Combray, Dermatude, Rositta, Francis Wu, Hema, Gold Collagen, Invisalign, Roaccutane, Cellfina, Wella

09:09 - 05:29
luistertijd 09:09 - leestijd 05:29

MERRY CHRISTMAS, lieve lezeressen en lezers!

Dit is altijd het leukste moment van het jaar voor ons als journalistiek bedrijf: welke artikelen waren het meest gelezen? Hier komen ze, het gaat natuurlijk wel om artikelen die ook in 2018 gepubliceerd zijn. We plaatsen ze in willekeurige volgorde.

Rositta Kayser baart opzien met haar rosacea behandeling

Deze vrouw heeft de meest bijzondere methode ontwikkeld om de ingewikkelde huidaandoening rosacea te behandelen, en wel zodanig dat de ernstigste bijverschijnselen ook na een jaar niet terugkomen. Lees de boeiende reportage die BeautyJournaal’s Monique met haar maakte. Ook was BeautyJournaal het eerste medium dat haar behandeling mocht filmen!

Ga naar het artikel inclusief de bijzondere videoopnamen die ik maakte van de behandeling.

Monique laat haar tanden corrigeren met een Invisalign behandeling

Lang heb ik er over nagedacht of ik het zou doen, en voila…ik deed het. Een hele interessante exercitie, waarvan ik nu, na een doorstart bij een andere arts kan zeggen dat het loont! Vier maanden na de eerste behandeling kreeg ik pittige problemen. De pasvorm van de bitjes was totaal niet goed, als gevolg van slecht gemaakte scans, en ik kreeg allergie verschijnselen op het materiaal.

De toenmalige behandelaar heeft het niet goed opgevolgd, sterker nog, helemaal niet opgevolgd (!), mijn zelfs laten vallen als een baksteen, en ik ben naar een andere arts gegaan. Ditmaal een echte orthodontist maar ook een wetenschapper, Ronald Jonkman. Binnenkort doe ik verslag van het vervolg, want het is belangrijk om veel meer voorlichting te geven over deze tandbehandeling, dan er bij menig behandelaar naar buiten komt. Bovendien kan ik je vertellen dat de grootste aanbieder/adverteerder van deze behandeling in ons land, echt niet de beste is.

Ga hier naar het artikel. (dit was nog van de eerste maanden…)

 

Sabine test Gold Collagen Pure collageen drankjes

Ja, het nam ineens dit jaar een hoge vlucht. De collageendrankjes. Wij schrijven bij tijd en wijle al vele jaren over dergelijke producten, maar ineens werd het hot. Het feit dat er daadwerkelijk iets aan de huid ervaren kan worden draagt er absoluut toe bij.

Zo ervaarde ook onze doorgewinterde beauty tester Sabine. Haar droge huid heeft er echt baat bij. Ze schrijft: ‘Ik vind het een geslaagd experiment, alleen al voor het huidgevoel. Mijn van nature droge huid voelt een stuk comfortabeler aan. Maar voor de vermindering van de rimpels. Tja, ik weet niet wat het op lange termijn voor de huid doet. Daarom neem ik nog een slokje vloeibaar collageen…’

Ga hier naar het artikel

Dermatoloog Francis Wu over de impact van voeding op huidaandoeningen

Het is fantastisch om te zien dat er eindelijk ook vanuit het medisch circuit aandacht is gekomen voor de rol die voeding speelt bij huidaandoeningen. In de alternatieve geneeskunde is daar al vele decennia een focus op, maar wetenschappelijk werd het altijd weggehoond.

Sinds er serieus onderzoek gedaan naar de rol die onze darmen spelen in onze fysieke en mentale gezondheid, kunnen we er ook niet meer om heen.

In dit artikel legt dermatoloog Francis Wu helder uit hoe bepaalde voedingsstoffen ontstekingsreacties kunnen geven, welke stoffen juist heel belangrijk zijn voor een gezonde huid en dat voedselintolerantie veel vaker voorkomt dan de huidige mores in de overheidscommunicatie over voeding ons voorschotelt.

Ga hier naar het artikel.

De natuurlijke facelift die je kan bereiken met Dermatude Meta Therapy

2018 stond voor ons absoluut in het teken van de natuurlijke huidverbetering. Ik schreef er ook al een artikel over – dat we de innovatie en de kracht momenteel vooral uit apparatuur gaan halen. Een van de meest succesvolle behandelingsprotocollen op dit levert Dermatude, van de Darmand Group uit Weert.

Dermatude Meta Therapy is een in Amerika door de FDA goedgekeurde methode voor huidverbetering. Het geeft de huid een fijnere structuur, kleinere poriën, meer stevigheid en elasticiteit.

Meta Therapy staat voor Medical Esthetical Tissue Activation Therapy. De Nederlandse Saskia Kusters startte het behandelingsprogramma in 2012 en inmiddels wordt het wereldwijd geïmplementeerd. Ragfijne polycarbonate ‘naaldjes’ (0,3 tot 0,5 mm) geven 5700 perforaties per seconde aan de huid.

