Maar blijft hij ook de hele dag zo lekker ruiken?

05:27 - 03:16
luistertijd 05:27 - leestijd 03:16

Ik ben dol op geuren en hou ervan om elke dag weer anders te ruiken. Fris, zoet, fruitig of juist warm en mysterieus… dat maakt niet uit! Waar ik wel altijd op zoek naar ben zijn geuren die lang houden. Ik heb geen zin om gedurende de dag bij te blijven spuiten. Vandaag test ik Eden Juicy Apple van KAYALI, een merk waar ik al lange tijd nieuwsgierig naar ben. Ik ben benieuwd of deze geur aan mijn enige eis voldoet én wil graag weten of ik van een appeltjesgeur kan genieten. Lees je mee?

KAYALI

KAYALI is het parfummerk van Mona Kattan. Mona is het zusje van Huda Kattan, de oprichtster van het populaire make-up merk Huda Beauty. Beide zussen hebben een grote following op social media en zijn trendsetters op het gebied van beauty.

In een eerdere KAYALI review op BeautyJournaal leerde Corine mij dat KAYALI ‘mijn verbeelding’ betekent in het Arabisch. KAYALI is dan ook de visie van Mona op parfum. De parfums van het merk zijn ontwikkeld op basis van kostbare, luxe en natuurlijke ingrediënten. Mona is vooral gefascineerd door houtachtige akkoorden en warme geurnoten. Samen vormen deze ingrediënten een heuze geurbeleving.

Shop hier online

 

Eden Juicy Apple

KAYALI’s Eden Juicy Apple is iets anders dan de andere geuren die Mona heeft gemaakt. In tegenstelling tot de warmere akkoorden en geurnoten die je in veel van haar parfums treft, is deze geur juist fris en fruitig. Met Eden Juicy Apple wilde Mona een verslavende geurbeleving overbrengen. Een ongelooflijk fruitige, verfrissend bloemige en watertandend lekkere beleving.

De symbolische appel is een belangrijk onderdeel geweest van Mona’s inspiratie. Eden is een zeer speciaal sap uit de rode appel. Dit parfum onthult dan ook de verleidelijke en fliterige kant van het sap. Zinderend fruitig en tegelijk bloemig!

Het geurprofiel

Dit parfum zit boordevol fruit en bloemen, met topnoten van sappige rode appel, exotische lychee, sprankelende roze pompelmoes en zure zwarte bes. De combinatie doet je echt watertanden, al zeg ik het zelf.

Hartnoten van zoete wilde bessen, frambozenbloesem en jasmijn geven de geur een vleugje glans terwijl romige vanillebloem, zwoele amber en sensuele muskus zich om het hele boeket wikkelen voor een speelse touch. 

Tip! Je kunt de KAYALI geuren heel goed op elkaar stapelen. Mona’s favoriete combinatie is Eden Juicy Apple met Utopia Vanilla Coco. Je krijgt dan een zachte combinatie van romige kokosnoot en heerlijke fruitige noten.

Shop hier online

 

Mijn geurbeleving

Ik ben zwaar onder de indruk van de geurbeleving die dit parfum mij geeft. Vanaf de eerste spray komt de geur van rode appeltjes mij tegemoet. De geur is al gelijk intens, sterk en een tikkeltje té friszoet. Ik laat hem even liggen op mijn huid en merk dat hij na een tijdje zachter wordt, aangenamer. Niet zo in your face, maar nog wel opvallend genoeg.

Shop hier online

 

Voor mij blijft het akkoord van rode appel de leidende rol houden. Vanaf het begin tot hij begint te vervagen. Tussendoor ruik ik nog een mix van bosvruchten en lychee, maar verder doet hij toch wel echt eer aan zijn naam. Ik vind het lekker, het is eens een keer iets anders. Ik word er vrolijk van, opgewekt en ik voel mij fris. Ik moet wel zeggen dat dit echt een lente en zomerachtige geur is. In de winter zal ik deze er niet zo snel bij pakken.

Maar nu… blijft hij ook lang ruiken?

Ja! Dat doet hij. En daar ben ik zo blij mee. Ik kan deze geur rustig ’s ochtends opspuiten, de deur uitgaan, aan het eind van de middag terugkomen en nog lekker naar appeltjes ruiken. Hij is tegen die tijd wel wat minder sterk, dus als ik die avond nog een keer de deur uit moet, dan spray ik nog wel bij. 

Eden Juicy Apple heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar de overige KAYALI geuren. Naast de fijne geur, vind ik ook de flacon prachtig. Zwaar glas, een ‘diamanten’ dop en een rode kleur die de zoetheid van de rode appel weerspiegelt. Ik ga zeker even loeren tussen het assortiment om andere geursensaties te ontdekken!

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook