Wat een heerlijke haarproducten zijn dit! Hebben!

05:08 - 03:05
luistertijd 05:08 - leestijd 03:05

Hairlust, inderdaad wat een lust voor het haar. De verpakkingen, de eigentijdse formuleringen. Het is een feestje. Het merk is in 2017 in Denemarken opgericht door Sofie Tidemand en Rasmus Serup.

Dunner wordend haar

De focus lag in eerste instantie bij de problematiek van dunner wordend haar. Bij mannen valt het natuurlijk echt letterlijk vaak uit en wordt kaalheid een feit. Bij vrouwen is vooral sprake van uitdunning van het haar. Ze waren allebei in de twintig toen ze bedachten dat ze iets aan dit probleem wilden doen.

Het begon met een supplement

De basis van hun merk en bedrijf werd een haarsupplement. De vegan Hair Growth Formula, met een megahoge dosering aan de vitamine biotine: bij een inname van de aanbevolen 3 gummies per dag krijg je een 5000 μg, wat gelijk staat aan 5 milligram. Biotine staat bekend als een keratineversterkende stof, zowel van nagels als van het haar. Vervolgens kwam er ook een haarmasker, en er kwam een lijn voor mannen.

Voor curly girls, blondies, mannen…..

Haargroeistimulering is de basis van het merk gebleven, en inmiddels is het ingedeeld naar meerdere behoeften: van verzorging voor blondines tot curly hair. Van speciale hoofdhuidstimulerende producten tot styling en zonbeschermingsproducten. En het ziet er allemaal even tof uit!

Vegan en klimaatneutraal

Hairlust producten zijn vegan en er wordt klimaatneutraal geproduceerd. De producten zijn vrij van siliconen, en de ouderwetse sulfaten zijn vervangen door plantaardige varianten, waarover ik straks meer vertel. Ruim 97% van de stoffen komen uit biologische teelt.

Go pink

De shampoo en conditioner die ik testte in die heerlijke roze flacons met handige flipflop dop of pompje dragen wel de naam Hair Growth, maar de functie ligt vooral bij het tweede woord in de naam: Repair.

Kwetsbaar haar veerkrachtiger maken

De gedachte voor de formulering van deze twee producten die ik testte is simpel: dunner wordend haar is kwetsbaar haar. Het is vaak droger, breekt sneller, pluist sneller, kan minder glanzen. Als je toch al niet te veel hebt, wil je dat het haar er wel gezond uitziet.

Hydrateren en aanvullen

Beschermen en voeden zijn de kernbegrippen. Beide producten zetten hoog in op hydratatie en aanvulling van de haarschacht met eiwitten. Er wordt gebruikt gemaakt van cocktails als Protectagen (eiwitten) en Aquaxyl (hydratatie).

Protectagan en Aquaxyl, organic cocktails

Protectagen is een formulering met water, glycerine en rijsteiwitten. Het heeft een haaropvullende eigenschap. Het draagt een COSMOS-keurmerk. Aquaxyl bestaat uit drie vormen van suikers die zeer krachtige vochtbindende eigenschappen hebben. Dit komt het haar maar ook de hoofdhuid ten goede. De cocktail is zowel Natrue als EcoCert gecertificeerd.

Schoon, luchtig maar ook optisch voller

Het eerste wat me opvalt in gebruik van de shampoo en conditioner is hoe heerlijk schoon en zacht mijn haar aanvoelt, zonder slapte! Dat vind ik namelijk al heel wat met met dunne haar. Het lijkt wel of mijn haar ook per haar iets steviger aanvoelt.  Ik ervaar een vollere luchtigheid van mijn haar en dat vind ik echt erg fijn.

Shop Hair Growth & Repair shampoo hier online

Geen vettig gevoel

De conditioner na het wassen wordt ook geaccepteerd door mijn haar: geen slapte of vettigheid. Ook mijn hoofdhuid reageert prima op deze producten van Hairlust. Mijn haarkleur, die ik altijd oppimp met wat roze kleurstof, wordt er ook niet door aangetast. Kortom: de reiniging is mild, zeker niet agressief.

Shop Hair Growth & Repair Conditioner hier online

Plantaardige sulfaatvervanging

Hierbij moet ik wel een kanttekening maken: het traditionele schuimmiddel sulfaat is vervangen door een plantaardige variant uit kokos, Cocamidopropyl Betaine. Ook dit is helaas voor de zeer gevoeligen onder ons, een irritant. Dus let daarop, mocht je allergisch zijn voor deze stof. Lees er hier meer over. 

Aanvullend programma

Als je echt meer behoefte hebt aan een stimulatie van de haargroei, dan kun je dus ook de supplementen erbij slikken. In het assortiment vind je ook nog een haarmasker en een haarolie. Deze laatste, de Hair Strengthening & Protection Oil met biologische kokosolie heb ik wel uitgeprobeerd, maar met mijn dunne haar, is het helaas téveel voeding. Mijn haar pluist ook niet dermate dat ik daarvoor een olietje nodig heb. De conditioner volstaat bij mij al.

Ik vind het ontzettend fijne producten en ik ben zeker van plan om meer producten te gaan gebruiken, zoals de Hair Defense & Hydration mist om mijn haar in de zon te beschermen en het Protein Reconstruct Mask voor eens in de drie weken.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook