Alpha-H Brands we love Gezicht Grove porien Monique schrijft Oogverzorging Pigmentvlekken Rimpels en slapte Schone huid Vette huid Voor hem

Monique ontmoet goeroe Michelle Doherty van Alpha-H

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Het ware geheim over goed formuleren met glycolzuur

Monique ontmoet goeroe Michelle Doherty van Alpha-H

TweeFullSizeRender weken geleden had ik een ontzettend leuke en boeiende ontmoeting met de Australische oprichtster van het geweldige huidverbeteringsmerk Alpha-H: Michelle Doherty (53). Ze was een paar dagen overgekomen naar Amsterdam tijdens haar toer door Europa. Lees mijn interview en maak meteen gebruik van de speciale kortingsactie onderaan het artikel!

De beste skincare goeroes zijn vrouwen

Michelle komt uit Australië. Ik vind haar een echte goeroe, van het niveau van Paula Begoun (hoewel Paula het aanvankelijk meer in de schriftelijke educatie zocht en Michelle meteen is gaan produceren), en haar evangelisatie is van gelijke kracht. Alpha-H verovert langzaam maar de wereld gestaag.

Geen marketingproduct maar een bedrijf uit een noodzaak ontstaan

Ik ontmoette Michelle niet alleen. Ook onze tester Gerti was mee omdat ze groot fan is van het merk, en natuurlijk was de distributeur Caroline den Hollander erbij en de Engelse pr-manager. Ik wilde Michelle dolgraag interviewen. Ik krijg altijd een warm gevoel van bevlogen ondernemers die hun hart volgen en die van hun passie een waar succes weten te maken. Zo geschiedde ook met Michelle en haar merk Alpha-H.

Het idee voor Alpha-H kwam niet uit de lucht vallen, zo leerde ik al snel in ons gesprek. Zo gaat dat eigenlijk nooit. Er is altijd een boeiende aanleiding, en vaak ook een persoonlijke, en dat maakt dit soort merken in de niche van de markt ook meteen superaantrekkelijk. Het zijn geen marketingproducten, verkocht door marketeers die de beurscijfers hoog moeten houden. Het zijn producten die uit het hart gegrepen zijn en met een speciale persoonlijke missie ontworpen zijn.

Zware acne, en niets hielp…tot dat….

Michelle vertelde ons tijdens de ontmoeting in cafe De Keijzer naast het Concertgebouw in Amsterdam, dat ze vroeger last had van zware acne, echt met pustels. Niets hielp, behalve zware medicatie. Tot ze lucht kreeg van een stof, die in die tijd, we praten over de begin jaren negentig, nog heel mondjesmaat werd gebruikt: fruitzuren. Ze ontdekte dat haar huidconditie er enorm op vooruit ging als ze haar huid ermee behandelde.

Het wonder dat glycolzuur heet

‘We startten 25 jaar geleden met twee cleansingproducten. De formuleringen had ik uit Amerika gehaald. Het ging heel specifiek om glycolzuur. Mijn man had had in die tijd een cosmeticafabriek in Nieuw Zeeland, dus we hadden makkelijker toegang tot de formuleringswereld.

Lees- en besteltip! Alles over de beste exfolieermethoden en welke wat doet

FullSizeRender

vlnr Caroline, Michelle, de Engelse pr manager, Gerti en Monique

‘Eng was het wel,’ vertelt ze verder, ‘iedereen rilde bij de gedachte dat je met zuren op je huid ging werken. Je kreeg het ook echt niet makkelijk verkocht. Ik bezocht de winkels met mijn persoonlijke acne-verhaal om retailers te overtuigen.

Wat we toen niet wisten, maar nu wel…

‘Ik had veertien jaar lang met zware acne geleefd. Dankzij de glycolzuur veranderde mijn leven compleet. Ik slikte zware anticonceptiepillen en antibiotica, maar ik was nooit gevrijwaard van een break-out. Het hielp gewoon niet. Ik leid ook aan het polycisteus syndroom aan de eileiders. Er is een verband met mijn acne. Nu weten we dat, toen helemaal niet.

