Deze kunstschilder zweert al decennia lang bij de producten van Kiehls voor zijn gevoelige (hoofd)huid.

04:16 - 02:34
luistertijd 04:16 - leestijd 02:34

Kunstenaar Chiel uit Amsterdam is zolang hij zich kan herinneren al fan van Kiehls producten. Hij kocht ze toen hij in New York woonde, en is ze altijd in Amsterdam blijven gebruiken. In dit artikel bespreekt hij een aantal producten voor zijn haar, en een favoriet gezichtserum, het Power Serum.

Om te beginnen bij het gezicht, met het Age Defender Power Serum. Het bevat de werkzame stof, dat betrokken is bij de collageensynthese. Chiel is 58 jaar en de tekenen van veroudering zijn zichtbaar. Hij vindt dat totaal geen punt, en wij ook niet. Chiel heeft wat ons betreft een prachtig karakteristiek gezicht. Maar verzorging heeft zijn huid wel nodig.

Chiel heeft van nature een gevoelige huid en met Kiehls producten heeft hij nooit problemen zegt hij. Adenosine bouwt collageen op in de huid waardoor lijntjes en rimpels verminderen. Om de huid sterker te maken zit er ook een extract van Cypres in. Overall kunnen we zeggen dat het serum versterkend werkt, vooral als de huid slapper wordt. Mocht je allergisch zijn voor enkele geurstoffen zoals limonene, linalool en citral, dan adviseren we dit serum niet.

Het serum trekt makkelijk in de huid, en als je de bijpassende Defender cream gebruikt, wordt het effect van de werkzaamheid nog versterkt.

SHOP HIER ONLINE

De Grooming Solutions Nourishing Shampoo & Conditioner is een twee-in-één formule die het haar reinigt en de hoofdhuid hydrateert. Chiel kan een gevoelige hoofdhuid hebben, dus hij houdt er wel van als een haarproduct die huid niet uitdroogt.

Het is dan ook niet voor niets geschikt voor droog en beschadigd haar. Er zit een blend in van plantenolie dat een mooi verzorgend effect heeft: Cederhout, Sandalhout en Eucalyptus essentiële oliën. Ook als je last van roos hebt, wordt dat afgeremd.

Het is sulfaat en siliconenvrij. Het schuimt lekker romig op. Je haar wordt er lekker glad en zacht van.

SHOP HIER ONLINE

De Hair Conditioner and Grooming Aid Formula 133 haarconditioner gebruik je op de haarpunten na het haren wassen. Je laat het enkele minuten intrekken en je spoelt het uit. Heeft je haar het nodig, kun je het gerust als een leave-in stylingproduct laten zitten.

Het is een dikke conditioner, die vooral geschikt is voor wat dikker en krullerig haar. Het verzwaart een klein beetje.

Het is vrij van sodium lauryl sulfaat, zeep, gluten en siliconen. Mocht je allergisch reageren op geurstoffen als limonene, citronellol en linalool, let dan even op.

SHOP HIER ONLINE

De Rice and Wheat Shampoo is een fijne volumegevende shampoo. Het legt een omhullend laagje rond het haar waardoor het dikker, steviger aanvoelt.

De shampoo is zo ontwikkeld dat het de vetstoflaag rond de haren niet aantast, zodat er geen droogheid ontstaat. Je kan het dagelijks gebruiken. Mooi is de combinatie met de Rice & Wheat conditioner.

Het bevat salicylzuur voor een gladmakend effect van de haarschubben, plantenolie en meerdere rijstextractenHet bevat geen siliconen en sodium lauryl sulfaat, wel sodium laureth sulfaat en geurstoffen als hierboven eerder genoemd (waar je je niet druk over hoeft te maken, tenzij je allergie hebt).

SHOP HIER ONLINE

Tot slot ook de Magic Elixir Hair Restructuring Concentrate with Rosemary Leaf and Avocado – Haarbehandeling.

Dit lichtgewicht concentraat bevat een “magische mix” van natuurlijke oliën voor gezond en glanzend haar. Verzorgt en verzacht het haar voordat je het gaat wassen.

Grijs haar heeft als kenmerk dat het droger en weerbarstiger is vaak. Voor Chiel is deze concentrate een heerlijke aanvulling op zijn haarroutine. Prettig is ook dat het verzachtend op de hoofdhuid werkt.

SHOP HIER ONLINE

Lees ook:

Lees ook