Drie maanden getest, en dit is het resultaat!

06:05 - 03:39
luistertijd 06:05 - leestijd 03:39

Zo’n tien jaar geleden hoorde ik als journalist voor het eerst dat de impact van pigmentvlekken op je leeftijdsbeleving groter is dan rimpels.

Je lijkt ouder door pigmentvlekken

In die tijd was er voor het eerst uitgebreid psychologisch onderzoek bekend naar de leeftijdsinschatting van vrouwengezichten met pigmentvlekken en met rimpels. Het bleek dat men gezichten waarop een niet egale teint, dus met pigmentvlekken zichtbaar waren, ouder inschatte. Ik vond het een openbaring.

pigment

De stabiele weg met huidverzorging

Inmiddels is de behandeling van pigmentvlekjes een enorme markt geworden. Pigmentvlekjes zijn met crèmes en serums ook beter onder controle te houden dan rimpels. En hoewel laser en IPL behandelingen nog altijd het snelst werken om pigmentvlekken te verwijderen, wil echt niet iedere vrouw een dergelijke gevoelige maar ook duurdere ingreep laten doen. Met huidverzorgingsproducten kan je een mooie stabiele situatie bereiken, mits je ze wel continu blijft gebruiken.

Wat is pigmentatie?

Pigment is een natuurlijke bescherming tegen de inwerking van uv-straling op je huid. Het bruin worden in de zomer betekent eigenlijk dat je huid zich wapent tegen uv-straling. Je natuurlijke bruin kun je vergelijken met een spf 2.

Pigment bestaat uit melanine. Ik zal even uitleggen hoe dit werkt: de melanocyt produceert pigment (melanine) en verpakt dit in kleine pakketjes, genaamd melanosomen. Deze pakketjes pigment worden door de melanocyt afgegeven aan de omliggende huidcellen (keratinocyten) en reizen mee naar de oppervlakte. Dit gebeurt continu, dus een pigmentvlek is eigenlijk een soort driedimensionale pigmentkolom.

De weg die pigment aflegt in je huid

De pigmentcellen zitten tussen de basaalcellen verankerd. Dit is de onderste laag cellen van de opperhuid waar continu nieuwe celdeling plaatsvindt. De nieuwe cellen worden omhooggestuwd, naar het huidoppervlak. De pigmentcellen gaan in dit proces mee.

Zo ontstaan pigmentvlekken

Naarmate je ouder wordt, meer zonblootstelling hebt gehad, onder invloed bent van hormonale veranderingen of genetische aanleg kan de gelijkmatige verdeling en transport van pigmentcellen verstoord raken. Je krijgt ophopingen en die uiten zich in pigmentvlekken. Ook huidschade waarbij littekens zijn gevormd kan pigmentophopingen geven.

Zo rem je het af

Het is nu de kunst om de ongelijkmatige pigmentaanmaak af te remmen en de bestaande pigmentvlekken lichter te maken. Uiteindelijk wil je dat de pigmentophopinkjes uiteenvallen en met de natuurlijke afschilfering van de huid mee verdwijnen.

Dit kan NIVEA Cellular Luminous630 voor je doen

NIVEA heeft een nieuwe lijn uitgebracht, de Cellular Luminous630, bestaande uit een serum en een dagcrème met SPF50. Het doel is om bestaande pigmentatie te verminderen en nieuwe pigmentvlekvorming te voorkomen, maar ook de huid een stralende glow te geven – getuige het woord luminous in de naam.

Het 630ste molecuul bleek te werken!

Luminous630 is in staat om de melanineproductie te reguleren. Het enzym tyrosinase, dat betrokken is bij de aanmaak van melanine, wordt afgeremd. NIVEA’s Research & Development experts  hebben het enzym tyrosinase dat verantwoordelijk is voor melanine productie, nagemaakt in het lab en ze lieten er vervolgens meer dan 50.000 moleculen los. Het 630ste molecuul slaagde erin om de melanine productie te reguleren en daarmee donkere vlekken zichtbaar te verminderen.

Het geheim van isobutylamido thiazolyl resorcinol

Deze werkzame stof is zorgvuldig onderzocht op haar bewezen werkzaamheid. Uit eigen onderzoeken blijkt dat na 4 weken al de eerste resultaten zichtbaar kunnen zijn en na 12 weken deze werking optimaal zichtbaar is.

In het serum, dat je tweemaal daags kunt gebruiken zit naast deze stof ook vitamine E en hyaluronzuur. NIVEA belooft een zachte textuur en een snelle absorptie in de huid. Het serum is geschikt voor alle huidtypen inclusief de gevoelige huid.

Mijn ervaring met het serum

Hierover is geen woord gelogen. Het serum smeert verrukkelijk uit over mijn huid en wordt goed opgenomen. Mijn huid is gevoelig, en ik ervaar geen enkele irritatie. Chapeau!

Shop het serum hier online met korting

 

Wat een mooie teint…

Al na een week valt het me op dat mijn teint er zo mooi licht glowing uitziet. Soms vraag ik me met mijn overgangsbrein af of ik toch niet die ochtend een foundation had opgedaan. Maar nee. Het serum werkt heel mooi egaliserend. Ik heb gewoon simpelweg geen foundation nodig! Mijn huid ziet er natuurlijk uit, echt fijn.

Lichtere vlekjes!

Na 12 (lange) weken, tweemaal daags smeren, kan ik niet anders zeggen dan dat ik het verschil zie . Mijn pigmentvlekken zijn echt lichter geworden. Zowel op mijn voorhoofd als in mijn hals! Wat vind je van het resultaat?!

Mijn ervaring met de dagcrème

De combinatie met de dagcrème is ook erg mooi. Echter houd ik niet van het matterende effect. Het voelt daardoor ook net iets droger aan op mijn huid. Ik geef de voorkeur aan vollere crèmes. De spf 50 in deze crème is een prima uv-filter, zomer en winter. Onthouden dus!

Shop de dagcreme hier online met korting

 

Lees ook:

 

 

Lees ook