarom. Het ‘herstelt de vochtbalans van haar en hoofdhuid’ en ‘geeft een zacht, gehydrateerd gevoel’ aldus de jury die de haarverzorgingslijn van deze hofleverancier dan ook met goud bekroont.

2. L’Oréal Paris – Elvive Bond Repair Haarverzorgingslijn en 3. Beauty by Roos Hairextensions – Hairloxx Hair Mask

De derde prijs is voor dit luxueuze masker met zijn volle textuur zonder siliconen. Hairloxx Hair Mask doet met name wonderen voor droog en beschadigd haar. Ook zonder haarextensies, waar het speciaal voor ontwikkeld werd, is dit masker een aanwinst voor je haarritueel. De jury is fan van de verzachtende werking en de zachte geur die je lokken subtiel parfumeert.

L. Categorie MAKE-UP POPULAIR

1. OPI – Repair Mode™ Nagelserum

Gefeliciteerd OPI met de eerste prijs. Wat al die actuele hair bonding producten voor je haar doen, doet deze bond builder voor je nagels. In minder dan een week herstelt dit serum verzwakte nagels. ‘Een musthave voor mijn – door langdurig gellakgebruik – beschadigde nagels’, noteerde een enthousiaste tester. De jury prijst de sneldrogende formule die je zonder, onder of over je nagellak aanbrengt.

2. essence – Hydra Kiss Lip Oil en 3. Max Factor – Masterpiece 2-in-1 Lash WOW Mascara

M1. Categorie MAKE-UP EXCLUSIEF TEINT

1. Yves Saint Laurent Beauty – All Hours Precise Angles Concealer

De eerste prijs gaat naar All Hours Concealer van YSL Beauty. De verzorgende concealer met verkwikkende cafeïne heeft een innovatieve applicator waar de jury dol op is. De ultraprecieze punt bereikt de kleinste hoekjes, de platte kant verdeelt de hydraterende formule vlekkeloos. Het resultaat: urenlang een frisse uitstraling zonder dat dit wondertje zich in de fijne lijntjes ophoopt.

2. Kylie Cosmetics – Power Plush Longwear Concealer + Concealer Brush en 3. Lancôme – Teint Idole Ultra Wear Care & Glow Serum Concealer

M2. Categorie MAKE-UP EXCLUSIEF COLOUR

1. Gucci Beauty – Illuminateur de Beauté Liquid Multi-use Highlighter

De winnaar is Illuminateur de Beauté van Gucci Beauty. Dit gouden elixer is een eyecatcher die de huid laat stralen door het licht diffuus te weerkaatsen. De hybride formule blijkt voor de jury een multifunctionele aanvulling op de dagelijkse make-uproutine. De vloeibare highlighter werd door de Experts gemengd met primer of foundation, ingezet als blush en solo gebruikt. Zij zeggen dan ook: let it glow!

2. NARS – Afterglow Liquid Blush en 3. Armani Beauty – Lip Power Matte Lipstick

N1. Categorie BEAUTYPRODUCT GROEN POPULAIR

1. MÁDARA Cosmetics – The Miracle Botanic Retinol Serum

De groene winnaar is zonder twijfel The Miracle Botanic Retinol Serum van MÁDARA Cosmetics. Dit op en top duurzame merk weet keer op keer te innoveren, zo ook met dit serum. De formule met plantaardige extracten is bijna net zo krachtig en effectief als een klassieke retinol maar een stuk milder voor de huid – bye bye irriterende bijwerkingen. De jury is enthousiast: ‘al na een paar weken minder lijntjes en pigmentvlekken’ en ‘ga ik opnieuw aanschaffen!’.

2. Garnier – Skinactive 10% Pure Vitamine C Anti-Pigmentvlekken Nachtserum met Hyaluronzuur en 3. Junglück – Hyaluron Oog Gel

N2. Categorie BEAUTYPRODUCT GROEN EXCLUSIEF

1. Pericarp – Signature Collection

And the award gaat naar… de Signature Collection van Pericarp. Dit sympathieke Nederlandse beautymerk viel met maar één ingrediënt, namelijk: cranberry’s, letterlijk in de smaak! De jury prijst hun originaliteit en verantwoorde circulaire ondernemersvisie. De gezichtsolie uit dit superfood-duo is geperst uit biologische cranberryzaadjes en de resterende pulp wordt tot een exfoliërend poeder vermalen. Samen zijn ze multi-inzetbaar als scrub, briljant!

2. Rituals – The Ritual of Namaste Facial Cleansing Bar en 3. Vintage Beauty – Volume 40+ Cream Mask

O. Categorie HAARVERZORGING GROEN

1. Keune – SO Pure Vegan & Geconcentreerde Haarverzorgingslijn

Applaus voor Keune, hun SO Pure-lijn wint goud. En terecht, dit Hollandse merk heeft luxe ‘natuurlijke’ haarverzorging geherdefinieerd. De vegan geconcentreerde shampoos, conditioners en maskers van kapperskwaliteit zijn geformuleerd met gecertificeerde ingrediënten. Blikvangers zijn de hervulbare flessen, een aanwinst voor je badkamer en milieu-friendly. Keune goes green, en dat vindt de jury gewoon hairlijk!

