Drunk Elephant is een interessant merk. Alle producten die ik getest heb, zijn mooie producten. Ze doen wat ze moeten doen, er zitten prachtige ingrediënten in.

10:22 - 06:13
luistertijd 10:22 - leestijd 06:13

Drunk Elephant is een Amerikaans beautymerk (2012) dat sinds kort in Nederland verkrijgbaar is. Het heeft een hoog cult gehalte. Dat maakt nieuwsgierig.

De naam Drunk Elephant is gebaseerd op een mythe dat olifanten graag fruit eten dat van de marula boom gevallen is (waar) en door de natuurlijke alcohol in het fruit dronken worden (niet waar). Marula olie wordt in veel van de producten van Drunk Elephant gebruikt. Als het beestje maar een naam heeft.

De achtergrond van de ontstaansgeschiedenis is niet zo uniek. De oprichtster Tiffany Masterson had diverse huidproblemen en ging op zoek naar oorzaken. Ze kwam uit bij 6 verdachte stoffen:

Essentiele oliën, drogende alcoholen, siliconen, chemische zonnefilters, parfum en SLS. Geen heel bijzondere lijst, SLS, parfum, essentiele oliën, drogende alcoholen zou ik zelf ook zo veel mogelijk vermijden.

Als ik de verpakkingen zie kan ik begrijpen dat de producten een hoog cult gehalte hebben. Ze zien  erg super cute uit met hun felle kleurtjes. Daarnaast zitten er de gebruikelijke werkzame stoffen in.

Shop Drunk Elephant hier online

De test

Voor mijn test krijg ik drie producten opgestuurd: Beste™No.9 Jelly Cleanser, Protini™ Polypeptide Cream, C-Tango™ Multivitamin Eye Cream. Zelf had ik al gekocht C-Firma™ Fresh Day Serum en Slaai™ Makeup-melting Butter Cleanser.

Verpakking

Over de verpakking ben ik super enthousiast. Natuurlijk zijn de kleurtjes leuk en ook de vorm van de flesjes. Maar de verpakking is vooral bijzonder vanwege de handigheidjes.

Hier is echt over nagedacht!

Beste™No.9 Jelly Cleanser

Deze reiniger maakt prima schoon, vooral als tweede reiniger en onder de douche. Volgens de gebruiksaanwijzing kun je hem ook op een droge huid gebruiken, maar ik geef de voorkeur aan een vochtige huid.

Ik vind hem minder geschikt om zware make up mee te verwijderen. Hij is ook meer geschikt voor een normale en vette huid en minder voor de droge huid. Een prima product zonder SLS met verzachtende ingrediënten als glycerine, maar niet heel speciaal. Er zijn veel van dergelijke reinigers op de markt.

Shop hier online

Slaai™ Makeup-melting Butter Cleanser

Om zware makeup te verwijderen is deze butter cleanser beter geschikt. Het is een stevige crème/balm die ik in mijn handpalm warm wrijf en vervolgens over mijn hele gezicht masseer. Het product voelt stevig maar als je masseert smelt de balm als boter.

Met vochtige handen maak ik de cleanser wat vloeibaarder. Vervolgens verwijder ik hem met een vochtig waslapje. Voor de vette huid zou je een tweede cleanser kunnen gebruiken. Ik grijp niet zo snel naar deze cleanser maar dat komt omdat ik vrijwel nooit foundation gebruik en mascara verwijder ik met een watje met warm water.

Shop hier online

C-Firma™ Fresh Day Serum

Dit vitamine C serum bestaat uit een poeder en flesje met serum basis. Even mengen, schudden, in de verpakking plaatsen en je hebt een vers vitamine c serum. Het is natuurlijk wel zo dat je door het schudden de zuurstof deeltjes in de flacon verspreidt. Ik vraag me af of dit de oxidatie van vitamine c niet versnelt. Maar ik zie vrijwel geen verkleuring, ook niet ma 2 maanden. Volgens de verpakking blijft het serum 6 maanden goed. Het serum bevat behalve vitamine C bevat dit serum ferulisch zuur en vitamine E.

Ik gebruik 2 pompjes, dat is royaal voor gezicht en decolleté. Waarschijnlijk heb je aan 1,5 pompje genoeg, maar ik hou van royaal en vitamine c kun je niet zo lang bewaren. Ik schat dat ik er zo’n 3 maanden mee kan doen. Als je zuiniger bent, gaat het uiteraard langer mee.

