Luka Cosmetics, Miss W, Dior, Zein Obagi, Clinique, Wella, Iluminage, PCA…

11:43 - 07:02
luistertijd 11:43 - leestijd 07:02

Homepage Jaarfavoriet 2016

BeautyJournaal testpanel jaarfavoriet 2016

December is traditiegetrouw een maand om terug te blikken op het afgelopen jaar. Daarom hebben we ons testpanel gevraagd naar de favoriete producten, fijnste beauty behandelingen of meest inspirerende beauty ontmoetingen van het afgelopen jaar. Het levert een mooie, diverse selectie op die we in dit artikel graag met je delen.

Highlighter Dior DanielleDanielle: Diorblush Light & Contour

Niet alleen een van mijn maandfavorieten… de Diorblush Light & Contour is ook absoluut mijn jaar favoriet. Het contouren en highlighten is niet meer weg te denken op beauty gebied. Zowel voor dagelijks gebruik of net wat extra voor een avondje uit. Zomer of geen zomer, de glowy skin kan het hele jaar door.

Waarom de Diorblush mijn favoriet is? De stick heeft het meteen twee in een. De stick is prachtig gepigmenteerd, is super fijn om mee te werken en ‘I love the glow!’. Daarbij is hij perfect om mee te nemen. Heb je toch nog besloten om onverwachts een avondje uit te gaan? Dan werk je hem zo even bij. De stick is zo romig dat je er zo makkelijk mee kan werken. Hij brengt goed aan en vervolgens blend je hem zo uit. Om te contouren breng ik schaduweffecten aan onder mijn jukbeen, op mijn slaap en onder mijn kaak. Ik hou van natuurlijk, dus met een klein beetje heb je al genoeg effect. De highlighter breng ik aan op mijn jukbeenderen, puntje van mijn neus en op het cupido gedeelte van mijn lippen. Meteen ontstaat er een mooie glans, ook deze blend ik iets uit met mijn vingers.

In een mum van tijd kan je met hele kleine schaduw- en lichteffecten op een natuurlijke wijze een groot verschil maken. Houd je van contouren en highlighten? Dan is dit een absolute musthave.

Shop hier online

Clinique Pep Start AanbrengenEsther: Clinique Pep Start Eye Cream

Mijn favoriete product dat ik heb mogen testen voor Beautyjournaal is de Clinique Pep Start Eye Cream; lees mijn review hier. Dit vrolijke oranje tubetje staat tegenwoordig standaard op mijn wastafel. Hoewel tijdens de test bleek dat niet alle claims waarheid waren, vind ik het gewoon een heel prettige oog crème. Mijn droogtelijntjes zijn stukken minder, dikkige ogen in de ochtend voelen veel frisser aan na het aanbrengen. En dat het product ook bovenop de oogleden aangebracht mag worden, in tegenstelling tot veel andere oogcrèmes, vind ik heerlijk en een perfecte basis voor make-up.

Misschien dat het komt door de opvallende kleur van het tubetje, maar mijn man grijpt er inmiddels ook regelmatig naar. Hij heeft wat last van vochtophopinkjes onder de ogen en vindt het ook erg verfrissend aanvoelen. Kortom, wij zijn allebei fan van de Clinique Pep Start Eye Cream!

Shop hier online

Iluminage KussensloopSimone: Iluminage anti-rimpel kussensloop

Ik ben het afgelopen jaar zo gehecht geraakt aan mijn Iluminage anti-rimpel kussensloop met koperoxidedraad dat ik niet meer zonder kan en inmiddels een tweede exemplaar heb aangeschaft om geen nacht zonder te slapen, als er eentje in de was zit. Je leest mijn review over dit fijne product hier.

Mijn huid voelt goed aan na een nachtje slaap en ik word wakker zonder slaaprimpels. Ook mijn haar is een minder wilde bos bij het ontwaken.

Shop hier online

Su: Kan niet kiezen…

Tjee, wat was dit moeilijk zeg! Afgelopen jaar heb ik zoveel leuke producten en dingen mogen testen en doen voor de BeautyJournaal. Hier mijn top-3

  1. Ontmoeting met Zein Obagi

Het was een ware eer om deze bijzondere man te mogen ontmoeten tijdens een persevenement; je leest het artikel hier.

