Wat een zachte, stralende huid!

03:35 - 02:09
luistertijd 03:35 - leestijd 02:09

Omdat ik de Nourishing Peptide rich cream van Dermaquest als gebruikte, kwam het aanbod om het Retinol Peptide Youth Serum uit dezelfde serie van Dermaquest te testen, op het uitgelezen moment.

Het Retinol Peptide Youth serum combineert retinol met peptides en stimuleert de productie van collageen en elastine waardoor de huid steviger wordt en fijne lijntjes verminderen. De huid wordt zachter en stralender, poriën worden kleiner. Zo, dat is niet niks. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen!

De verpakking

Het serum zit in een slanke airless pompflacon met een professionele uitstraling.  Het serum bevat naast Retinol en Palmitoyl Tripeptide-38 (ook wel Matrixyl® Synthé 6® genoemd), stamcel extracten van 3 planten, o.a. van de buddleja davidii (vlinderstruik). Retinol is het tiende ingrediënt op de uitgebreide inci, er lijkt dus een vrij hoog percentage in te zitten.

2016_2-06_dermaquest_peptide_youth_serum

Gebruik

Het serum is romig, heeft een gele kleur en een chemische geur. Typisch de geur van retinol. Dat heb ik liever dan een overgeparfumeerde crème.

Met één pompje kan ik mijn hele gezicht en hals insmeren. Wil ik ook mijn decolleté meenemen dan heb ik anderhalf tot twee pompjes nodig.

Dermaquest adviseert rustig op te bouwen, te beginnen met één dag per week, tot elke dag. Aangezien ik gewend ben aan retinol, gebruik ik het serum elke avond. Wel laat ik alle producten met glycolzuur staan. Ja, ik leer van eerdere ervaringen ;). Een kwartier nadat ik het serum aangebracht heb, gebruik ik Dermaquest Nourishing Peptide Rich cream.

Het resultaat

Wat een zachte huid! Wat een stralende huid! Mensen vragen welke foundation ik gebruik en mijn antwoord is ‘geen’. Ik wil niet zeggen dat pigmentvlekken verdwijnen, dat wordt ook niet geclaimd, maar mijn huid zit er fris en stralend uit. Poriën zijn fijner van structuur. Ik heb weinig rimpels, dus vermindering kan ik niet echt beoordelen. Maar mijn huid ziet er mooi stevig uit. Ik gebruik 2-3 keer per week het led lampje van Quasar. Deze combinatie bevalt erg goed.

20161127_160007

Eigenlijk kan ik maar twee kanttekeningen plaatsen bij het Dermaquest Retinol Peptide Youth Serum. Het serum geeft af op kussen en op de binnenkant van mijn pyjama. De vlekken zijn gelukkig niet blijvend, in de was gaan ze er perfect uit.

Daarnaast merk ik dat ik wat sneller geïrriteerd raak door wol. Een wollen col is heerlijk met het koude weer, maar mijn huid gaat wat jeuken. Ik verminder het serum tot 2 keer week voor mijn hals en decolleté en gebruik als extra stap een vitamine E serum. Dit stopt de irritatie

Omdat mijn huid er nu erg goed uitziet, beperk ik het gebruik voor mijn gezicht tot 2-3 per week. Dat is voldoende om mijn huid in conditie te houden.

Conclusie

Dit is een geweldig mooi serum dat retinol met peptides combineert. Het serum maakt al zijn claims waar. Het geeft een fris en stralend resultaat, mijn huid ziet er stevig uit en poriën zijn minder zichtbaar. Ik wordt er narcistisch van en kijk vol bewondering in de spiegel ;).

20161127_154709_resized

Tip

Bouw het serum voorzichtig op, zeker als je niet gewend bent aan retinol. Laat andere peelende crèmes staan. Als het serum te krachtig is, of als je tevreden bent met het resultaat, is gebruik om de dag voldoende.

Lees ook