Na vier dagen al zichtbaar resultaat

‘Al na vier dagen glycolzuur-gebruik zag ik een enorme verbetering. Dat had ik in veertien jaar niet meegemaakt met medicatie. Mijn huid ging minder talg produceren, de structuur werd veel verfijnder. Ik produceerde dikke talg, afkomstig van de androgene (mannelijke) hormonen. De vrouwenhuid heeft van nature fijnere poriën. Mijn huid was altijd vettig en had zo’n gelige gloed. Door de glycolzuur nam dat zienderogen af. Het leek wel of ik dermabrasie had gehad. Mijn huid werd prachtig.

Onze Gerti is ook groot fan van glycolzuur, vertelt ze. ‘De poriën verkleinen, de huid oogt veel frisser. Pigmentvlekjes verbleken ook. De huid wordt er rustig van, en op een rustige huid vallen vlekjes ook minder op.’

Lees- en besteltip! Alpha-H supercleanser met 12% glycolzuur

Relatie tussen pigmentvlekken en hormonen

Michelle vertelt dat pigmentvlekken nauw verband houden met onze hormoonproductie. ‘Zodra oestrogeen eind veertig, begin vijftig gaat afnemen, komen de pigmentvlekken meer op. Ze staan onder invloed van androgenen.’

Lees- en besteltip! Alpha-H in de menopauze

FullSizeRender

Het wonder dat Liquid Gold heet

Dan komt het gesprek op de producten. De Liquid Gold oefent invloed uit op die op hol geslagen pigmentproductie, vertelt Michelle. ‘We proberen de natuurlijke huidvetten intact te laten omdat ze de cellen beschermen. En die vetten nemen ook af naarmate je ouder wordt. We zien uit klinische studies dat het vetgehalte omhoog gaat met 23%. De huid wordt ook 18% minder ruwheid.’

Brutaal formuleren

‘Het is zo simpel en zo prachtig geformuleerd om verouderingsklachten aan te pakken,’ zegt ze trots, en we zijn brutaal,’ vervolgt ze. ‘Er zit ook alcohol in. Hoe zeer consumenten daar ook bang voor zijn. maar het werkt ongelofelijk goed om de huid een beetje open te zetten, zodat de stoffen uit Liquid Gold beter opgenomen worden.’ Ook wordt de huid er iets minder vet van. Maar ze benadrukt wel dat ze nooit alle vetten wil weghalen, omdat ze ook als buffer nodig zijn tegen de zuren. Het gaat om een verfijnde balans.

Skin Clinic

In Australie heeft Michelle een prachtige skin clinic opgezet, hier worden de nieuwste salonbehandelingen bedacht en uitgevoerd. Ze vertelt dat er voor in de salon ook speciale producten zijn, met name peelings in hogere concentraties. Michelle gelooft dat de peeling (na het zonnefilter) de beste anti-aging remedie is. ‘De huid is erbij gebaat om geshockeerd te worden en daarna gekalmeerd, zo verbeter je de conditie van de huid.’

Hoeveel zuren kan een huid hebben? De wijsheid achter de ‘ buffer’ 

Gerti vraagt haar of je huid geen overdosis glycolzuur te verdragen krijgt als het zowel in je cleanser, je serum als je crèmes zit. Michelle legt daartoe uit wat het verschil tussen gebufferde en ongebufferde zuren is. ‘Gebufferd betekent dat je er nog een aantal extra stoffen aan toevoegt waardoor de pH waarde hoger wordt en dus de het zuur minder krachtig is. Om bijvoorbeeld in de Liquid Gold de 5% glycolzuur te behouden, moesten we 7% toevoegen. Hoe meer andere ingrediënten je toevoegt aan de glycolzuur hoe meer gebufferd hij wordt. Omdat je dus niet alleen ongebufferde zuren gebruikt in je regime, is het geen probleem.

Veel merken hebben ‘zuren’, maar weinigen doen iets met pH-waarde

Hoe blijf je je merk onderscheidend houden nu er vandaag de dag zoveel merken zijn met zuren, peptiden en vitaminen? Toen Alpha-H startte 25 jaar geleden was het echt een innovatie. Michelle legt uit dat ze met Alpha-H nog altijd aan de top staat omdat ze met een lage pH-waarde durft te werken, in tegenstelling tot alle grote merken. ‘Wij gebruiken ook voor anti-oxidanten en peptiden de hoogst mogelijke doseringen, toegestaan binnen de wetgeving. We doen geen concessies. En we zijn er ook heel open over, we hebben niets te verbergen. De zurenconcentraties hoeven niet altijd hoog te zijn, als je pH-waarde maar laag genoeg is. Maar daar hebben andere merken het niet over met je. Wij wel. Onze vitaminen worden ook ingekapseld om ze te beschermen tegen de lage pH-waarde in de formulering.’