2. Hairlust – Moisture Hero™ Haarverzorgingslijn en 3. Aveda – Scalp Solutions Hair Treatments for Dry Scalp

Nooit meer kopzorgen dankzij de slimme Scalp Solutions-range van Aveda, volledig gefocust op haar- én hoofdhuidherstel, de sleutel tot mooi en gezond haar. Een dikke pluim van de jury voor de 100% vegan formuleringen, die tjokvol voedende plantenextracten zitten en soms zelfs ook skincare ingrediënten (zoals bijvoorbeeld salicylzuur) bevatten. Immers, je hoofdhuid kan net als je gezicht de nodige verzorging gebruiken. De range is eenvoudig in gebruik, kalmeert direct, ruikt lekker en zorgt voor een schoon fris-in-je-bol gevoel. Een aanwinst voor iedere hoofdhuid die droog en snel geïrriteerd is.

P. Categorie HAARVERZORGING INNOVATIEF

1. Marie-Stella-Maris – Concentrated Hair Care Lijn

Het hoogste podium is voor de Marie-Stella-Maris Concentrated Hair Care-lijn. Deze innovatieve lijn met waterless shampoos en conditioner wordt door de jury geroemd om verschillende redenen: de producten zijn zuinig in gebruik, maken het haar lekker schoon, ruiken heerlijk en zijn opvallend duurzaam. Extra punten voor de vele upcycled ingrediënten en het prachtige design van de aluminium tubes.

2. Kerasilk – Liquid Cuticle Filler en 3. Wet Brush – Go Green® Palm Detangler Tea Tree Oil

Q. Categorie BEAUTYPRODUCT INNOVATIEF

1. Collistar – nOt Not Ordinary Treatment Lijn

Goud gaat naar de nOt Not Ordinary Treatment-lijn van Collistar. Trefwoorden die de zeven producten omschrijven? Speels, hybride, verrassend, vernieuwend en doeltreffend. De all ages & all genders-collectie is multi-toepasbaar: zo kan de Game Changer op de lippen, wangen en oogleden en is de Butter Mask ideaal voor droge nagelriemen, handen en lippen. Om één van de juryleden te quoten: ‘ik kan nu al niet meer zonder’.

2. REN Clean Skincare – Perfect Canvas Smooth, Prep & Plump Essence

en 3. Remescar – Crème voor Wallen en Donkere Kringen Nieuwe Formule

R1. Categorie BEAUTY ACCESSOIRE & TOOL

1. Pink Gellac – Travel Set

We feliciteren Pink Gellac met een verdiende eerste prijs voor hun Travel Set. Alles, ja echt alles wat je nodig hebt voor een gellak manicure on the road vind je in dit aantrekkelijke etui: minilakjes, tools en zelfs een LED-lampje in uitvouwbaar een-vinger-tegelijk model. Hulde voor deze onmisbare travel essential waarmee je nagels anywhere & everywhere een touch-up geeft.

2. MANI – UV-Beschermende Manicurehandschoenen UPF50+ en 3. The Coucou Club – Coucou Cordless Hair Straightening Brush

R2. Categorie BEAUTY TOOL HIGH TECH

1. Oolaboo – SMART aesthetics Derma Pro 5+

Oolaboo – SMART aesthetics Derma Pro5+ gaat voor goud. Het huidverbeterende apparaat heeft zoveel functies: EMS, 3 kleuren LED-licht, radiofrequentie/warmte, elektrische puls en vibratie. Hiermee geef je niet alleen een ontspannende gezichtsmassage, maar sluis je ook skincare in de huid en behandel je fijne lijntjes rondom de oogcontouren. Het viel de jury op dat na regelmatig gebruik de huid steviger lijkt, weerbaarder voelt en een frisse glow krijgt.

2. Bio-Therapeutic – bt-sculpt en 3. ghd – duet style 2-in-1 hot air styler

Drogen en stylen zonder risico op haarschade, dit duet klinkt als muziek in onze oren. De innovatieve 2-in-1 heteluchtstyler is een tijdbespaarder, (langere) lokken zijn in no time droog, glad en steil. Bonus: met een druk op de knop krijgen de droge haren nog even een glansboost. Samen met de ghd sleek talker styling oil blijft je coupe dagenlang glad en in vorm. De derde prijs is dan ook voor de duet hot air 2-in-1 styler van ghd.

