Pascaud Meso Infinity geeft echt een steviger, stralende huid

04:02 - 02:25
luistertijd 04:02 - leestijd 02:25

Deze week was ik te gast op de HQ van Care Cosmetics in Barendrecht waar ook het merk van Mardge Pascaud zetelt. Mardge introduceerde daar aan mij haar nieuwste huidverbeterende behandeling, de Meso Infinity. Geen mesogun, geen microneedling. Nee, een pijnloze behandeling met elektroporatie en een zg. meso-stamp. Werkzame stoffen worden zo moeiteloos in de huid gebracht. Wat een fijne uitvinding. Want echt, naaldjes en ik zijn geen vriendjes.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monique Lindeboom (@beautyjournaal_daily)

De origine van mesotherapie

Meso Infinity valt onder ‘mesotherapie’. Deze behandeltechniek werd in 1952 al ontwikkeld door de Franse arts Michel Pistor, juist om werkzame stoffen daar te brengen waar ze nodig zijn, in de huid. De eerste meso-apparatuur die Pascaud op de markt bracht, was gebaseerd op dit principe. Het toedienen van piepkleine injecties in de huid en zo werkzame stoffen inbrengen. Dit gebeurde met een zogeheten mesogun.

Twaalf jaar geleden maakten we daar nog een reportage over met iemand uit ons toenmalige team. Inmiddels zijn deze behandelingen voor schoonheidsspecialisten niet meer toegestaan in Nederland. Het is super welkom dat Mardge nu een passend alternatief heeft, zonder naaldjes, dus ook niet meer gevoelig!

Echt een aangename, niet-invasieve behandeling

De Meso Infinity is een veel aangenamere behandeling, zegt Mardge, en ik beaam het meteen. Mardge: ‘Ik vind het een echt goed alternatief voor de mesogun, maar ook voor een ultrasound behandeling waarbij je werkzame stoffen dieper in de huid wilt krijgen.’

Waterkanaaltjes in de huid openzetten

‘We maken gebruik van elektroporatie. Je geeft een klein beetje stroom af aan de huid, dit voel je ook als een lichte tinteling, waardoor de waterkanaaltjes in de huid even opengaan. Die waterkanaaltjes heten officieel aquaporinen. ‘

Insluizen met een mesochip

‘De tweede techniek waarvan we gebruik maken is de zg. mesochip. Het is een blokje waarop pins zitten. Deze pins zijn verbonden met de chip. Er zitten openingetjes in waar de vloeistof van het serum doorheen komt. De pins zorgen ervoor dat de vloeistof in de huid wordt geduwd. De huid is dus eerst even opengemaakt met de elektroporatie. ‘

Waar is het goed voor?

De elektroporatie is op zich niet nieuw, maar de combinatie met de mesochip dus wel. Afhankelijk van de serumcocktail kun je op verschillende indicaties werken, van lijntjes tot pigment, een vale teint, maar in ieder geval krijg je altijd een verfijndere huidstructuur en een mooie glow.

Hoppetee, 58 werkzame stoffen de huid in

Voor mijn gezichtshuid gebruikt ze de HASR-58 cocktail, met 58 ingrediënten waaronder hyaluronzuur, vitaminen, mineralen, aminozuren en peptiden om de hydratatie, spankracht en huidstructuur te verbeteren.

Op mijn vraag of Mardge dit eerder geïntroduceerd zou hebben als de techniek er was, antwoordt ze bevestigend. ‘Er zijn natuurlijk genoeg schoonheidsspecialisten die überhaupt niet met naaldjes willen werken, zoals in de tijd van de mesogun. Ook in België mocht de mesogun niet gebruikt worden door schoonheidsspecialisten.

Aantrekkelijk geprijsd, ideale salonbehandeling!

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten als schoonheidsspecialiste, het apparaat kost 2.250,-euro. Inclusief cartrigdes en mesococktails is het 3.016,30 euro. Bij de schoonheidsspecialiste wordt de behandeling geïntegreerd in een totaalbehandeling. Vraag bij een Pascaud salon in jouw buurt meer informatie.

Heb je als schoonheidsspecialiste interesse in de Meso Infinity? Neem dan contact op met brandmanager Noa Keimpema bij Care Cosmetics, telefoon: 088-9966200.

Lees ook:

Lees ook