Lees- en besteltip! De prachtige hooggeconcentreerde  vitamineserums

Uitstekende service van Nederlandse distributeur naar consumenten 

Gerti waardeert ook als trouwe fan de openheid van het merk. ‘ Er wordt nimmer geheimzinnig gedaan, en bovendien is de behulpzaamheid van de Nederlandse distributeur Caroline exceptioneel, zegt ze. ‘Ze maakt er echt werk van om je goed te informeren en je altijd van fijne extraatjes te voorzien.’FullSizeRender-6

Nieuwe inzichten mbt huidkanker

Michelle wil graag nog iets kwijt over de zuren met betrekking tot onrustige huidcellen. ‘Met een lage pH-waarde geef je de huid echt een schokje. De huid wil zich meteen weer normaliseren, en dat frist de boel op. Het is ook goed voor cellen die de neiging hebben om zich abnormaal te gedragen. Wist je dat dit nu ook bekend begint te worden van niacinamide? Er zijn aanwijzingen voor dat ze abnormaal gedragende cellen weer kunnen normaliseren. We gebruiken tot 5% niacinamide in Liquid Laser en Liquid Gold.

Unieke introductie: handcreme met spf 50

En tot slot vertelt ze super trots te zijn op haar nieuwste product: een handcreme met spf 50, iets wat we nog heel erg weinig zien in de markt gek genoeg. Je moet altijd een zonnebrandcreme gebruiken. Handcremes bevatten vaak niet meer dan spf 15 of hooguit een 30. Er zit synthetisch filter in, gecombineerd met natuurlijke filters als pycogenol, pommegranate, en vitamine C in combinatie met ectoine, om de zichtbare zonschade te minimaliseren.

Het kan niet anders, dan dat dit ook weer een groot succes wordt. Zowel Caroline als Michelle vertellen dat herhalingsaankopen hoog zijn onder consumenten, en dat betekent dat de gebruikstevredenheid super is.

Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding

Hoogwerkzame producten tegen heel betaalbare prijzen. Hoe sterk kan je positie zijn? Sterk dus, zegt Michelle trots. Natuurlijk komt er echt wel eens een bedrijf langs om voorzichtig te polsen of Alpha-H niet te koop is. En hoewel Michelle en haar zestienkoppige personeel zich echt wel eens afvraagt hoe de groeispurt waarin ze verkeren (ze zijn nu ook in het Britse warenhuis Marks & Spencer te koop) in goede banen kunnen leiden, moeten ze niet aan verkoop denken.

Uit het hart gegrepen

Ooit….kreeg ze geld van haar vader om voor zichzelf een mooi cadeau te kopen. En geheel tegen de verwachting in kocht ze een kostbare crème, wat niet de bedoeling was. Maar de marketingbeloften waren onweerstaanbaar. Ze kwam bedrogen uit. Het deed niet wat het beloofde. Het veranderde haar mindset voorgoed. Ze wil mensen goed werkzame producten geven tegen een vriendelijke prijs. Gisteren, vandaag en morgen.

Lees- en besteltip! De PORE-perfecfection producten hebben topwerkstoffen

Michelle’s tip

Of ze nog een tip mag geven? Breng eerst vitamine e aan, voordat je de zonnebrandcreme op doet. Zo voorkom je dat de zonnebrandcreme teveel ind e huid trekt en krijgt de huid ook nog extra bescherming van de vitamine e tegen vrije radicalen.

We love Michelle.

SPECIALE KORTING VOOR ONZE LEZERESSEN!

Voor BJ lezeressen geeft Alpha-H 15% korting op de topproducten Liquid Gold en Liquid Laser Concentrate Serem. Deze actie is geldig t/m zondag 3 april. De korting is al verwerkt in de vermelde prijs in de webshop.

Ga hier naar de website en shop van Alpha-H, tevens vind je hier salonadressen.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

50 reacties

 • Oeps, ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo’n make-up mens ben. Hooguit een beetje concealer en wat mascara. Dus nog nooit een foundation geprobeerd, maar wie weet nu de foundation van Jetske er is ?!

