Nooit eerder lieten foto’s zoveel details zien en overtuiging van de werking van een behandeling en productroutine

09:08 - 05:28
luistertijd 09:08 - leestijd 05:28

Ooit vertelde een vermaard cosmetisch chemicus dat het geheim van een goede crème in de totale verfraaiing van het huidbeeld ligt, en niet in verbetering van de details.

De magie van crème

Geen 70% minder rimpels, maar een overall gezonde glans, frisse teint, fijnere huidstructuur en een streelbare zachtheid. Het maakte eigenlijk ook meteen duidelijk in welke spagaat anti-aging crèmes met, specifieke beloften, zich bevinden.

Hoe we kijken

Het is ook een diepzinnige uitspraak die je dwingt om na te denken over de vraag ‘hoe kijken wij eigenlijk naar het gezicht van de ander’? Hoe beoordelen wij haar of zijn huid? Wanneer vinden we dat iemand er oud of juist stralend uitziet? Welke kenmerken liggen daaraan ten grondslag?

Meer dan een lijnenspel

Met de opkomst van plastische chirurgie en de injectables in de jaren negentig werd schoonheid teruggebracht tot wiskundige lijnen in een gezicht: asymmetrie versus symmetrie, plooien in wangen en rond ogen en op voorhoofd.

Het geheim van glans, structuur, kleur en vorm

Als alles maar gladgestreken en uitgedeukt zou worden, zou schoonheid zich per onmiddellijk openbaren. Maar niets bleek minder waar. Mensen kwamen eruit te zien als digitale poppen met vervreemde gezichten. Bevroren in de tijd, uitdrukkingsloos. Als een avatar. Geen glow, geen zachtheid, geen structuur, juist alles wat ons gezicht zo menselijk maakt.

Rond de millenniumwisseling kwam er fantastisch nieuw psychologisch inzicht met wetenschappelijk bewijs. Of iemand er oud of jong uitziet, hangt niet af van een lijnenspel maar van veel subtielere huidkenmerken en de perceptie ervan: pigmentverkleuringen, fijne lijntjes, grove poriën.

Hoe meer gedetailleerde onregelmatigheden in een huid, hoe ouder je wordt ingeschat, zelfs ongezonder. Of we iemand er oud of jong uit vinden zien is een emotionele waarneming, gebaseerd op heel kleine details.

De impact van licht

Later kwamen daar vanuit andere hoeken van de industrie nog andere verrassende inzichten bij. Zoals de lichtinval op je huid, en hoe de vorm van je gezicht daarin een rol speelt.

Het spel van licht en schaduw. Allemaal menselijke kenmerken die wij ook het beste met onze eigen ogen kunnen waarnemen. We scannen de ander met onze ogen, we zijn in staat om dat driedimensionaal te doen.

Hoe weet je of een behandeling werkt?

Maar wat kunnen we met al die informatie, als we eigenlijk willen weten of een crème echt werkt of niet? Is die hernieuwde glans, de egalisering van de teint, het verfijnen van de huidstructuur ook via meting tastbaar te maken? The proof is in the eating of the pudding. Als dit te bewijzen valt…

Zien=geloven

Ja dus, dankzij heel geavanceerde huid-meetapparatuur. Deze scanmachines zijn zo langzamerhand niet meer weg te denken in de beautywereld. Zien is geloven. Wat is dan de beste huidscanner waarmee zelfs de kleinste resultaten zichtbaar te maken zijn?

De Observ werkt snel en overtuigend

De Observ! Hij steek met vlag en wimpel boven alle andere apparatuur uit. De meeste machines slagen er maar matig in om huidproblemen dieper in de huid en ten opzichte van het totale gezichtsoppervlak te laten zien.

Ze hebben te beperkte analyse-mogelijkheden of werken met metingen waarbij de uitkomst sterk afhankelijk is van het moment en de plek van de meting.

Onthullende beelden

De Observ werkt niet met weinigzeggende cijfertjes. Het gezicht wordt beoordeeld op basis van onthullende beelden.

Kim en Jelle van den Broek van sQinno

 

Onder de indruk van fascinerende huidweergaven

Toen distributeurs Jelle en Kim van den Broek van sQinno de Observ in 2015 zagen bij een training in Nederland, waren ze meteen verkocht. Niet eerder hadden ze zulke fascinerende huidweergaven gezien, zo gedetailleerd, zo drie dimensionaal en met zoveel respect voor het aangezicht van schoonheid in haar totaliteit.