S. Categorie SALONPRODUCT

1. AZRA Botanical Simplicity – Super Glow Vitamine C-serum

Dat er niets boven de kracht van de natuur gaat bewijst AZRA Botanical Simplicity met de eerste prijs voor het Super Glow Serum. De hoofdrol is voor (stabiele!) vitamine C, met in de bijrollen zoethoutextract en peptiden. Deze huidverbeterende juryfavoriet werkt op pigmentvlekjes en ontstekingen en laat de huid stralen. Applaus voor de prijswinnende creatie van ‘Botanist en Skin Therapist’ Azra Secerbegovic.

2. Esse – Bakuchiol Serum en 3. MySkinMatch – Gepersonaliseerd Gezichtsserum

T. Categorie SALONBEHANDELING, let op, want hier zijn drie eerste prijzen uitgereikt:-)

1. Aromatherapy Associates – Ultimate Glow Facial

Het erepodium is voor deze ultieme verwenbehandeling, de Ultimate Glow Facial van Aromatherapy Associates. Minder stress of juist een boost voor brein en body? Aromatherapie en psychodermatologie voorzien in de behoefte. Door de kundige en zalig lang durende massages viel de jury bijna in slaap. Zelden waren ze meer ontspannen dan na deze pamperfacial. Deze treatment is kortom in een woord ZZZalig.

1. Beauty by Roos – Touch-Up Volume Lift met mini extensions

Wat een uitvinding op het erepodium: de onzichtbare mini haarextensies van Beauty by Roos om net wat meer volume te krijgen. De onderhoudsvriendelijke haarboost geeft je zelfvertrouwen, vooral als je last hebt van dun haar door bepaalde ziekten, hormonen of aanleg. De jury prijst het natuurlijke resultaat, een jurylid rapporteerde enthousiast ‘ik zie er 10 jaar jonger uit!’

1. BDR – Micro Needling Treatment

Op het erepodium een behandeling met BDR’s Micro Needling Treatment-tool die de huid prikkelt in drie fasen. Na de behandeling schoten de wenkbrauwen omhoog: er stond bij de jury een streepjescode op het voorhoofd. Maar de volgende dag was er een duidelijk zichtbaar positief effect: een gladder, gezonder en voller ogende huid met een subtiele glow

U. Categorie COSMECEUTICAL

1. Nimue – Soothing Repair Serum

De eerste prijs is voor het Soothing Repair Serum van Nimue. Dit is een heerlijke formule voor een reactieve huid en gaat roodheid heel effectief tegen, ook bij couperose. De kalmerende en barrièrebeschermende ingrediënten doen wat ze beloven: de gevoelige huid tot rust brengen. De jury roemt daarnaast het ondervonden verzachtende effect bij jeuk, branderigheid en ontstekingen.

2. NOVEXPERT – Pro-Collagen Booster Serum en 3. Deynique – Gold Refining Oil

V. Categorie MADE IN NL

1. YVRA 1958 – YVRA 24 L’Essence de Ravissence Eau de Parfum

Het erepodium is voor het Nederlandse parfumhuis Yvra 1958, opgericht door Yvo van Regteren Altena. Met zijn moderne genderfree eau de parfum creëert hij een nieuwe klassieker. De spicy geur combineert roze peper, saffraan en salie met cipres, amber en sandelhout. YVRA 24 L’Essence de Ravissence is duidelijk met plezier, kennis van geurnoten en vakmanschap gemaakt. De Experts zijn vreugdevol fan!

2. hannah – Equalizer en 3. Clay and Glow – Retinol Night Serum

W. Categorie PRESTIGE

1. Nissaba – Grande Île Eau de Parfum

Gefeliciteerd Nissaba, jullie Grande-île Eau de Parfum wint goud. De jury is lovend: ‘een zalige nichegeur’ en ‘een hemelse vanille-creatie’. Het parfum opent sprankelend, maar heeft een warme, kruidige sensuele sillage waar je geurpapillen goed op gaan. Extra punten voor het duurzame bottel-proces: er worden natuurlijke extracten van één enkele oorsprong, uit één regio – in dit geval Madagascar – en recyclebare flacons gebruikt. Chap-EAU!

2. Map of the Heart – V.8. Abundance Eau de Parfum en 3. La Mer – The Resurfacing Treatment

X. Categorie PR PERSOONLIJKHEID

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monique Lindeboom (@beautyjournaal_daily)

PR Related – Eline Prins en Suzanne Klokke

‘Some are good, some are great and some are outstanding’.

Eline en Suzanne zijn twee meer dan ervaren PR-vrouwen die hun krachten, kennis en netwerk bundelen, met als resultaat een breed en interessant beautyportfolio. Dit duo weet van elk evenement een inspirerend feestje te maken. Het is echt tweerichtingsverkeer: ze denken aan hun merken én houden rekening met de pers – ze reageren snel, correct & concreet. De persberichten zijn duidelijk en compleet, altijd voorzien van verkoopprijzen en beeldmateriaal van goede kwaliteit. Bovendien zijn deze twee toppers – en hun team – erg gezellig en geliefd in de beautywereld.

De awardwinnaars van 2024 Dutch Beauty Awards

Lees ook