 • Hallo Maris,
  Ja zeker is het leuk te weten dat Jetske Ultee nu bezig is met t ontwikkelen van haar eigen makeup lijn.
  Laat het weten als je ze geprobeerd hebt OK?

 • Hallo mevr. Scholtes, Oei dus ook niet zo’n positieve ervaring met Alpha- H ! Zo zie je maar dat echt elke huid weer anders ( reageert). Er zijn ook een paar mensen hier super tevreden over Alpha-H.
  Ik heb inmiddels gezien dat Jetske nu ook een eigen foundation heeft en ze is ook nog bezig met een blush en/of bronzing powder. Leuk hoor, dat ze al meer producten aan het ontwikkelen is.

 • Hoi Maris,

  Gelukkig gaat het nu veel beter met je huid . Het was echt heel erg geweest voor je met al die bultjes en t branderig gevoel. Echt niet fijn ! Gelukkig heb jij goed naar je zelf en je eigen gevoel geluisterd door toch te stoppen met t gebruik van Alpha-h . Dit deed je ondanks t (vreemde) “advies ” van mevr. Caroline om er mee toch door te gaan. Helaas heb ik zelf ook geen prettige ervaring gehad met mevr. Caroline van Alpha-h. Ze luisterde keer op keer niet of niet goed naar wat je haar vertelde . Hierdoor trok ze verkeerde conclusie en ging naar aanleiding hiervan handelen wat voor mij erg onaangenaam was. Het is duidelijk dat ze nog erg veel moet leren.
  In ieder geval fijn te lezen dat je veel baat hebt bij Uncover produkten van Ultee. Ze ( Ultee) heeft een volwaardig arts opleiding en ze is ook hierin gespecialiseerd .Dus ze weet over het algemeen goed waar ze mee bezig is.
  Veel succes verder met de producten van Ultee.

 • Hallo Lucia,
  Ja, Caroline heeft me wel doen twijfelen hoor. Maar het voelde gewoon niet goed om er mee door te gaan. Al helemaal niet omdat mijn huid onder mijn kaak wel gewoon normaal reageerde op een simpel serum. Inmiddels dus al een maand bezig met Uncover en het bevalt nog steeds goed. Huid onder mijn kaak is rustig en ik heb het idee dat de huid daar verbetert. Lijntjes onder mijn ogen zijn al verminderd. Nu de droogtelijnen in mijn gezicht nog -:)
  Fijn te horen dat er meer mensen zo tevreden zijn over de Uncover producten !

 • Maris, als je zoveel huid reacties ( bultjes, branderig huid) kreeg van Alpha h dan moet je zeker stoppen met de crème te gebruiken. Dat betekent dat je toch allergisch bent met een of meerdere stoffen die in de Alpha crèmes zit/zitten. Allergie is een hoofdstuk apart en is erg lastig . De enige manier is de stoffen waar je allergisch voor bent te vermijden. Heel vreemd dat Caroline ( is ze een schoonheidspecialiste van Alpha H ) je adviseerde door te gaan met t gebruik om volgens haar de huidbarriere te verbeteren . Ook vond ze dat je niet allergisch bent voor alpha h crème omdat je huid pas na 2 dagen reactie kreeg. Beide redeneringen kloppen niet . Bovendien huid reacties kunnen zelf veel langer dan 2 dagen zich open baren. Ik kan dit weten omdat ik zelf in de medische wereld zit en onze beste vriend is allergoloog . Gelukkig heb je baat bij Uncover Moisturizer van dr Jetske Ultee. Onze dochter gebruikt naar volle tevredenheid ook alle produkten van Jetske.

 • Keuzes Monique. Ik heb nog te veel maskers staan. Er moeten er eerst een paar op :).

 • Wat een fijne reacties krijgt en geeft iedereen hier altijd. Super ! Ik ben benieuwd wat de Uncover voor mijn huid gaat doen qua droogtelijntjes ( die opeens de laatste maanden ontstonden ) en rode plekjes etc.
  Iedereen ook veel succes met de mooie Alpha- H producten hoor.

 • Monique, het Revival Masque van Environ staat ook op mijn verlanglijstje. Er is zoveel moois. Moeilijk kiezen 🙂

 • Maris, wat goed dat je iets gevonden hebt dat werkt. Ik ken meer mensen die razend enthousiast over Uncover zijn. Wat je zegt, elke huid is verschillen, het vergt soms wat uitproberen voordat je de crème vindt die het beste voor je werkt. Ik ben nog steeds erg blij met Alpha-h 🙂

 • Angela, ik ben jaloers! Heb al zoveel goede verhalen over Beauty Sleep Power peel gelezen. Ik kan niet wachten om hem te proberen. Helaas, ik zal moeten wachten tot september.