Huidverkleuring, huidoppervlak, gezichtsvorm

Haarscherp en verdiepend. Alsof je de huid met een soort bionisch oog kunt OBSERVeren, en dat allemaal dankzij een zeer hightech systeem voor belichting en slimme software die onder andere huidoppervlak, huidverkleuring en vasculaire activiteit meeneemt in haar analyse.

100% Nederlands product

Jelle: ’Aanvankelijk wilde Kim het in haar eigen trainingen gebruiken en tijdens huidadviesdagen, maar toen we ontdekten dat het een 100% Nederlands product was, en dat het nauwelijks bekendheid genoot, begon ons hart sneller te kloppen. Hier moeten we wat mee doen! Dit apparaat is ontzettend waardevol voor iedere schoonheidsspecialiste, huidtherapeute en cosmetisch arts!’

‘Binnen tien seconden maakt de Observ zes prachtige impressies die alle huidkenmerken en de huidconditie blootleggen en waarmee doelgericht een behandelplan opgesteld kan worden.

‘Door de slimme software en de nauwkeurige fotografie kunnen nafoto’s ook feilloos op dezelfde positie gemaakt worden en vergeleken worden met voorfoto’s.

Klanten in de salon hebben hoge verwachtingen, Observ maakt kleine veranderingen al zichtbaar

‘Zelfs de kleinste verbeteringen worden zichtbaar gemaakt. Een vrouw (of man) die zichzelf dagelijks in de spiegel bekijkt, zal al die kleine verbeteringen niet waarnemen en kan soms haar of zijn twijfels hebben over de effectiviteit van het behandelplan. De specialiste heeft met de beelden van de Observ het bewijs in handen dat een behandeling in combinatie met de productroutine echt werkt.

Het bewijs dat de behandeling werkt

‘Consumenten hebben steeds hogere verwachtingen, en terecht. Vergelijk het bijvoorbeeld eens met een gebroken arm. Je kunt je niet meer voorstellen dat een arts met een behandeling start alvorens hij een foto heeft gemaakt om de situatie goed te analyseren en te beoordelen.

‘Zo werkt het ook steeds vaker met gezichtsbehandelingen. De klant verwacht een gedegen vooronderzoek, op meer gebaseerd dat enkel een beoordeling met het blote oog.

Aanzienlijke omzetverhoging

‘We krijgen feedback van salons dat hun omzet in de verkoop van producten en behandelingen echt met 40% tot 50% kan toenemen. Ongekend! Bovendien kunnen de specialisten voor- en nafoto’s – met toestemming van de klant natuurlijk – geweldig laten zien op social media.’

Prachtig gedetailleerde fotografie

‘Het sterkt je als professional enorm om niet alleen vanuit de praktijk en beroepend op je getrainde oog te weten dat behandelingen en producten werken, je kunt het nu ook duidelijk aantonen met de prachtige gedetailleerde fotografie van de Observ.

Steeds meer salons werken met Observ

‘Inmiddels werken al 200 salons ermee in ons land, en wereldwijd nu zo’n 8000 huidprofessionals. De commerciële en analytische waarde voor de huidprofessional en de klant is enorm,’ aldus Jelle.

De feiten op een rij,  wat kan de Observ allemaal zien?

Pigmentstoornissen, verdeling van melasmapigment, uv-schade, plekken met een zeer droge huid (schilfering), talgproductie en talgklieren, verhoorning, rimpels en slapte, gevoelige, dunne huid, textuur, roodheid, irritaties.

Waarin onderscheidt de Observ zich van andere huidscanapparatuur?

Waar moet nu werkelijk aan gewerkt worden?

De Observ helpt je inzicht te krijgen in de opbouw van het gezicht door er op verschillende manieren naar te kijken: van kleur, textuur tot oneffenheden.

Zo kun je de meest kleine details in context gaan zien: wat betekenen die oneffenheden werkelijk in iemands uiterlijk? Vallen ze op, zijn ze storend, en wat is er dan storend en voor verbetering vatbaar? Daarop kan dan heel gericht een behandelplan ingezet worden.

Hiermee voorkom je ook dat je zaken gaat behandelen die er wellicht minder toe doen, en dat je andere verstoringen over het hoofd ziet, die juist een grote impact hebben.

De Observ is te gebruiken met ieder huidverzorgingsmerk, en met name de producten die gericht zijn op huidverbetering laten prachtige en overtuigende resultaten zien.

 

 

 

 

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands we Love programma van BeautyJournaal.

Lees ook