En werkzame stoffen worden beter opgenomen

05:01 - 03:00
luistertijd 05:01 - leestijd 03:00

Een beetje ervaren skincare gebruikster weet het wel: gezichtsreiniging de allerbelangrijkste stap voor het verkrijgen en behouden van een mooie huid.

Gezichtsreiniging kan heel efficiënt

ZO Skin Health heeft een mooi compact programma waarmee je dit in acht weken bereikt. Met als uitkomst een gladdere, zachtere huid, die werkzame stoffen beter opneemt en je make-up langer houdbaar maakt. Zo doe je dat!

ZO Skin Health is ontwikkeld door de Amerikaanse dermatoloog Zein Obagi, met ontzettend veel kennis van de huid en de ambitie om de beste skincare ter wereld te maken. Dat is hem gelukt!

Makkelijke stappen

Niet alleen consumenten, ook schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en artsen zijn groot fan van zijn producten. ZO Skin Health is daadwerkelijk in staat om het aanzien van de huid met grote stappen te verbeteren.

Zo prachtig is daarom ook dit traject van ‘huid voorbereiding’. Juist om je huid in haar mooiste conditie tekrijgen en problemen zoals acne, een rode huid, pigmentvlekken, de vergrote porie en een doffe huidtextuur tegen tegaan. Het kan!

In deze film vertelt cosmetisch arts Stephan Marks waarom hij zo overtuigd is van de werking van dit programma en neemt BeautyJournaal’s Monique de proef op de som met drie producten uit de reinigingsseries.

Dit zijn de drie stappen van Getting Skin Ready:

  1. Cleanse
  2. Exfoliate
  3. Tone

Het reinigen, 2x daags, is nodig om make-up, vuil en overmatig talg van de huid teverwijderen. De huid wordt zo weer genormaliseerd.

Monique gebruikt de Exfoliating Cleanser op gelbasis met exfoliërende bolletjes voor vette huidtypen. Het is een milde reiniging, die de huid mooi schoon maakt. Je masseert de gel ongeveer 1 minuut in de huid. Het product is heel zuinig in gebruik.

Voordelen

De belangrijkste ingrediënten zijn: Simmondsia chinesis (jojoba) esters, Salicylzuur en vitamineB3, ofwel Niacinamide.

Als peeling gebruikt Monique de Exfoliating Polish, met kleine magnesium kristaldeeltjes die de huid heel verfijnd maar effect van haar dode huidcellen ontdoen en een prachtige gladde huid tevoorschijn toveren.

Voordelen 

De belangrijkste ingrediënten zijn ultra-fijne magnesium kristallen, Melaleuca alternifolia (tea tree) leefoil, glycerine, caprylic /capric triglyceride en Tetrahexydelcyl  ascorbate (vitamin-C ester)

Je gebruikt deze scrub twee tot keer in de week. Ik gebruik hem naar behoefte ’s avonds of ’s ochtends. Meestal wissel ik het af met de toning pads, omdat daar ook een zuur in zit dat exfolieert. Mijn wangen zijn wat gevoelig, en daarvoor is deze scrub net wat scherper. Ideaal vind ik hem voor de T-zone, en mijn hals. Mijn gevoelige decolleté neem ik eens per week mee.

Deze scrub is zo effectief, je ziet je huidstructuur echt binnen een week al opknappen, verfijnder worden. Het is superzuinig in gebruik. Je hebt maar weinig nodig voor een heel effectief resultaat. Het exfoliëren helpt om werkzame stoffen uit crèmes nog beter opgenomen te krijgen. Verbetering van de bloedcirculatie draagt bij aan een sterkere huidbarrière.

Voor het tonifiëren gebruikt Monique dagelijks de Complexion Renewal Pads met 2% salicylzuur.

De pads zijn gedrenkt in vloeistof, het is dus heel belangrijk de pot altijd weer goed af te sluiten. Ze hebben als doel de talgproductie te verlagen waardoor porieverstoppende dode huidcellen, en vuil en olie makkelijk verwijderd kunnen worden. Botanische extracten verzachten eventuele irritaties.

Voordelen

De belangrijkste ingrediënten zijn Salicylzuur, Glycolzuur, Ureaen een blend van botanische extracten.

Monique concludeert

Oh, wat wordt je huid hier glanzend en glad van, en inderdaad, er is een hydraterende werking. Je huid droogt niet uit! Het is sterk, maar ook verslavend lekker.

Ik heb een zeer gevoelige handhuid, en daarom moet ik mijn vingers eerst met vaseline insmeren alvorens ik de pads beet pak, anders droogt de huid van mijn vingertoppen helemaal uit en verhard zich.

Maar die extra handeling neem ik voor lief. Je mag de pad net zo lang over de huid strijken tot dat hij droog is. Ik neem ook mijn hals en decolleté mee.

Als ik na afloop in de spiegel kijk, zie ik een stralende huid. Na elke behandeling weer. My skin does get ready. Ik ga er wel overwogen mee om. Afhankelijk van de behoefte, gebruik ik de scrub en toner om de en tot drie dagen.


Lees ook