 • Lekker Maris, nou zo zie je maar weer…heerlijk dat je een product hebt gevonden wat je huid goed kan verdragen, want dat is het allerbelangrijkste: verdraagzaamheid.

 • Ik heb t nieuwste product Beauty Sleep Power peel van Alpha-h (pas in september in NL verkrijgbaar) besteld via Engeland. Kon echt niet langer wachten:::)))! Wat een top product. 2x per week ’s avonds na reiniging. Trekt snel in en er zit oa 0,5% retinol & glycolzuur in. Volgende ochtend heldere teint en huid is superzacht. Product is vergelijkbaar met Environ revival masqué. Ook een super masker!!! Beide mooie merken en werkzaam!

 • Ik had beloofd jullie een beetje op de hoogte te houden. Nou het lijkt erop dat mijn huid, zelfs die super gevoelige op mijn hals erg blij is met de Uncover moisturizer ! Mijn huid is er zelfs al wat gladder ( en zachter) aan het worden door de moisturizer. Voorlopig dus geen alpha-H voor mij. Zo zie je maar weer, iedere huid is echt anders !

 • maris, kijk ook eens naar het nieuwe merk Squalan, de enige stof die erin zit is squalan olie, uit suikerriet, ik hoor dat zelfs de meest gevoelige huiden dit kunnen verdragen. https://www.squalan.com/. is in de markt gezet door twee Nederlandse vrouwen die zelf ook heel gevoelige huiden hebben (rosacea, eczeem )

 • Ik ga het inderdaad voorlopig lekker bij dat serum houden met afentoe wat arganolie erdoor ( dat gaat ook goed ). Kennelijk is mijn huid blij met dat serum. Dank je wel voor het meedenken ook !

 • Maris, je huid is een levend orgaan en kan in principe zichzelf onderhouden. Je hoeft niet te smeren alsje huid niet droog of trekkerig aanvoelt. Weet dat als basis.

  Je moet heel goednaar je huid luisteren. Als jouw huid prima voelt met alleen serum dan laat je het daarbij.

  Heeft je huid toch wat vet nodig kun je ook een. Hele basale vettende creme kopen. Hoe kleiner de inci lijst hoe beter dan.

 • Hallo Monique,
  Nee, geen idee voor welke stoffen ik eventueel gevoelig ben met mijn huid. Het zijn eigenlijk ook maar 2 plekken net onder mijn kaaklijn op mijn hals. Mijn gezicht zelf kan veel meer crèmes hebben. Volgens Caroline van Alpha-H ben ik niet allergisch voor de hydratatie crème omdat ik er pas na 2 dagen op reageerde. Aan de ene kant snap ik haar redenatie van met de crème doorgaan helemaal. Maar ik weet ook dat ik op bepaald voedsel ook pas na 2 dagen reageer, dus het feit dat ik toch reageer op de crème maakt me niet echt gerust.
  Make-up gebruik ik er eigenlijk nooit. En nu met het serum wat ik net gebruikte voor de Alpha-H ging het eigenlijk heel goed. Maar ik begreep dat een serum alleen niet goed genoeg is voor de huid.

 • Maris, weet je voor welke stoffen je gevoelig bent is dat wel eens getest? En hoe is je huid als je helemaal geen cremes gebruikt? En hoe gaat het met makeup?

 • Er is mij ooit verteld dat je crème eerst aan de binnenkant van je arm in de elleboog moet smeren om te kijken of je er allergisch voor bent. En ja, ik kan mij voorstellen dat je dit eng vindt. Ik zou heel even stoppen ermee in je gezicht en de truc in elleboog proberen. 24 uur laten zitten. Komt er uitslag dan eraf wassen! En kan je er dus niet tegen

 • Ik had beloofd jullie op de hoogte te houden ivm de samples van Alpha-H. Helaas reageerde mijn huid na 2 dagen toch opeens weer, ook op de hydration crème. Volgens Caroline wel een teken dat ik niet allergisch ben voor de crème. Ze denkt dat ik ermee moet doorgaan om zo de huidbarriëre te verbeteren. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel twijfel. Mijn huid stond ervan in brand en is nu weer erg onrustig en ik heb bultjes overal. Typisch twijfelgevalletje dus. Wat zouden jullie doen ? Er moeten toch producten zijn waarop mijn huid op mijn hals niet reageert ?!

