Door onze nieuwe tester Inge!

05:41 - 03:24
luistertijd 05:41 - leestijd 03:24

Getest Wella Professionals Sun haarproducten

Zon, zee, strand…heerlijk! Iets minder leuk is de terugkeer naar huis met geel, droog en broos haar. Ook wel bekend als: een bos stro. Maar… dat is vanaf nu verleden tijd, althans als je Wella Professionals mag geloven!

Inge van de Scheur Zwart-Wit

Make-up artist en nieuwe tester Inge.

Voor BeautyJournaal heeft make-up artist en kersverse tester Inge van de Scheur de Wella Professionals Sun-lijn getest. Zonbescherming die je kunt “zien, voelen en ruiken,” aldus Wella.

Je haar en zon

Iedereen weet inmiddels dat je de huid goed in moet smeren voordat je de zon in gaat. Maar hoe zit dat met je haar? Overmatige blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat het haar uitdroogt, waardoor het haaroppervlak ruw, hard en broos aanvoelt. Bovendien kan het ervoor zorgen dat de haarkleur vervaagt (van zowel natuurlijk als geverfd haar) en glans verdwijnt. Dit komt doordat de zon verlies van haarproteïnen en een afname van haarpigment veroorzaakt. Het resultaat: onhandelbaar, dof haar dat sneller afbreekt.

Wella Professionals Sun: de producten

De Wella Professionals Sun lijn is een complete en compacte lijn, bestaande uit twee producten met zonnebescherming en drie aftersun producten, die voorziet in al je zomerse haarbehoeften. Wella zegt zelf: Met de zomerzon in opkomst, helpt de Wella Professionals Sun lijn om je haar glanzend, gehydrateerd en gezond te houden, met een verrukkelijke, zomerse geur.” Dat belooft wat, ik ben benieuwd en grijp mijn zonvakantie aan om de producten te testen.

Wella Sun Sfeerbeeld

Voor en tijdens blootstelling aan de zon:

Er is ook nog een Sun Protection Cream voor weerbarstig haar. Deze heb ik niet getest omdat mijn haar alles behalve dik en weerbarstig is.

Na blootstelling aan de zon:

Eerste indruk van de producten

De verpakkingen zien er mooi en strak uit. Er staat duidelijk op vermeld wat het product is en de oranje kleur doet mij denken aan (hoe toepasselijk…) de zon! Leuk detail is dat je de shampoo en de vochtinbrengen voor na het zonnen niet alleen voor je haar, maar ook voor je lichaam kunt gebruiken. Dat scheelt – zeker op vakantie – slepen met flessen.

Wella Sun Inge DouchenAan de slag

De Hair and Body Shampoo is een doorzichtige gel die heerlijk ruikt en schuimt. Hij wast al het zand uit mijn haar en ook alle zonnebrand crème en olie van mijn lichaam. Super handig dat deze shampoo ook als douchegel gebruikt kan worden! Het voornaamste ingrediënt is vitamine E.

Vitamine E zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt, het beperkt de celschade die de zon aanricht en het maakt in combinatie met vitamine C pigmentvlekken lichter. Bovendien versterkt vitamine E de barrièrefunctie van de huid.

Daarna breng ik de Express Conditioner aan. Dit is een dikke witte crème met onder andere verzachtende abrikozenpitolie, die ook al zo lekker ruikt! Ik laat het een paar minuten intrekken voordat ik het eruit was. Meteen voelt mijn haar super zacht en schoon aan.

Wella Sun Serum and HydratorVoorbereiden op een dagje zonnen

Voordat ik mijn haar in een handdoek wikkel, spray ik de Sun Protection Spray op mijn handdoek droge haar. Dit product bevat een UV-filter om je haar te beschermen tegen de nadelige effecten van de zon en kokosolie om je haar te voeden en glans te geven.

Vervolgens breng ik de Hair & Skin Hydrator aan op mijn armen, benen en decolleté. Dit product kan je vergelijken met een aftersun, met een glittertje erin. De glittertjes zijn helaas zeer minimaal en wanneer de gel ingetrokken is, blijft mijn huid plakken, wat niet fijn voelt. Ik had gehoopt dat dit een leuk product zou zijn voor s ‘avonds. Wanneer je al een kleurtje hebt en je huid door de glittertjes een extra mooie glow krijgt, maar…dit valt een beetje tegen.

Je kunt de Hair & Skin Hydrator ook aanbrengen op het haar, alleen wordt mijn haar hier een beetje vettig van. Hoewel de ingrediënten (onder meer aloë vera, glycerine en allantoine) erg verzorgend en kalmerend zijn, ben ik over dit product minder enthousiast.

Eindresultaat

Nadat ik mijn haren heb geföhnd met de protection spray erin ziet mijn haar er zo uit:

Wella Professionals Sun Eindresultaat

Zoals jullie zien, is mijn haar lekker geblondeerd, (en daarmee was ik een goede testpersoon voor deze producten), maar helemaal niet droog of broos, zoals ik dat vaak heb tijdens en na de vakantie.

Ik ben fan!

Mijn haar voelt na een dikke week in de zon nog steeds zacht en sterk aan. Ik ben dan ook blij verrast over de Wella Professionals Sun lijn. Vooral de Sun Protection Spray is een fijn product. Wanneer ik de spray niet gebruikte, merkte ik dat mijn haar iets stugger was. Plus: de spray heeft een frisse zomerse geur die je ook in Nederland in je koude badkamer aan een tropisch strand doet denken.

Dus ga jij binnenkort op vakantie en wil jij je haar graag mooi en gezond houden? Dan zou ik zeker voor de Wella Professionals Sun lijn gaan. Ik ben fan!

Lees ook