Met huidverbeterende glycolzuur en niacinamide

07:05 - 04:15
luistertijd 07:05 - leestijd 04:15

Collistar heeft twee nieuwe producten toegevoegd aan de Pure Actives-lijn: Anti-Dark Spot Concentrate Glycolic Acid + Niacinamide en de Glycolic Acid Peeling Lotion. Ik heb wat pigmentvlekjes op mijn gezicht en heb deze producten twee maanden getest.

collistar

Glycolic Acid Peeling Lotion

De nieuwe Peeling Lotion is is geschikt voor alle huidleeftijden en alle huidtypen. ‘s Morgens en ‘s avonds gebruik je het na de reiniging als voorbehandeling. Het heeft dezelfde vloeibare en frisse textuur als een normale tonic, maar met als doel om geleidelijk te exfoliëren, de textuur te verbeteren, de teint egaal te maken, deze op te helderen en donkere pigmentatie te verminderen.

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur, of glycolic acid in het Engels, is een alpha hydroxy acid (AHA). Het is een organisch zuur dat voornamelijk wordt gewonnen uit suikerriet en wordt deels geneutraliseerd toegepast in veel huidverzorgingsproducten. Glycolzuur is de kleinste molecuul onder de Alpha Hydroxyzuren (AHA’s). Doordat deze molecuul zo klein is dringt hij dieper door in de huid, de epidermis, de buitenste laag van onze huid. Hier bevinden zich veel dode huidcellen. Deze zitten als het ware aan elkaar vast geplakt. Glycolzuur zorgt er voor dat dit opgelost wordt en onze huidcellen loskomen en verwijderd kunnen worden.

collistar glycol peeling lotion

Verzachtend en kalmerend

Dankzij de aanwezigheid van bisabolol, een kalmerend en verzachtend ingrediënt gewonnen uit kamille, is het een subtiele en verzachtende behandeling.

Elastischere huid en betere hydratatie

Deze peelende werking van Glycolzuur zorgt dat de structuur van de huid wordt verbeterd; grove poriën en pigmentvlekken vervagen.  Klinische studies wijzen ook uit dat Alpha Hydroxyzuren het vermogen hebben vocht in de huid te binden. Doordat Glycolzuur het vocht in de huid bindt, wordt de huid elastischer en dat resulteert in een gladde egale huid. Glycolzuur werkt ook ontstekingsremmend, waardoor het ideaal is als dieptereiniging in de aanpak van acne.

Dr. G

Beschermen tegen de zon

De peelende werking van glycolzuur maakt de huid gevoeliger voor de zon, je moet je dus goed beschermen tegen de zon, ook op dagen als je het product niet gebruikt hebt. Gebruik het product daarom bij voorkeur s ’avonds. Het advies is dan ook om het bij voorkeur in de wintermaanden en niet in de zomer te gebruiken.

Shop hier online

 

Anti-Dark Spot Concentrate Glycolic Acid + Niacinamide

collistar dark spot

Hiermee kun je pigmentvlekken lokaal behandelen. Het is een lichte, fluïde emulsie. Er zit naast glycolzuur ook het fantastische niacinamide in als extra inzet om pigmentvlekjes op te lichten.

Vermindering van intensiteit en grootte

Dit concentraat belooft ook de overdracht van melanosomen naar keratineocyten af te remmen. Bij regelmatig gebruik in de ochtend en avond, voor een crème of serum, vermindert de intensiteit en grootte van pigmentvlekken veroorzaakt door zon, veroudering, hormonale veranderingen en/of acnelittekens. Ik ben benieuwd!

 

Shop hier online

 

Mijn ervaring met de producten

S’ochtends en s’avonds breng ik de Glycolic Acid peeling Lotion aan op mijn hele gezicht en vervolgens de Dark Spot Concentrate op de pigmentvlekjes. De Peeling Lotion zit in een kunststof verpakking met handige doseerdop. Door een ieniemienie gaatje wordt een kleine hoeveelheid lotion omhooggeduwd, het komt terecht op een soort schoteltje. Met een vinger neem ik het op en breng ik het aan op mijn huid. Precies genoeg voor het hele gezicht! De substantie is als een lotion. Het tintelt even lichtjes op mijn huid maar het trekt makkelijk in.

lydia voor na

Links: voor. Rechts: na. Lydia’s pigmentvlekken zijn lichter geworden.

De langwerpige pigmentvlek op de linkerfoto is na gebruik van de producten lichter van kleur geworden. Echter zie je op de na-foto onderaan nog wel een wat donkerdere vlek zitten. Hopelijk wordt deze pigmentvlek na verloop van tijd (en gebruik) nog wat lichter.

Pigmentvlekjes

Daarna tip ik de pigmentvlekjes aan met de Anti Dark Spot Concentrate. Een crème/gel-achtige structuur, melkachtig van kleur. Hij trekt snel in en laat een matte waas achter op de huid.De producten voelen prettig aan op mijn huid en irriteren niet. Na 4 weken zie ik nog niet dat mijn pigmentvlekken minder worden. Wat ik wel zie is dat mijn huid fijner en egaler van textuur is. Minder grove poriën!

Fijnere textuur

De peelende werking, het exfoliëren van de huid voel, merk en zie ik niet letterlijk. Dat gebeurt dan heel subtiel. Echter een week later zegt een vriendin: ‘wat ben je bleek’. Mijn huid is overal dus wel iets opgelicht, alleen gaat dat zo geleidelijk dat ik het zelf niet zag. Vanaf nu loop ik met de vergrootspiegel door het huis en bestudeer ik mijn gezicht dagelijks in verschillend licht.

Ideaal voor in het najaar

Na 7 weken stop ik met de Glycolic Acid en concentreer ik me meer op de pigmentvlekjes met de Anti Dark Spot Treatment. Na 9 weken zie ik toch echt wel dat mijn pigmentvlekken vervaagd en minder groot zijn. Ze zijn zeker niet weg maar wel veel minder duidelijk aanwezig.

Ik ben blij met het resultaat. Aangezien je huid bij gebruik van deze producten gevoeliger is voor de zon heb ik zoals geadviseerd een goede zonbescherming gebruikt. Het was die weken nog niet echt zonnig dus dat ging prima. Raadzaam is om dit product in de zomer beter niet te gebruiken. Of dan alleen s’avonds gebruiken met een goede SPF overdag. Je moet wel consequent in he gebruik zijn, dagelijks volhouden maar dan heb je ook resultaat. Ik ga het zeker in het najaar weer een periode gebruiken.

pigmentvlekken

Links: voor. Rechts: na. De pigmentvlekjes zijn lichter van kleur geworden.

Lees ook:

Lees ook