 • Kan ik hier iemand blij maken met een heel klein proefje van Alpha-h Age declay facial oil ? ik heb het vorige week, heel lief, gekregen van Caroline, maar ik kan de geur ervan niet verdragen ( lavendel ). Het zijn echt maar een aantal druppels hoor, maar misschien om ook eens uit te proberen ?

 • Ja, ik houd jullie op de hoogte en ik was inderdaad wel van plan rustig aan te beginnen met alleen een moisturizer waarschijnlijk. Een exfoliant gebruik ik nu ook ( 2% BHA ), niet op die onrustige huid hoor. En heel eerlijk gezegd zie ik nou niet echt verschil door die BHA …. Eerst maar eens een fijne moisturizer vinden !

 • Dag Maris, fijn dat je proefjes krijgt. En ja, ik herken je probleem van een geirriteerde huid. Toch heb ik de Alpha h cremes geprobeerd. Niet alles tegelijk; ik zou gewoon beginnen met de dagcreme of de creme zonder sph. Gaat dat goed breidt je het langzaam uit. De enige reactie die ik kreeg was toen ik iedere avond een exfoliant ging gebruiken; om de avond was voor mijn huid beter Dus rustig beginnen en zelf ontdekken wat voor jouw huid het beste is. Succes. Komt vast goed! Hou je ons op de hoogte?

 • Inmiddels contact gehad met Alpha-H en ik krijg een aantal proefjes opgestuurd, super blij mee !Enige wat ik een beetje “eng” vind is het advies om de crème ook op die super gevoelige en geirriteerde huid te smeren en er ook mee door te gaan ondanks eventuele extra irritatie. Dit advies omdat de huidbarriërre is aangetast en op waarschijnlijk alles zo reageert , maar wel extra voeding etc nodig heeft. Huid is er op dit moment heel rustig, dus ik moet nog even bedenken wat ik ga doen met de alpha-h samples op die plek. Een keer proberen sowieso, maar bij veel reactie weet ik het nog niet. Nou ja, eerst proberen dan verder zien !

 • Gerti, dank je wel voor je uitgebreide antwoord terug ! Dan zijn Alpha-h en Jetske het er in ieder geval over eens dat die nano technologie in sommmige SPF filters niet zo gezond is voor je huid. En ik geloof inderdaad dat hoe meer je weet over iets, hoe moeilijker de keuze wordt.
  Ik kwam net ook van Bonusan een vitamine E crème in pompflacon tegen ! Maar ik wacht eerst even het mailtje af van Alpha-H, kijken wat ze adviseren en of er misschien een sample mogelijk is. Want die zoektocht naar de juiste producten wordt wel kostbaar als je telkens alle producten aan moet schaffen en ze vervolgens niet kan gebruiken (wegens gevoelige huid).

 • Hoi Maris, Het is een hele puzzel om goede producten te kiezen die echt iets voor je doen. Hoe meer ik weet, hoe lastiger ik het soms vind omdat er veel mooie merken zijn. Uncover van Jetske Ultee heb ik nooit gebruikt. Ik ken mensen die er helemaal weg van zijn.
  Over spf kan ik het volgende zeggen. Alpha-h is wereldwijd verkrijgbaar. Dat betekent dat ze rekening moeten houden met wetgeving in alle landen. De FDA in de Verengde Staten heeft nog niet alle zonnefilters die in Europa toegestaan zijn, goedgekeurd (zoals de filters die in Uncover zitten). Jetske Ultee hoeft alleen met Nederlandse en Europese wetgeving rekening te houden.
  Verder vond ik het interessant dat Michelle vertelde dat ze geen minerale filters gebruikt (titanium dioxide en zink oxide) omdat ze geen nano technologie wil toepassen. Zonder nano technologie krijg je met minerale filters heel snel zo’n wit glimmend hoofd. Dat wil niemand.
  Over je vraag of je bij de Uncover moisturizer nog een serum zou moeten gebruiken kan ik simpel zijn. Met vitamine C, niacinamide en vitamine E, is dat niet nodig. Wel overdag nog een crème met spf.
  Zelf gebruik ik meestal een serum met vitamine C en daarover een moisturizer met spf. Voor mijn huid is dat voldoende. Wat Elly zegt, huidverzorging is heel persoonlijk. Het is uitproberen welke producten voor jou werken, en het hangt er af vanaf waar je van houdt. Ik hou bijvoorbeeld van dunne luchtige substanties en smeer daardoor liever laagjes. Jij wil misschien een crème waar alles in zit. Houd er wel rekening mee dat spf best veel ruimte inneemt, die ten koste gaat van werkzame stoffen, daarom gebruik ik het liefste een aparte spf.
  Daarnaast kan ik je net als Elly aanbevelen Alpha-h te mailen met je vraag en uitleg over je huidconditie. Ik kreeg een zeer uitgebreid antwoord terug met verschillende alternatieven.
  Hou je ons op de hoogte van je zoektocht?

