Wat vindt high-end liefhebster Patricia van deze budget producten?

05:37 - 03:22
luistertijd 05:37 - leestijd 03:22

Foundation test: Patricia test Max&More van de Action

Action is afgelopen jaar met een geheel vernieuwde make-uplijn gekomen, genaamd Max&More. Erg divers en passend bij Action, want de prijzen maken deze make-up super interessant. Zo heb je pakweg voor € 1,49 een foundation en voor € 0,95 een mascara!

Persoonlijk zou ik als verwend cosmetica fanaat voorbij lopen aan deze producten

Want… dat kan toch nooit wat zijn voor een paar euro? Het leuke aan tester zijn voor BeautyJournaal is dat er soms onverwachte zaken op je pad komen. Zo mocht ik deze budget make-up producten van Action testen. Leuk, want dat zou ik anders dus niet zo snel doen. En ik hoop dus een pareltje te vinden!

En zo arriveerde er een pakketje van de Action bij mij thuis…

Oef, een doosje vol met producten voor een volledige look. Foundation, poeder, oogschaduw, mascara, lipstick, nagellak… dus snel aan de slag. Vandaag test ik de foundation en het poeder voor je uit. In een volgende review komen de andere producten aan bod.

Max&More foundationMax&More Foundation Satin Long Lasting nr 126 Silky Beige

De hele dag een zachte, egale teint. Een tweede huid met een natuurlijke finish. Dat belooft deze foundation. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik veel ingrediënten die als geurstof fungeren. Ook zie ik twee conserveermiddelen: Propylparaben en Iodopropynyl Butylcarbamate.

Parabenen: skippen of niet?

Parabenen worden aan cosmetica toegevoegd om een product goed houdbaar te maken door de groei van bacteriën en schimmels te remmen. In ruim 90% van cosmetica en verzorgingsproducten zijn parabenen terug te vinden.

Hoewel meerdere malen is aangetoond dat parabenen geheel onschadelijk zijn, is er volgens bronnen een verhoogde kans op irritatie of allergieën. Gelukkig vertoont mijn huid bijna tot nooit een allergische reactie, dus durf ik deze foundation zonder probleem te testen.

Twijfel je? Dan kan je altijd eerst het product 14 dagen in je elleboogplooi testen om er zeker van te zijn dat het geheel zonder problemen te gebruiken is.

Eerst even testen op de rug van mijn hand

Als ik de foundation eerst op de rug van mijn hand test, voel ik dat de foundation waterachtig smeert, maar al gauw vind ik dat de foundation vrij stroef wordt. Na een halve minuut is de foundation volledig opgedroogd. Dus blenden of wat vergeten plekjes uitsmeren, is niet meer mogelijk. Dit moet het langhoudende aspect zijn.

Max&More foundation

Daarna op mijn gezicht

Ik ga de foundation direct op een ‘naakte huid’ aanbrengen, zonder eerst een concealer te gebruiken. Zo zie ik hoe dekkend het product op mijn huid is.

En ik kan zeggen dat het product best mooi dekkend is. Ook geeft de foundation een mooie gezonde glans. De kleur van de foundation matcht goed met mijn teint, dat is fijn.

Max&More foundation

Het ruikt een beetje naar schmink…

Je ruikt dat er geen luxe geurstoffen zijn gebruikt. De foundation ruikt een beetje naar ouderwetse schmink. Je kent het vast wel… die typerende geur die je rook als je vroeger op de basisschool werd geschminkt.

Perfecte houdbaarheid door de dag heen

Soms kan aan het einde van de dag een foundation helemaal weg zijn, maar deze van Action blijft prima zitten gedurende de dag. Afpoederen helpt daarbij en ook daarvoor heeft Action een product.

Max&More poederMax&More Compact Powder Matt nr. 152 Desert Beige

Het doosje oogt simpel en is makkelijk in gebruik. Wat ik fijn vind, is dat het een groot oppervlakte heeft, zodat ik er makkelijk met mijn grote penseel overheen kan gaan.

De ingrediëntenlijst kan ik niets op aanmerken

De ingrediënten Talc en Aluminum Starch Octenylsuccinale werken allebei absorberend op huidvet. Zo zie ik meteen aan de INCI al dat dit poeder dus echt matterend moet zijn.

Nou komt dit goed uit, want mijn huid wordt in de loop van de dag altijd vet en dan helpt een matterend poeder een handje om glim tegen te gaan.

Sponsje of kwast?

Een compact poeder zou je met een sponsje of kwast op kunnen zetten. Een sponsje geeft een dekkender effect dan dat je het poeder losjes met een kwast aanbrengt.

Max&More poeder

Omdat de kleur iets te donker voor mijn huid is, gebruik ik hem als bronzer (dus met een kwast) en breng ik het product alleen maar aan op de contouren. Zo geef je de huid warmte en diepte.

Op de kwast zie ik dat de poeder los van structuur is. Dit vind ik fijn, want zo kan ik de kleurintensiteit zelf goed doseren. Gedurende de dag blijft de poeder ook mooi zitten (in combinatie met de foundation).

Conclusie: Max&More foundation en poeder krijgen een dikke prima!

Mooie gemiddelde dekking en een frisse, stralende finish. Afpoederen met Max&More Compact Powder Matt houdt mijn teint de hele dag vrij van glimmen.

Verwacht geen luxe beleving, qua verpakking of geur. Maar voor dit superzachte prijsje van 1,49 euro (!) neem ik dat minpuntje graag op de koop toe.

Shoppen? Ga dan snel naar een Action store bij jou in de buurt.

Max&More

Lees ook