Meer een goede primer dan anti-kringen creme

06:15 - 03:45
luistertijd 06:15 - leestijd 03:45

Getest Clinique Pep-Start Eye Cream

Clinique belooft veel met de nieuwe Pep-Start Eye Cream. Schoonheidsspecialiste Esther van Gent van salon Skin and Style is daarom erg benieuwd of de inhoud van dit vrolijk oranje gekleurde tubetje dit waar kan maken. Daarnaast hebben we ook make-up artist Monique Brinkhorst gevraagd wat zij van dit nieuwe product vindt.

Schoonheidsspecialiste Esther van Gent test de nieuwe Pep Start van Clinique.

Esther: Fan van Clinique

Jarenlang ben ik al fan van de producten van Clinique, ze zijn altijd parfumvrij en het eindproduct wordt altijd 12 keer getest op 600 mensen. Mocht er dan ook maar één allergische reactie ontstaan, beginnen ze helemaal opnieuw met de formule. Een heel kleine kans dus dat je een nare reactie op dit product zal krijgen.

Hoe werkt het?

De Pep-Start Eye Cream zit boordevol peptiden. Deze ondersteunen de collageenproductie die kan verminderen door vermoeidheid, stress en slaapgebrek. Dingen waar we helaas in deze drukke maatschappij regelmatig mee te maken hebben. De mix van zeven peptiden die in deze oogcrème zit, bevordert vooral de natuurlijke collageen- en elastineproductie, aanmaak van hyaluronzuur en fibronectin (ontstekingremmend). Verder bevat de oogcrème kalmerende en revitaliserende ingrediënten zoals Cafeïne en Algenextract. De huid rondom de ogen zou door deze ingrediënten dus gladder, steviger en frisser moeten ogen. Tevens zouden verkleuringen en donkere kringen moeten verminderen.

De verpakking

De oogcrème zit in een oranje tubetje met een doorzichtig dopje. Het ziet er heel vrolijk en aantrekkelijk uit. Er zit een uitschuifbaar dopje op wat tevens dient als applicator. Door een beetje te knijpen, komt de crème tevoorschijn en kan het product met behulp van de applicator met cirkelvormige bewegingen rondom het oog en zelfs op de oogleden aangebracht worden.

Clinique Pep Start Mechanisme

Monique staat in het begin wat meer te stuntelen: “Ik sta een beetje te stoeien met de verpakking, er komt niks uit. Ik draai aan het bolletje, maar er gebeurt niks. Dan zie ik dat de opening is afgesloten en bedenk me dat ik deze waarschijnlijk door moet prikken. Niets is minder waar! Eén keer trekken aan het bolletje en hij is ready to go.”

Esther’s ervaring

De hoeveelheid die tevoorschijn komt, is precies goed voor één oog. De crème voelt als een gel aan, ietwat waterig en fris, absoluut niet plakkerig en geeft een zijdezachte finish. Doordat het product parfumvrij is, heeft het geen duidelijke geur. Als ik heel goed ruik, komt het algenextract een beetje naar boven. Door het gladde bolletje van de applicator voelt de crème meteen verkoelend aan bij het aanbrengen. Mocht er nog wat crème overblijven na het ‘masseren’ dan klop je dat met de vingers verder in. De crème trekt snel in en laat geen vettige laag achter.

Monique onderschrijft dit: “De crème voelt verkoelend en smeert goed uit. Hij trekt snel in en laat geen glimmend laagje achter onder mijn oog.”

Clinique Pep Start AanbrengenEven wennen…

Esther: “Ik moet wennen dat ik het product ook op het ooglid aan moet brengen, maar merk dat dat juist verfrissend aanvoelt en het een perfecte primer is voor mijn oogmake-up.”

Frisser en minder vermoeid

Esther: “Bij vochtophopingen na het slapen, na een huilbui of na lang intensief lezen/computerwerk vind ik dat mijn ogen frisser en minder vermoeid aanvoelen door de Pep-Start en zie ik zeker vermindering van zwelling van de oogleden, zowel boven als onder. Resultaat zien duurt echter wel iets langer dan 3 seconden, eerder 3 minuten.”

Monique heeft weinig last van vochtophopingen. Maar wanneer ze voor de opnames van een videoclip om half 5 haar bed uit kan ze de creme mooi uitproberen. Monique: “Ik kijk in de spiegel en zie een slaperig hoofd met kikkeroogjes. Ik begin te smeren en hoop op een wonder. 1,2,3.. Hmmmmm, echt wakker en fris zie ik er nog niet uit.. Ik breng nog een extra laagje aan en hoop dat dit meer zoden aan de dijk zet. Na enkele minuten begin ik er wat wakkerder uit te zien.”

Verkleuringen en kringen

Esther: “De verkleuringen en donkere kringen zie ik helaas niet veranderen na gebruik. Vaak ontstaan de donkere kringen doordat de bloedvaatjes dicht onder de erg dunne ooghuid liggen, wat zorgt voor doorschijnen. Mijn advies is om de Pep-Start te gebruiken als verzorging en primer, en hier overheen een goede camouflage aan te brengen. Op die manier ga je verkleuringen en kringen echt goed te lijf.”

monique brinkhorst

MUA Monique Brinkhorst

Monique: “Donkere kringen heb ik helaas wel altijd en die zijn deze ochtend ook gewoon aanwezig. Hierin merk ik helaas ook geen verschil. Als ik vervolgens mijn make-up aanbreng merk ik dat de huid onder mijn ogen zacht aanvoelt en mijn make-up blijft gedurende de dag goed zitten.”

Tip van Esther

“Laat ik nog wel aanhalen dat dit product niet werkt bij vetophopingen onder de ogen, de welbekende ‘wallen’. Die zijn permanent aanwezig en kunnen alleen met een chirurgische ingreep verholpen worden. Even een stukje verwachtingenmanagement…”

Esther’s eindoordeel

Ik vind het zeker een aanrader: het frisse gevoel is heerlijk en mijn oogmake-up blijft heel de dag goed zitten. Het tubetje gaat zelfs mee naar mijn werk. Heerlijk aan het einde van de dag om over mijn ogen aan te brengen, als ik nog een lange avond voor de boeg hebt.

Monique’s eindoordeel

Een heerlijke oogcrème die snel intrekt en zacht aanvoelt. Maar helaas geen wondermiddel voor (vet)wallen. Mijn tip: smeer deze crème, eet gezond en drink vooral genoeg, als je dan ook nog 8 uurtjes slaap mee kan pakken, hoef je je over vochtwallen een heel stuk minder zorgen te maken.

Lees ook