Voor lippen om te zoenen…

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

Getest Starskin Dreamkiss lippenmasker                

Su ChenOm te zoenen

Altijd vollere lippen willen hebben en lippen om te zoenen? Starskin Dreamkiss Bio-Cellulose Second Skin is een speciaal lippenmasker die dat kan bereiken, als je de claims mag geloven. Schoonheidsspecialiste Su test het voor je uit.

Bio-Cellulose

Dit lippenmasker is gemaakt van Bio-Cellulose en hecht zich als een tweede huid aan jouw huid. Bio-Cellulose is een natuurlijke vezel met een dikte van 20 nanometer (dit is 1000x dunner dan de menselijke huid), milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Het is gemaakt van Acetobacter xylinum bacteriën. Deze bacteriën zetten suikers en andere organische substraten om in een soort “netwerk”. Doordat dit netwerk het een gevlochten structuur heeft, geeft dit de stevigheid aan de Bio-Cellulose.

Daarnaast is Bio-Cellulose hydrofiel (letterlijk betekent dit: waterliefhebber) en kan het 100x zijn eigen gewicht aan water, vocht of – zoals in dit geval – een serum vasthouden. Door zijn unieke eigenschap wordt Bio-Cellulose ook gebruikt in de medische wereld. Denk aan brandwondencentrums, reconstructie chirurgie en zelfs bij kunstmatige bloedvaten.

Ingrediënten

De INCI-lijst staat boordevol hydraterende ingredienten, zoals glycol en glyrine (plek 2 en 3 op de INCI). Een paar ingrediënten springen eruit:

Dreamkiss

Nu terug naar het lippenmasker. Het lippenmasker is doordrenkt met maar liefst 5ml serum per masker. De actieve werkstoffen moeten ervoor zorgen dat je na 15 minuten vollere en zachtere lippen hebt. Eigenlijk kan je het omschrijven als een vochtinbrengend masker voor de lippen in plaats van voor je hele gezicht.

Aan de slag

Dreamkiss is verpakt in 2 sachets. Omdat ik er twee heb ontvangen, heb ik mijn collega Joyce ook gelijk laten uitproberen.

Starskin Dreamkiss Su en Joyce

Joyce (rechts op de foto) heeft zelf wat minder volle lippen, dus het is dan het testen zeker waard. Persoonlijk heb ik vrij volle lippen, maar na een vakantie met zee en zon zijn mijn lippen wel uitgedroogd. Dus we gaan het zien.

Stap 1: Reinigen van de lippen

Starskin adviseert om voor gebruik de lippen goed schoon te maken en nadien goed droog te maken voor een optimale hechting van het lippenmasker.

Starskin Dreamkiss FolieStap 2: Lippenmasker aanbrengen

Voordat je het sachet opent, adviseer ik om eerst de inhoud van het sachet goed te verdelen door met je vingers op de verpakking te drukken. Bij het openen van het sachet voorzichtig het masker eruit halen. Nu is het Bio-Cellulose lippenmasker goed verpakt tussen 2 folies (dit om de actieve werkstoffen op zijn plaats te houden). Trek de folie er heel voorzichtig af. Het verschil tussen de folie en het Bio-Cellulose masker is te zien aan het patroon. Dus let goed op dat je echt de Bio-Cellulose (rechts op de foto) aanbrengt en niet de folie (links).

Let er bij het aanbrengen ook goed op dat je de lucht onder het masker ‘wegwrijft’ door het goed op je lippen te drukken. Op die manier maakt het masker overal contact met je lippen. Dit is even een secuur klusje.

Stap 3: 15 minuten ‘me-time’

Heerlijk 15 minuten liggen en je mond dicht houden. Dat valt nog niet mee…

Homepage Starskin Dreamkiss

Stap 4: Verwijderen

Het Bio-Cellulose masker verwijderen en het restant van het masker heerlijk inmasseren.

Onze ervaring

Joyce en ik hebben het masker beide als erg fijn ervaren. Ik voelde het heel licht tintelen, maar niet vervelend. Dat was bij Joyce niet het geval.

Voor een lippenmasker zit er gelukkig ook geen vervelende smaak aan. Onze lippen voelden heerlijk aan na de behandeling.

Bekijk ook het filmpje dat Joyce en ik maakten tijdens het testen van het masker.

 

Resultaat

Joyce heeft na de behandeling zichtbaar vollere lippen, zoals je op de volgende foto’s kunt zien (boven: voor het masker, onder: na het masker). Heel subtiel en het resultaat ziet er goed verzorgd en gehydrateerd uit.

Dreamkiss Joyce

Bij mij waren de droge lippen weg en ook ik zie een licht subtiele toename van het volume. Maar wat het meest zichtbaar is, is dat het vooral goed gehydrateerd en verzorgd uit ziet.

Dreamkiss Su

Extra tips van Su

Voordat je het lippenmasker gaat gebruiken, scrub je heel licht je lippen. Zo verwijder je droge velletjes en dode huidcellen bij rimpeltjes en wordt het masker nog beter opgenomen.

Je kan het restant van het lippenmasker gebruiken als primer voordat je lippenstift of lipgloss aanbrengt.

Lees ook