Homepage Obagi Symposium

Su, Zein Obagi, Gerti en Corine tijdens het persevenement in Amsterdam.

Zein Obagi is een Amerikaanse dermatoloog en huidexpert; een voorloper op het gebied van huidverbetering. Zijn visie en filosofie op de huid en de huidfunctie is door vele merken overgenomen. Ik ben ook heel benieuwd wat hij de komende jaren nog op de markt gaat brengen. Daarnaast was het ook heel leerzaam om te mogen meemaken hoe het er bij een persvoorstelling aan toe gaat. Dit zie je als schoonheidsspecialist / depositaris normaalgesproken niet.

  1. Homepage Starskin DreamkissDuckface met Starskin

Mijn collega Joyce en ik hebben het Starskin Dreamkiss Lipmask mogen testen. Naast het verrassend goede resultaat, was het heerlijk voor de verzorging van je lippen. Zeker nu in deze tijd van het jaar kunnen de lippen wat extra verzorging gebruiken en is het masker een absolute aanrader. En die Duckface? Tja, soms ontstaat zoiets spontaan tijdens een test.

  1. Miss W Cosmetica

 Als schoonheidsspecialist maak ik ook mensen op. Alleen had ik er persoonlijk tot op heden weinig affiniteit mee. Mijn passie lag vooral bij huidverbetering, minder bij cosmetica. Door een groepstest van Miss W is mijn nieuwsgierigheid voor make-up absoluut gewekt. Nu is mijn stagiaire en collega Marjolein werkzaam bij Douglas, heeft ze veel ervaring met cosmetica en kan ik veel van haar leren op dat gebied.

Samen kijken we nu wat een goed product is. Hoe zijn de pigmenten, de houdbaarheid, welke make-up tools heb je nodig etc. De make-up wereld is zo groot en zo interessant dat er in 2017 vast en zeker meer dingen voorbij gaan komen om te testen voor ons. Miss W was in ieder geval voor mij een goede start, want wat is het een fijn en natuurlijk merk!

Shop hier online.

Wella Professionals Sun EindresultaatInge: Wella Professional Sun Protection Spray

De Sun Protection Spray van Wella Professional is mijn ultime favoriet van het jaar! Lees hier mijn review. Naast de heerlijke tropische geur werkte deze spray echt mega verzorgend. Mijn haar was tijdens en na de vakantie periode onwijs glad en zacht wanneer ik de spray gebruikte voor het föhnen, zoals je op de foto hiernaast kunt zien. Toen de shampoo en cremespoeling op waren heb ik de Sun Protection Spay gecombineerd met  mijn andere shampoo en ook toen bleek dat de spray echt mijn haren sterker en zachter maakte.

Qua prijs valt de spray ontzettend mee, dus deze ga ik volgende zomer zeker aanschaffen! Shop hier online.

Marjolein: Bobbi Brown Art Stick

Wat is nou echt mijn favoriet voor het jaar 2016? Ondanks dat ik pas net schrijf voor BeautyJournaal heb ik dit jaar heel veel producten getest (ook voor mijn werk bij Douglas, Su noemde het net al…). In elke categorie van make-up en verzorging kan ik wel een favoriet opnoemen. Uiteindelijk als ik één favoriet mag noemen, dan kies ik voor de Bobbi Brown Art Stick, die ik voor BeautyJournaal testte. Ik ben nou eenmaal een lipstick junkie! Wanneer ik make-up draag, draag ik altijd een lipstick. Ik kan echt niet zonder!

Homepage Bobbi Brown Art Stick

De Bobbi Brown Art Stick is in mijn ogen ideaal voor elk moment, elke gelegenheid. Je kunt hem gedurende dag mooi en makkelijk bijwerken. Hij blijft lang zitten en gaat makkelijk mee in mijn tas of clutch. Tussen kerst en oud en nieuw ga ik een paar dagen naar Parijs en ik hoop daar nog een kleurtje te kunnen scoren. Een roze, ik denk dat ik daar voor ga!

