Superhandig te mengen met je eigen dagverzorging

04:08 - 02:28
luistertijd 04:08 - leestijd 02:28

Dit voorjaar maakte ik kennis met de superhandige ‘zonbeschermende druppels‘ van het Nederlandse skincare merk Prescription. Ik keek ernaar uit omdat ik al veel langer weet dat spf in druppelvorm geliefd is bij vrouwen, en in het bijzonder ook make-upartists en modellen. Je kunt namelijk heel makkelijk mengen met je favorieten dagcrème.

Op oliebasis

De druppels komen als een olie en zitten in een flesje met pipet. Het is een handige kleine verpakking die je ook eenvoudig kan meenemen overdag en op reis. Je doet er lang mee, want voor bijvoorbeeld je gezicht alleen heb je maar vijf druppels nodig. Wil je ook je hals meenemen, pak er dan acht. Moet ook je decollete beschermd worden, kies er dan maximaal elf.

Mixen met je eigen dagcrème

Je mixt de druppels in de palm van je hand met je eigen dagcrème en je verdeelt het daarna goed over je huid. Even lekker in laten trekken.

Iets vettig, ik vind dat fijn

Omdat het een product op oliebasis is – er zit onder meer wortel- en frambozenzaadolie in, sesamolie en sojaolie, zal je huid wel wat vetter aanvoelen. Gebruik je een dagcrème die extra glim elimineert, zal dat wat helpen tegen het glimmen. Persoonlijk vind ik het erg prettig, omdat mijn huid al droger is door de overgang en ik in warme streken mijn huid door wind, zilte lucht en zon niet verder wil uit laten drogen.

Shop Prescription SPF50 Drops hier online

Ik mengde mijn druppels met de Bisabolol Balm van Prescription, omdat ik dat een heerlijke, rijkere, verzorgende crème vindt. Het wordt over het algemeen aangeraden om ze te mengen met de superfijne, maar iets luchtiger Edelweiss cream.

Dit zijn de UV-filters

Het palet van UV-beschermende bestaat uit een mix van chemische filters (ik noem het meestal synthetische filters) die een zeer effectieve bescherming bieden tegen zowel UV-A als UV-B straling. Ik noem zeer stabiele filters als Ethylhexyl Methoxycinnamate en Ethylhexyl Triazone als UV-B filter, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate als UV-A filter, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine – ook bekend als het uitstekende filter Tinosorb-S dat zowel tegen UVA- als UVB-straling beschermt.

Shop Prescription SPF50 Drops hier online

Testen bij zonkracht 9

Ik heb de drops op mijn werkvakantie in Griekenland uitgebreid getest. De omstandigheden waren ideaal want het was daar in het voorjaar als zonkracht 9. Ik heb lange wandelingen gemaakt en ik kan je vertellen dat ik totaal niet verbrand ben in mijn gezicht, hals en decolleté. Het was de ultieme test voor mijn in dit klimaat en de felle zon.

Waarom is dit zo handig?

Ook vond het mixen met je eigen dagcrème heel handig. Omdat je zo toch de voordelen behoudt van de werkzame stoffen in je eigen crème. In dagcrèmes met UV-bescherming zit altijd een mindere dosis van andere actives omdat UV-beschermende stoffen veel ruimte in nemen.

Als je wilt, kun je de SP50 drops ook rechtstreeks op je huid aanbrengen. De toegevoegde vitamine A en de plantaardige oliën hebben vanzelfsprekend ook een huidverzorgend effect.

Shop Prescription SPF50 Drops hier online

Omdat het hier natuurlijk om zonnefilters gaat, is het wel belangrijk dat je elke twee uur de bescherming bijwerkt. Je kunt ervoor kiezen om het dan weer met je dagcreme te mengen, maar zoals gezegd kun je de druppels ook solo gebruiken.

Ik vind het een hele mooie aanvulling voor mijn skinroutine en het past perfect binnen de mix ’n match filosofie van Prescription. Het merk heeft twee mooie basiscrèmes en diverse hooggedoseerde serums die je ermee kan vermengen.

Wil je weten hoe de Prescription producten ons bevallen, lees dan de review van Dian.

Wie zijn de vrouwen achter dit gave huidverzorgingsmerk? Lees alles over Esther en Stephanie!

Lees ook