Van issues met implantaten en injectables tot heerlijke facials, grijs haar en foundation

09:20 - 05:36
luistertijd 09:20 - leestijd 05:36

Meest gelezen artikelen 2019

Hier komt jullie top 10 van meest gelezen artikelen die wij in 2019 publiceerden!

henry dijkmanHoe implantaten siliconen toxiciteit veroorzaken in het lichaam

Deze Nederlandse wetenschapper kwam ermee op tv, in de talkshow van Jinek, en het deed ontzettend veel stof opwaaien. Henry Dijkman verdiept zich al jaren in de giftigheid van siliconen en wat dat teweeg kan brengen in het lichaam. In relatie tot prothesen, en met name borstimplantaten.

Siliconen nog altijd bon ton bij borstreconstructie

Er is momenteel onderzoek gaande om de bevindingen verder inzichtelijk te maken en dat neemt niet iedereen deze mensen in dank af. Hoewel plastisch chirurgen inmiddels begrijpen dat er ‘iets’ aan de hand is, nu miljoenen vrouwen wereldwijd met hun klachten naar buiten komen, zijn vooral de chirurgen die borstreconstructies na kanker uitvoeren nog behoorlijk in de ontkenning, zo horen wij om ons heen: ze verwijzen de klachten en inzichten nog altijd als ‘niet bewezen’. Het geeft te denken. Het is zeer zeer moeilijk om watergedragen implantaten te krijgen als je dat wenst, men wil alleen maar met 100% siliconen implants werken. Het is zoeken naar oncologische centra die wel genegen zijn een vrouw te geven wat zij wenst bij deze naargeestige aandoening. Bij tumorverwijdering wordt de hoogste zorgvuldigheid betracht, bij reconstructie neemt men het niet zo nauw.

Nederland is een implantaten natie

Uit recent ‘big data’ onderzoek naar de vormen van reconstructie na kanker bij het Maastricht UMC, toegepast in Nederland en Amerika, blijkt uit de onderzoeksgroep dat in Nederland in 90% van gevallen implantaten worden gebruikt, in Amerika is dat 46%. Daar wordt veel meer aan reconstructie met lichaamseigen weefsel gedaan (ruim 36%), en in Nederland slechts 5%. Lees hier meer erover.

Lees het artikel hier

 

Enlight474Monique’s volgende 7 maanden met Invisalign, na een slechte start

Ja, het had wat voeten in aarde. Niet alleen dacht ik er eerst drie maanden over na of ik wel zou beginnen aan een gebitsbehandeling met de doorzichtige Invisalign beugels, het ging na de start ook al vrij snel fout.

Ik kreeg allerlei mondklachten en de pasvorm van de bitjes was abominabel slecht. Mijn spreekwoordelijke klomp brak, toen mijn behandelend arts mij liet zitten met mijn klachten. Ik ben naar een ander gegaan, hoogleraar in de orthodontie Ronald Jonkman, en wat een verademing. De klachten werden serieus genomen, ik kreeg nieuw materiaal, en heb mijn behandeling tot volle tevredenheid afgemaakt. Lees wat ik tot de ontdekking kwam….

Lees hier het Invisalign deel 2 artikel

 

ParabenenInCosmeticaPoepbacteriën in make-up!

We kunnen als consumenten onze mond vol hebben over de nadelige effecten van conserveringsmiddelen, maar we hebben ze echt nodig in producten. Een adequate verpakking kan goed zijn om de hoeveelheid conserveerstoffen te verminderen, maar in het geval van make-up blijft het toch heikele noodzaak.

Onlangs wijdde het Amerikaanse opinieblad Forbes een artikel aan een nieuwe studie waaruit zou blijken dat veel make-up producten die geopend zijn (door eigen gebruik, delen met anderen of in de winkel) vol met in potentie ziekmakende bacteriën zitten zoals de poepbacterie E.Coli en Staphyloccocus. Juste….

Lees het artikel hier

 

Enlight486Onderzoek: hyaluronzuur fillers geven steeds meer klachten, zegt dr Frank Niessen

Plastisch chirurg Frank Niessen is een van de eersten in ons land geweest die de klachten over siliconen borstprothesen serieus nam. Hij stond aan de wieg van het onderzoek hiernaar bij, eveneens VUmc.

Nu breekt hij opnieuw een lans voor de veiligheid van cosmetisch medische producten: de hyaluronzuur injectables. Niessen heeft berekend dat nu 0,4% van de gebruikers van oplosbare fillers nu klachten krijgt.