Zoals je weet is the proof in the eating of the pudding: bekijk hier de review die onze Loes maakte over haar huid.

Dermatude maakt duidelijk dat het niet met microneedling vergeleken mag worden. ‘Er wordt met Meta Therapy nauwelijks tot geen huid beschadigd, terwijl de pulsen wel in de dieper gelegen basaalcellenlaag terechtkomen, zodat collageen en elastine aangemaakt kan worden zonder het risico op ontstaan van onderhuids beschadigingen.’

Ga hier naar het overzichtsartikel.

De valkuil van de oranje gloed in je haar, Wella experts weten raad

BeautyJournaal teamt al enkele jaren heel succevol met Wella Professional en haar experts. Haaronderwerpen worden goed gelezen op ons platform en terecht, want niets is zo moeilijk als je haar in lekker model krijgen en houden. Van het vinden van een goede kapper tot de juiste producten.

Nederland heeft nog altijd een sterke markt voor thuiskleuringsproducten en je kunt de klok erop gelijk zetten: dat gaat regelmatig fout. Haar kleuren is een chemisch proces met verrassende kleurtransformaties die je niet altijd wilt. Neem het geblondeerde haar dat oranje uitslaat of het donkerblond gemaakt haar dat groen uitslaat!

Lessen in chemie, die geven onze experts vaak. Heel goed. Lees hier weer zo’n wijze les over al die pigmenten die van nature in je haar zitten en hoe je die kan (ont)kleuren.

Ga hier naar het artikel.

De bijzondere ontwikkeling van Combray huidolie door professor Kees Hummelen

Niet alleen ik ben groot fan van dit supergave product, ook onze testers Su en Lydia. Combray is het meest schitterende voorbeeld van hoe je met ongelofelijk weinig stofjes een product kan maken dat ondersteunt in de belangrijkste functionaliteiten van je huid.

Less is more! All you need is…krachtige antioxidianten (fullerenen!), en een hydraterende en terugvettende natuurzuivere olie (druivenpit, avocado of argan).

Wat hebben we huiden zien opknappen zeg. Vooral de gevoelige, rode huiden die ook makkelijk acne-achtige verschijnselen ontwikkelen. En wat is het heerlijk om mee te nemen op vakantie als je low-luggage wilt reizen. Want Combray is all-in-one. Supertrots zijn we er dan ook op dat dit kleine, maar oh zo innovatieve bedrijf nu ook bij Skins Cosmetics (Groningen) verkocht wordt. Laat ook jouw must-have worden.

Ga hier naar het artikel: het interview van Monique met hoogleraar Kees Hummelen.

De verschijnselen van cellulite echt weg? Het kan, serieus….weten we nu; Cellfina.

Wat zijn we ongelofelijk onder de indruk geweest van deze behandelingsmethode die Cellfina wordt genoemd, van het bedrijf Merz. Zolang ik in deze industrie werkzaam ben, hoor ik al de prachtigste claims over cellulite verwijdering: van creme tot massage, en ik heb nog nauwelijks echt langduriger resultaten gezien.

Cellfina overtreft mijn stoutste verwachtingen, maar goed, het is dan ook wel iets invasiever: er wordt daadwerkelijk in de huid iets doorbroken, en wel ragfijne bindweefselstrengetjes, die vergrote vetcellen laten opbobbelen omdat er te weinig ruimte is.

Snijdt ze door, de vetcel krijgt ruimte, de putjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. En nog fijner: het resultaat is echt langdurig. Zeker tussen de een en drie jaar heb je hier plezier van.

Bekijk hier de volledige reportage inclusief behandelingsvideo die ik maakte van met onze tester Esther

Hema foundation rules….zo blijkt uit de test van onze Judith

Onze lezeressen zijn dol op revies over foundation, en geef ze groot gelijk. Geen product kan de huid zo snel verfraaien als een mooie foundation.

Mag Hema het lastig hebben de afgelopen jaren, onze lezeressen vinden de beautyproducten van Hema erg fijn. Dat blijkt ook weer uit de review van onze tester en huidtherapeute Judith, die de nieuwste Hema foundation en glowing drops uittestte. ‘Een goede prijs-kwaliteitverhouding in dit prijs segment, en met 10 kleuren zit er zeker een voor jouw tint bij.’

Ga hier naar het artikel met voor- en nafoto’s.

Roaccutane helpt tegen acne, maar het is een heftig product. Fabienne vertelt…

Het medicijn Roaccutane is nog altijd het meest voorgeschreven middel voor acne door dermatologen, maar het is wel een paardenmiddel. Zeer hoge doseringen vitamine A krijgt het lichaam te verwerken, de bijwerkingen zijn dan ook significant aanwezig.

In dit artikel vertelt de 20-jarige Fabienne openhartig over haar ervaringen tijdens de kuur. Een hoopgevend verhaal, dat zeer veel gelezen is.

Ga hier naar het artikel.

Lees ook