 • Dank je wel Elly !
  Mocht iemand nog een vitamine E serum ofzo hebben liggen dat niet gebruikt wordt, ik heb belangstelling hoor.

 • Hallo Elly, super fijn toch dat je nu de juiste huidproducten hebt gevonden ! Maar ik begrijp dat er dus proefjes te krijgen zijn van Alpha H ? Gewoon op de site ? Ik kan ze niet vinden namelijk (oeps).

 • Gewoon contact opnemen met Alpha h. Ik vind niet dat ze moeilijk doen als je je probleem uitlegt. Of neem een startpakket

 • Ik ben 65 jaar, heb mijn hele leven getopt met huidproblemen in mijn gezicht en al ik weet niet hoeveel geld uitgegeven aan van alles en nog wat. Ik heb sommige crèmes gekocht, van andere proefjes en ben nu aan ’t uitproberen welke combinaties voor mij het beste werken. En daar begin ik nu achter te komen. En ja het is veel, maar ik laat wel iets anders staan en investeer wat meer in mijn huidverzorging. En ik ben niet rijk hoor; aow is geen vetpot. Maar ik ben zielsgelukkig dat ik niet meer met vieze pustels naar buiten hoef, snap je? Groetjes Elly

 • Hallo Elly, dat snap ik hoor. Ik ben alleen gewoon blij met ervaringen van andere mensen en Alpha H klinkt zeker als een goed product (lijn ) !
  Zijn er samples van, ik kan ze niet vinden op de site van Alpha H zelf ?

 • Ik wil alleen maar aangeven dat huidverzorging heel persoonlijk is en jijzelf de enige bent die kan beoordelen of je wel of niet goed op producten reageert!

 • Hoi Elly, Ja zeker wil ik dat wel horen ! Want natuurlijk heeft Jetske niet altijd gelijk, dat heeft niemand toch !? Heb je enig idee waarom je producten van Jetske niet kon verdragen ?
  En nu gebruik je dus alles van Alpha – H zie ik. Wel ontzettend veel verschillende producten, is dat echt nodig ?
  Ik zit nog wel een beetje in de ideeën-lijn van Jetske, dus ik reinig met Decubal , voegt een reiniger van Alpha H daar nou zoveel aan toe ? En toevallig gisteren oil of olaz zonder parfum gebruikt met als gevolg een lekker glad velletje. Misschien nog het vitamine E serum van Alpha H eronder. Weet iemand of daar proefjes van zijn ( mijn huid is nogal gevoelig) ?

 • Nou Mariska ik wil jij mijn mening wel geven hoor; al wil je die misschien wel niet horen! Alle op mij toepasbare producten van Jetski geprobeerd, maar mijn huid werd daar niet blij van. Gauw verkocht aan iemand op deze site. Zie op mijn commentaar hieronder wat ik vind van Alpha h. Denk nou niet dat Jetske altijd gelijk heeft!

 • Door Gerti werd ik gewezen op de producten van Alpha – h vorige week. Dus ik ben aan het lezen geslagen. Alleen van lezen krijg ik altijd weer allemaal vragen. Fijn dat ik ze hier kan stellen.
  Zo twijfel ik wat over de moisturizers met SPF van Alpha – H, dit omdat Jetske Ultee de gebruikte zonnefilters in Alpha -H niet helemaal goed vindt. En wie er dan gelijk heeft ? Maar goed, van andere merken zijn er ook fijne moisturizers natuurlijk. En dat brengt me gelijk op de volgende vraag. Want de Uncover moisturizer lijkt me wel wat. Er zit 5% niacinamide in, 5% vitamine C en 1 % vitamine E. Geen serum meer nodig dus. Of, is dit nu net een nadeel ? Is het beter een moisturizer te gebruiken zonder al die stoffen en dan af en toe aan vullen met b.v het vitamine E serum van alpha H ? Ik ben benieuwd hoe jullie daarover denken !