Dat lijkt niet veel, maar op 100.000 mensen gaat het toch al snel om 400 mensen. Die kunnen ernstig gebukt gaan onder hun klachten, omdat die hun gezicht betreffen. Ze onderzochten daarvoor cliënten met tijdelijke en permanente rimpelvullers van poliklinieken in Amstelveen en het Erasmus MC. Ongeveer een derde van hen had tijdelijke rimpelvullers.

Lees het artikel hier

 

jong grijs haarDare to go GREY! Vrouwen stimuleren elkaar online te stoppen met haarverven

Vrouwen die in volle glorie hun grijze haar willen tonen….er werd een platform voor opgericht dat Grombre heet. De vrouw erachter werd op haar 14e al grijs, uitzonderlijk: Martha Truslow Smith.

En ze maakte van de nood een deugd door zich met volle overtuiging een activiste te maken. Leuk dat grijs sowieso een trendkleur is. En ik, Monique leuk mijn eigen grijze haar al jaren op met een lichte roze toner voor een mooi poederachtig koel effect.

Mind you, veel interessante initiatieven komen uit leed voort, en worden met positieve energie omgezet tot activistische daden. Het werkt helend, moet je maak denken. Nu ff zonder dollen: ze ontvangt harverscheurende mails van vrouwen die het niet durven omdat hun man hen niet grijs wil zien maar blond, of omdat ze bang zijn er ouder uit te zien dan ze zijn….

Lees het artikel hier

 

Max&More foundationSchoonheidsspecialiste Patricia test foundation van de Action, van 1,49 euro.

Wat was ze benieuwd hoe dit uit zou pakken, voor nog geen anderhalve euro. Lees haar uitgebreide review van verschillende foundationproducten.

Hoewel het geen luxe producten zijn qua verpakking en geurbeleving, er op sommige stoffen wat af te dingen is, is de dekking, kleur en gebruiksvriendelijkheid op de huid boven verwachting.

Lees het complete artikel hier

 

ua-confettihuidDe confettihuid: witte spikkels die nooit meer weg gaan

Echt zoveel mensen hebben dit he, en toch is het een weinig besproken onderwerp.

Hoe groot de behoefte is om hierover te lezen en erkenning te krijgen voor die mysterieuze vlekjes waarmee je al vele jaren loopt op je onderarmen en benen, blijkt wel uit het feit dat het in de top 10 staat.

Lees alles over dit pure zonschade fenomeen, en hou ze in de gaten, omdat er soms ook een schimmel in het spel kan zijn.

Lees het artikel hier

 

ua-darmDermatoloog Francis Wu over de relatie tussen de lekkende darm en huidziekten

In dit boeiende artikel gaat de Nederlandse dermatoloog Francis Wu in op de mogelijkheden om de opvlamming van huidziekten niet alleen via de huid zelf maar ook via de darm af te remmen.

Hij bespreekt het fenomeen van de zg. lekkende darm en kijkt naar de mogelijkheden om het darmweefsel net zoals de huid te verzegelen met een hydraterende stof.

Lees het complete artikel hier

 

Videoreportage: plastisch chirurg Frank Niessen vervangt implantaten voor lipofilling

Het is een mooie, heldere, informatieve videoreportage geworden die ik opnam met Frank Niessen en een dertigjarige vrouw die na vele jaren van immuunklachten besloot haar borstimplantaten eruit te laten halen. Je gaat niet over een nacht ijs, want wie kiest voor vulling met lichaamseigen vet zal altijd kleinere borsten (terug) krijgen. Als je al kleine borsten had, even is dat toch even slikken, een grote mentale voorbereiding. Deze vrouw is achteraf zo blij, vertelt ze…Van D naar B.

Bekijk de videoreportage hier

 

ua-thingswefinishThings we finish: welke producten maakten onze testteam leden echt op in 2019?

Het is altijd zo leuk om onze vrouwen, schoonheidsspecialisten, consumenten, journalist en huidtherapeute te laten vertellen welke producten ze ook echt opmaakten recent.

De mensen in ons testteam krijgen natuurlijk de nodige producten om uit te proberen, maar je zal altijd zien dat ze naast die mooie testwerkzaamheden nog andere producten op de plank hebben staan, waar ze dol op zijn. Soms heel bijzonder, en soms zo gewoon….maar broodnodig.

Lees het artikel hier

 

DEZE MERKEN DEDEN JULLIE HARTEN SNELLER KLOPPEN, EEN TOP 5!

 

Lees hier ook wat de meest gelezen artikelen van 2018 waren.

Lees ook