'Ik ben nu van de diepe putjes af in mijn billen, ze waren zo storend'

06:22 - 03:49
luistertijd 06:22 - leestijd 03:49

Eind vorig jaar plaatsen wij onze (video)reportage over de anticellulite behandeling van Cellfina, waarbij op ingenieuze wijze bindweefselstrengetjes worden doorgeknipt, zodat de huid kan terugveren en putjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Wat een ongelofelijk goede methode!

Niet alleen wij waren flabbergasted, ook jullie! Dit artikel is een van de best gelezen artikelen van 2018 geworden. Logisch! Want Cellfina werkt!

We zijn dan ook heel benieuwd hoe dermatoloog Jonathan Kadouch het werken met deze methode ervaart. En wat zeggen andere vrouwen die het ondergingen? We spreken zowel met Jonathan, als met dj Nathaly Ramona.

Dit moest wel een succes worden…

Sinds de dermatoloog ermee begon in het voorjaar van 2018 heeft hij al tien vrouwen naar tevredenheid behandeld.

Dermatoloog Jonathan Kadouch

Zo simpel en zo doeltreffend

Toen hij er voor het eerst over hoorde, snapte hij meteen dat dit een succes moest gaan worden. ‘Het losmaken van verklevingen in de huid, denk aan het losmaken van ingetrokken littekenweefsel, wordt in medisch jargon ook wel subcisie genoemd.’

Zo maak je ook littekenweefsel los

‘Ik leerde erover toen ik mij bekwaamde als dermatoloog in liposuctie, het wegzuigen van vet. Bij keizersnede littekens zagen we het vaak dat huid naar beneden getrokken werd, waardoor er kuiltjes ontstonden. Door dit los te maken, veerde huid mooi terug en werd het oppervlak veel egaler. Cellfina baseert zich op hetzelfde eenvoudige principe.

Eureka!

Wat een eureka-moment beleefde ik toen ik met Cellfina in aanraking kwam. Zo simpel eigenlijk en zo effectief, dat nooit eerder iemand dat bedacht had;-). Het is geen rocket science!

Nauwkeurig dankzij slim handstuk

Fijn is ook dat je met een speciaal handstuk werkt waarmee je altijd even diep in de huid gaat. Zo werk je heel nauwkeurig.

cellfina

Bindweefselstrengetjes in de huid: voor de behandeling zitten ze nog vast, na de behandeling zijn ze doorgesneden waardoor de huid kan terugveren en putjes zijn verdwenen

Meer dan 70% zichtbaar resultaat

In alle gevallen treedt er verbetering op in het aanzien van de huid, vertelt de dermatoloog. ‘Maar je kan geen 100% resultaat garanderen. Ik zeg meestal dat de putjes voor minstens 70-80% verbeteren.

Eventueel wat hyaluronzuur erbij

Soms zijn putjes zo diep dat als je ze losmaakt, de huid wel terugveert, maar niet helemaal. Dan kan het bijvoorbeeld nuttig zijn om er wat volume in te spuiten met hyaluronzuur injectables of lichaamseigen vet.

Huidverkleuring

Na behandeling kan er soms sprake zijn van een lichte huidverkleuring. Het is een tijdelijke pigmentverstoring. Zoals die optreedt bij elk wondje in de huid. Dit trekt redelijk snel, binnen enkele weken weg. Mensen met een donkerder huidtype kunnen dit wel langer blijven zien. Dit heet post inflammatoire hyperpigmentatie.

Komt het terug?

En groeien de bindweefselstrengetjes weer niet aan? ‘Nee. Er kunnen wel nieuwe bindweefselstrengetjes ontstaan tijdens de genezing, maar niet zo dat ze dezelfde klachten weer zullen geven.Natuurlijk is er sprake van een herstelmechanisme: een wondje wordt dichtgemaakt door collageen vorming, maar die huidintrekking zal niet meer op deze manier op die plek plaatsvinden.’

cellfina

Het apparaat waarmee de huid vacuum gezogen wordt zodat het microfijne mesje heel nauwkeurig 1 mm dikke bindweefselstrengetjes kan doorsnijden

Gaat de huid niet hangen?

En gaat je huid niet hangen naar mate je ouder wordt, als die verbindingsschotjes worden weggehaald? Jonathan: ‘Je werkt met Cellfina zo lokaal, dat heeft nauwelijks effect op huidverslapping.  Dat proces wordt ingegeven door de biologische veroudering. Met Cellfina houd je het algemene bindweefselnetwerk intact, je maakt het alleen op kleine puntjes her en der los.’

Volgens Jonathan Kadouch houdt zeker meer dan 90% van de vrouwen een goed resultaat voor wel 4 tot 5 jaar. ‘Het is een investering inderdaad (tussen de 2500 en 3000 euro, red.), maar het resultaat is duurzaam.’

Nathaly Ramona: ‘Putjes in mijn billen, zo storend!’

De Nederlandse dj Nafthaly Ramona is eind twintig en had al jaren milde, maar toch zichtbare cellulite. Putjes op de billen, en een ook een overall diffuus cellulite-achtig huideffect op de bovenbenen.

Niet bij lipoedeem gebruiken

Nu wordt dat laatste veroorzaakt door lipoedeem, wat betekent dat je aan benen en armen meer vetweefsel vasthoudt. Dit kan gepaard gaan met een toename van cellulite aan vrijwel de gehele bovenbenen. Hieraan kan Cellfina niets doen, maar aan de putjes in de billen wel!

Vrolijk vertelt Nafthaly dat geen man haar putjes zag, ‘maar je weet hoe het gaat hè, vrouwen onderling zijn kritisch. Ik had al van alles geprobeerd. Sporten, andere voeding. Niets hielp.’

DJ Nafthaly voor (links) en na (rechts) Cellfina

Met luiers aan in het restaurant

Hoewel ze de behandeling wel even pijnlijk vond – met name het inspuiten van de verdovingsvloeistof, zat ze ’s avonds alweer enthousiast in een restaurant, met luiers rond haar billen;-)

‘Het vochtverlies hield twee dagen aan. De behandeling is me zeer meegevallen. Nu heb ik ook wel een hoge pijngrens. Ik ben heel goed hersteld.

‘Ik heb alleen nog wel wat pigmentverkleuringen waar de mesjes de huid in gingen. Een getinte huid kan daar wat langer last van hebben, maar het stoort me niet.

‘Ik vind het een geweldige methode. Er is gewoon verder helemaal niets wat helpt.

Bindweefselmassage hielp niet

‘Ik heb wel eens bindweefselmassage geprobeerd maar dat vond ik toch wel erg pijnlijk. Zoals ik al vertelde heb ik ook een milde vorm van lipoedeem, en dat maakt mijn cellulite soms ook wat zichtbaarder. Dat weet ik, en dat accepteer ik.

‘Het ging mij vooral om de echt diepe putjes, en daar beveel ik Cellfina ook echt voor aan.’

Lees ook