 • Hoi Elly, dank voor je reactie. Fijn dat deze producten goed voor je werken! De Cleansing oil staat ook op mijn verlanglijstje, maar ik wil eerst opmaken wat ik heb. En ik heb nog een mooie cleansing oil van Shu Uemura liggen :). En ik ben ook fan van het vitamine E serum. Het verzacht heel snel als ik te agressief met peelings of retinol (of combinatie) ben geweest.

 • Hoi Monique, ik maak op wat ik heb liggen. Op dit moment is dat Paula’s Choice 1% retinol serum en Avène Ysthéal. Soms meng ik ze. 1% retinol is best heftig. Het vitamnine A+E serum van Alpha-h staat op mijn verlanglijstje voor hierna.

 • Dag Gertie! Hier is mijn regime.
  s’Morgens en sávonds reinigen met beurtelings Balancing cleanser en liquid laser cleansing oil, gevolgd door een mengsel van vit. E serum en anti aging oil. Dagcreme is protection 50+ met een tintje en s avonds -om de avond – liquid oil glycolic acid en daarna essential hydration cream. Een keer per week gebruik ik een proeftubetje masker.
  Het vitamine c serum staat nog hoog op mijn verlanglijst. Het is mij altijd gegaan om vermindering van de rosacea, maar -al interesseert het mij geen bal op mijn 65e- de rimpeltjes verminderen ook. Ik had ook nog een proefje van een andere soort scrub[weet niet meer welke] op de andere avond, maar dat werd teveel voor mijn huid! Ik ben er erg gelukkig van!

 • Jee Elly, wat goed om te horen zeg. Ik weet inderdaad hoe lastig het was voor jouw huid om fijne producten te vinden. Niets is fijner dan eindelijk je merk te hebben…een gevoel van thuiskomen he. Als je vragen hebt, stel ze gerust aan ons;-)

 • Hoi Elly, wat leuk dat jij ook zo enthousiast bent over Alpha-h. Welke producten gebruik jij? Groetjes, Gerti

 • Ik heb wat geld uitgegeven al die jaren, maar eindelijk na jaren rosacea heb ik door Alpha H een mooie huid. Ik ben een enorme fan. Ben nu aan t uitzoeken van welke producten van dit merk mbv proefjes en gekochte artikelen van dit merk ik mijn huid zo stabiel mogelijk kan houden. Nog maar zelden een erge uitbraak ! Bedankt voor het artikel een jaar geleden Monique.

 • Dank voor je leuke compliment Monique :). Ik zou eerder zeggen ‘ondanks hormonen’. Mijn stemmingen variëren van vriespunt tot kookpunt en alle graden daartussen.
  Ik hou het op goede skincare en genen. ’s Ochtends vitamine C en spf. ’s Avonds wissel ik Alpha-h Liquid Gold af met Alpha Liquid Laser serum opgevolgd door een retinol crème. Soms daarna nog een drupje Alpha-h Vitamine E serum. Ideaal om de huid te kalmeren.

 • Heerlijk, een “brutale” ondernemer met een persoonlijk verhaal 🙂
  Leuk en interessant om te lezen Monique.

 • Dank je Gerti, lief! En dan wil ik jou nog even complimenteren met je huid: mijn mond viel bijna open. Sommige vrouwen he bben dat geluk: hoe ouder ze worden hoe mooier hun huid: zo egaal en rimpelloos! Verdenk je van heel goede skincare, geheimzinnige facials en happy hormonen?;-)

 • Mooi verhaal geworden Monique. Het was een geweldig inspirerende ontmoeting met Michelle! Integer en trots op haart producten. Ik ben inmiddels al helemaal verslaafd aan Alpha-h. Ik ga back-up bestellen van Liquid Gold en Liquid Laser Serum :). Alleen jammer dat de refill van Liquid Laser serum niet in de aanbieding is.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.