Corine: Ontmoeting met PCA productontwikkelaar en PCA Intensive Age Refining Treatment

Eerder dit jaar had ik bij Dermaestethics in Bussum tijdens een PCA retinolbehandeling met het BeautyJournaal testteam het voorrecht uitgebreid met Ivana Veljkovic te mogen spreken, productontwikkelaar bij PCA in Amerika. Een ontzettend slimme vrouw, die als Bosnische vluchteling letterlijk en figuurlijk een lange weg heeft afgelegd om te komen waar ze nu staat. Een vrouw met een zeer gedegen kennis van ingrediënten, werkzame stoffen en aflevertechnieken. Het gesprek met Ivana maakte me nieuwsgierig naar de PCA Intensive Age Refining Treatment, een nachtbehandeling met maar liefst 0,5% pure retinol. Over werkzame stoffen gesproken!

UA testteam bij PCA Skin

Het (bijna) voltallige testteam tijdens de retinolpeeling van PCA Skin.

De PCA Intensive Age Refining Treatment pakt tekenen van huidveroudering aan, zoals fijne lijntjes, rimpels en een oneffen teint. Naast gestabiliseerde retinol bevat het product peptiden en niacinimide; twee krachtige anti-aging ingrediënten die op BeautyJournaal al de nodige aandacht hebben gekregen. Je gebruikt dit product tijdens de nacht en bij het ontwaken zie ik een mooie egale huid met een fijne structuur. Doordat de krachtige ingrediënten in dit product mijn huid aan het werk zetten en houden, hoort de doffe teint – waar ik vooral in de winter nog wel eens last van kan hebben – tot het verleden. En een incidenteel pukkeltje op mijn wang lijkt sneller te genezen tijdens het gebruik van de Age Refining Treatment.

Al met al vind ik het een prettige eerste kennismaking met het merk PCA Skin en ben ik benieuwd naar wat het merk mij in 2017 nog meer te bieden heeft.

Sabine: Luka Cosmetics

Dit jaar heb ik niet zo heel veel getest, omdat het een jaar vol tumult was. En hebben we die niet allemaal eens? Je huid, haar en uitstraling hebben even te leiden onder stress, verdriet. Zo’n jaar was het dus voor mij. Gelukkig ben ik er emotioneel sterker, krachtiger uitgekomen. Desondanks heb ik dit jaar zo veel complimenten gehad over hoe ik er uit zag. En dit was te danken aan goede crèmes en make up!

Homepage Luka Sabine

Mijn favoriete beautyproduct  van 2016 is de cosmetica lijn van Luka Cosmetics. Lees mijn review hier. Deze natuurlijke range cosmetica zorgde voor een prachtige huid en mooie plumped lippen. Echte SOS hulpmiddelen in tijden dat je net dat beetje extra nodig hebt.  Mijn huid zag er flawless uit en met een beetje glanzende lipgloss kon ik de wereld aan. Voor mij echt de toppers.

Gerti: Ontmoeting met Michelle Doherty van Alpha-H

Een jaarfavoriet is soms lastig kiezen. Ik heb dit jaar een paar geweldige producten getest (waaronder een peptideserum van Dermaquest en een rood licht LED-lampje van BabyQuasar), maar het leukste vond ik de ontmoeting met Michelle Doherty van Alpha-H. Ik vond het geweldig om haar enthousiasme over haar merk en haar producten in het echt te mogen ervaren. De passie voor haar vak, het enthousiasme waarmee ze vertelde over productinnovaties, zoals de nieuwe verpakking van de serums die niet alleen milieubewuster is, maar door de dubbele wand ook beter isoleert.

FullSizeRender

Vlnr: Caroline, Michelle, de Engelse pr manager, Gerti en Monique.

Ik hield al van het merk Alpha-H. Eerlijk, transparant over ingrediënten en concentraties. Ik moest er gek genoeg in Parijs mee kennismaken om te ontdekken dat het op datzelfde moment in Nederland geïntroduceerd werd. Na mijn ontmoeting met Michelle ben ik een nog grotere fan geworden. Ik zie dan ook met spanning uit naar het nieuwe serum dat in 2017 uitkomt, een vitamine B Serum, met vitamine B3 (niacinamide), B5, ferulinezuur en koperpeptide!

Lees ook