Voor altijd glad en glanzend haar, dankzij zuren!

05:00 - 03:00
luistertijd 05:00 - leestijd 03:00

Voor mij is 2023 het jaar van de ultieme glans & antipluis haarproducten en dat allemaal dankzij de komst van ‘zuur’ in de haarverzorgingswereld – in de producten voor thuisgebruik. Eigenlijk druk ik mij nog voorzichtig uit: deze trend is ideaal voor beschadigd en chemisch bewerkt (geverfd, geblondeerd) haar!

Ik benoem met nadruk ’thuisgebruik, want in de salon worden al veel langer maskers en concentrates gebruikt die de haarschubben met zure werkzame stoffen sluiten.

Zuur werkt echt het allerbeste om mooi glad vallend haar te krijgen. Zelfs bij dun en snel pluizig haar als dat van mij. Het gave eraan is dat je haar ook meteen weer wat voller lijkt, omdat het sleek valt en niet pluist. Ik dit artikel bespreek ik 5 producten van 5 merken.

Redken Acidic Bonding Concentrate 16%

Veruit favoriet is het 5-minuten masker van Redken, de Acidic Bonding Concentrate 16%. Wat een topproduct. Er zit citroenzuur in. Logisch, wie kent niet de kracht van je haar naspoelen met citroensap – een recept uit oma’s repertoire 😉 Bovendien gaat mijn haar ongelofelijk glanzen.

Ik gebruik het na elke wasbeurt of om de wasbeurt. Bijkomend effect is dat mijn haar ook minder snel vettig wordt. Ik kan het masker zelfs bovenop mijn hoofd gebruiken, waar ik met gewone maskers niet hoef te komen: vet, vet, vet. Er is ook een shampoo en een conditioner. Echter volstaat de concentrate voor mijn dunne haar. Let wel, mijn haar is niet chemisch bewerkt.

SHOP HIER ONLINE

Sebastian No.Breaker

Heerlijk vind ik ook Sebastian No.Breaker. Ook een product dat claimt de haarvezels rondom te herstellen. Hiervoor gebruikt het geen zuren maar een stof die quaternium-80 heet. Perfect om je haar te hydrateren en anti-statisch te houden.

De haarvezels worden geseald door de silicoonachtige stof. Wat ik ervan merk is dat mijn haardos inderdaad veerkrachtiger aanvoelt. De glans blijft mooi. Mijn haar pluist absoluut niet meer. Bovendien geeft het wat extra volume aan mijn haar. Ik breng het op handdoekdroog haar aan en droog het daarna licht met de föhn.

SHOP HIER ONLINE

Oribe Hair Alchemy Fortifying Treatment Serum

Ook dit haarserum werkt niet met zuren maar wel met sterk vezelomhullende stoffen. Het werkt prachtig en zeer langdurig hydraterend. Als je de shampoo en conditioner er ook bij hebt, is het plaatje helemaal compleet.

Oribe is een zeer luxe haarmerk, het moet binnen je budget passen. Het is verslavend fijn. De texturen, de geuren, en het resultaat.

SHOP HIER ONLINE

Zowel Wella als L’Oreal Elvive bieden complete haarverzorgingslijnen op basis van zuren aan. Ik bespreek ze allebei.

Wella Professionals Ultimate Repair

De roodgekleurde Wella Professionals Ultimate Repair lijn bevat zowel alpha hydroxy zuren als omega-9. Ook zit er een techniek in die metaaldeeltjes in je haar neutraliseert zodat je gekleurde haar minder snel een oranje of groenige zweem krijgt na verven. Ik heb hier al eens uitgebreid over geschreven: Metal Detox van L’Oreal Professionnel.

De shampoo is stap 1 in het ritueel dat maar liefst uit vier stappen bestaat. Stap 2 is de conditioner, stap 3 is een leave-in spray die onmiddellijk gladmaakt en glans geeft, en stap 4 is de protect leave-in die je haar beschermt tijdens het föhnen, tegen UV-straling etc.

De lijn heeft als doel haarbreuk zeer drastisch terug te brengen, en veel glans en gladheid te geven. Dit werkt ook heel mooi. Voor mijn fijne dunne haar is het teveel, voor mij volstaat alleen al stap 3 bijvoorbeeld als tussendoortje en stap 4 als normale finisher.

SHOP HIER ONLINE

L’Oreal Elvive Bond Repair

Ook Elvive is in de wereld van de haar’verzurende’ verzorging gedoken en met resultaat. Als je geen centjes hebt voor de luxere kappersmerken is dit een heel mooi alternatief.

Het bestaat uit 3 stappen: een pre-shampoo met 12% citroenzuur, dan een sulfaatvrije shampoo met 5% citroenzuur, een conditioner met 10% en een leave-in serum met 20% citroenzuur. Het is geschikt voor alle soorten haar. Ik vind de shampoo en conditioner heel prettig en het leave-in serum ook! Een pre-shampoo wil ik nog wel eens vergeten. Het is voor mij al een wonder dat ik 1x of 2x per week mezelf de tijd gun mijn Redken masker 5 minuten in te laten trekken.

Want dat is wel een feit: het kost even wat tijd. Dat vind ik met de Wella lijn dan weer zo handig, met die sprays: geen inwerktijd! En Sebastian No.Breaker is gewoon ideaal na het wassen en voor het stylen. Ongeacht welke shampoo je hebt gebruikt. Het product is simpel in je routine in te brengen. L’Oreals Elvive Leave-in van 20% is ook een topper.

SHOP HIER ONLINE

Lees ook