Over de werking van vitamine C hoef ik niet veel te zeggen. Het is een goede antioxidant en helpt bij verminderen van pigment vlekjes maar verwacht geen wonderen. C-Firman™ is een mooi dun serum dat zich goed verdeelt. Het is vrij waterig. Ik ben voorzichtig met aanbrengen zodat het niet van mijn hand loopt. Hoewel waterig droogt het mijn huid niet uit, het voedt de huid ook.

Shop hier online

Protini™ Polypeptide Cream

Ik volg al een uitgebreide gezichtsroutine en weet niet hoe een peptide serum in te bouwen. Gelukkig bevat deze moisturizer behalve hydraterende ingrediënten ook  9 verschillende peptides waaronder EGF (epidermaal groei factor), FGF (fibroblast groei factor)  en matrixyl 3000, een peptide cocktail dat al vele jaren in cosmetica gebruikt wordt tegen rimpels. Ik hou van producten  met meervoudige werking. De peptides staan hoog in de inci; ik kan  hierdoor aannemen dat ze hoog geconcentreerd zijn.

De Protini crème heeft een gelachtige structuur, is licht en luchtig. Mijn normaal gecombineerde huid krijgt een mooie glow. De spf erna rult niet en bijft goed zitten. Een mooi product voor alle huidtypen. Hij trekt makkelijk in en hydrateert mijn huid goed. Als je een extreem droge huid hebt, is deze crème misschien niet rijk genoeg.

Shop hier online

C-Tango™ Multivitamin Eye Cream

Een oogcrème met 8 peptides en 5 vormen van vitamine c, alle vijf derivaten waarvan de werking vele malen minder is dan van zuiver vitamine C. Ze staan vrij hoog op inci, dus goed geconcentreerd als anti-oxidant maar verwacht niet dat de crème tegen pigmentatie werkt. Dat wordt overigens  niet geclaimd! De peptides staan lager op de inci maar nog steeds hoog genoeg om werkzaam te zijn.

Verder bevat de oogcrème 3 verschillende ceramides, belangrijk voor de hydratatie. Twee andere interessante ingrediënten zijn hesperidin methyl chalcone: een anti-oxidant dat in combinatie met Dipeptide-2 and Palmitoyl Tetrapeptide-7 (ja, beide peptides zitten in deze oogcrème) het ingrediënt Eyeliss vormt dat wallen met 25% zou verminderen; en ubiquinone (Q10), een  anti-oxidant dat ook rimpels zou verminderen. Kortom allemaal uitstekende ingrediënten.

Ik gebruik een half pompje voor beide ogen, dat is genoeg. Het pompje laat makkelijk doseren, hierdoor is deze oogcrème echt zuinig in gebruik. Hij hydrateert uitstekend. Ik merk niet direct verschil in mijn wallen, maar eerlijk gezegd krijg ik eerder donkere kringen dan wallen. Omdat de crème goed hydrateert, lijken de fijne lijntjes rond mijn ogen wat minder.

Shop hier online

Conclusie

Drunk Elephant is een interessant merk. Alle producten die ik getest heb, zijn mooie producten. Ze doen wat ze moeten doen, er zitten prachtige ingrediënten in. De verpakking is niet alleen leuk, maar ook functioneel. De producten zijn ongeparfumeerd, ook niet met essentiële oliën.

Voor mij springt Protini™ polypeptide crème eruit. Een crème met zoveel peptides is echt een aanvulling op mijn routine. Het vitamine C serum is heel goed, qua samenstelling niet uniek. Vitamine C gecombineerd met ferulisch zuur en vitamine E is een standaard geworden sinds Skinceuticals meer dan 17 jaar geleden CE Ferulic op de markt bracht. De verpakking is wel vernieuwend en verlengt de houdbaarheid van het serum. De reinigers  zijn goed, maar er zijn genoeg andere goede reinigers.

Mijn nieuwsgierigheid is gewekt naar andere producten van Drunk Elephant. Er zijn twee cleansing bars, goed voor het milieu en praktisch als je alleen met handbagage reist.  Daarnaast staat A-Passioni™  retinol cream op mijn wensenlijstje om uit te proberen. Retinol blijft mijn #1 skincare ingrediënt. Ook het Protini™ Powerpeptide Resurf Serum dat peptides combineert met melkzuur en snow mushroon (trilzwam) extract, staat op mijn verlanglijstje.

Shop Drunk Elephant hier online

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook