Sabine gaat voor glimvrij en flawless!

07:36 - 04:34
luistertijd 07:36 - leestijd 04:34

Getest Luka Cosmetics natuurlijke make-up

Begin dit jaar lanceerde webshop Freshwater Valley exclusief in Nederland het uit Amerika afkomstige merk Luka Cosmetics. Je leest het nieuwsbericht hier.

Het merk brengt een uitgebreide range natuurlijke make up artikelen. Mijn collega tester Esther van Gent schreef al een review in mei. Ditmaal is het mijn beurt om enkele producten van dit merk te testen:

Luka Organic PrimerNatuurlijk, hypoallergeen, anti-aging

Luka Cosmetics biedt biologische make-up en huidverzorging, zonder parfum. Ideaal voor allergische, droge en/of acnegevoelige huidjes. De foundations staan ontzettend mooi, verstoppen geen enkele porie en helpen zelfs acne te helen en rimpels en lijntjes te voorkomen. Althans… als je de claims mag geloven. Een aantal producten (de primer en getinte moisturizer) is zelfs award winning. Dat belooft wat.

Organic primed and plumped face primer

Deze hydraterende primer ZONDER siliconen bereidt de huid voor op een ‘flawless makeup’ en verzorgt de huid tegelijkertijd met anti-aging en anti-acne ingrediënten. Make-up blijft langer mooi zitten en de primer voorkomt een glimmende huid. Het voorkomt bovendien roodheid, huidirritaties, grove poriën, droogte en fijne lijntjes.

In de praktijk

De primer komt in een makkelijke pompflacon. Een grote hazelnoot is genoeg om het hele gezicht te bedekken. De primer heeft een lichte geur, die ik persoonlijk niet lekker vind, maar die gelukkig wel snel vervliegt. Binnen 15 seconden is het product geheel ingetrokken en ben je klaar voor de volgende stap. De primer voelt heel licht aan en mijn huid ziet er glad uit.

Mijn foundation pakt na het aanbrengen van de primer erg mooi en blijft de hele dag glimvrij (ook met warm weer). Wat ik bijzonder vind, is dat het hier om een siliconenvrije primer gaat. Bijna alle primers bevatten siliconen en die verstoppen mijn poriën vaak.

SHOP hier online.

Hide and heal camouflage

Deze hoog gepigmenteerde camouflage heeft naast camouflerende eigenschappen ook verzorgende bestanddelen als aloe (kalmerend) en vitamine E (helend). Het is bij uitstek te gebruiken over littekens, kringen, acne, rosacea en couperose. Het product is hypoallergeen, parfumvrij, blijft ruim 12 uur zitten en is water- en zweetresistent. Als je de claims mag geloven.

Luka Sabine WaterproofIn de praktijk

De camouflage komt in een praktische pompflacon. Het is even zoeken hoeveel van deze zeer vloeibare camouflage ik nodig heb. Het dekt waanzinnig goed, waardoor er echt geen kring of couperose doorheen komt. Maar het is al snel te veel, waardoor je een soort van porseleinen pop effect krijgt. Je moet als het ware leren werken met het product.

Maar… ik heb nog nooit in mijn leven zo’n goede camouflage gebruikt! Het huidgevoel van de camouflage is prettig. Het droogt de huid niet uit en voelt licht aan op de huid. Een nadeel: het is water resistent (zie foto). Dus het wast niet van je gezicht af, maar er komen wel lichte druppels op je huid te liggen. Dat is niet charmant.

SHOP hier online.

Nearly naked tinted moisturizer

Deze award winning moisturizer verzorgt niet alleen je huid (anti-aging!), maar zorgt er ook voor dat je een mooie egale teint hebt. Je kan kiezen voor een naturelle uitstraling met een laagje, maar als je toch meer dekking wilt, doe je meerdere laagjes op. Hij is bij uitstek geschikt voor een normale en droge huid en uiterst effectief bij een doffe huid.

Luka Sabine Tinted MoisturizerIn de praktijk

Ook met dit product moet ik even zoeken naar het juiste gebruik. Normaliter breng ik foundation aan met een foundation kwast. Ik blijf in dit geval dan strepen op mijn gezicht houden. Iets wat wel op te lossen is door het gebruik van een poederkwast (zonder poeder).

De foundation draagt licht en blijft twee tot drie uur “plakkerig en vochtig”, waarna hij settelt op het gezicht. Het product lijkt wel te versmelten met je huid. Het koekt niet in de lijntjes en blijft mooi egaal de hele dag. De dekking wordt iets minder na een uur of 12.

Ik ben na een tijdje ook gaan experimenteren met het met de hand inmasseren van de foundation. Je krijgt dan minder een plakkerig gevoel en de versmelting met de huid treed dan direct op. Dit is dan ook mijn favoriete toepassing. Ik vind dit een erg mooi product!

SHOP hier online.

Sultry eyes mineral eye shadow

Deze minerale oogschaduw is zeer dekkend, hypoallergeen en is anti-aging. De oogschaduw bevat alleen maar natuurlijke geur- en kleurstoffen, is vrij van parabenen en talkpoeder.

Luka Sabine OogschaduwIn de praktijk

Deze oogschaduw is makkelijk aan te brengen en bevat net als de camouflage veel pigmenten. Als je hem met een kwast inwerkt op het ooglid, krijg je een heel mooi effect. Hij blijft helaas iets minder goed in de oogplooien zitten aan het einde van de dag (… de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik behoorlijk overhangende oogleden heb). Toch vind ik het een zeer mooie oogschaduw en gebruik hem regelmatig.

SHOP hier online.

Organic mascara zwart

Deze mascara zorgt voor volume en verlengt de wimpers. De mascara zal niet klonteren en bevat het verzorgende kamillewater, zodat de wimpers lang dik en gezond blijven. Daarnaast is de mascara geschikt voor gevoelige ogen.

Luka Sabine MascaraIn de praktijk

De mascara komt met een zeer compact en makkelijk te gebruiken borsteltje. Je kan zeer goed de mascara aanbrengen. Een laagje is onvoldoende voor mijn donkerblonde wimpers. Maar met het tweede laagje ziet het er verdomd goed uit.

Ook de onderste wimpers kunnen met dit borsteltje makkelijk voorzien worden van mascara. De mascara irriteert niet en blijft lang zitten.

Organic lip glaze

Deze hooggepigmenteerde lipgloss bevat verzorgende bestanddelen en heeft een prachtige opaque en crème finish. De lipglaze plakt niet en zal lang houden. Het pakt droge lippen aan, evenals fijne lijntjes rond de mond.

Luka LipglazeIn de praktijk

Esther meldde het al in haar review. Wat een heerlijke geur heeft de lipglaze! Een makkelijke applicator spons zorgt ervoor dat je royaal de lipglos aan kan brengen. De lipgloss dekt waanzinnig mooi en geeft een natuurlijke glans aan je lippen. Hij geeft het gevoel alsof je net lippenvet opgedaan hebt, zonder echt vervelend te plakken.

Hij behoudt lang zijn kleur, maar de glans gaat er wel van af als je wat eet of drinkt. Ik vind het een topper en kan deze lipglaze echt aanraden.

SHOP hier online.

Overall oordeel

Wat een bijzonder leuke producten heeft Luka Cosmetics. Prettig in gebruik, zeer hoog in de pigmenten en vriendelijk voor de huid. Hieronder volgt mijn ‘Luka Look’.

Luka Sabine Volledige Look

Ze zijn best pittig geprijsd, maar dat is gebruikelijk bij organische ingrediënten. De door mij geteste producten zijn overigens zeer zuinig in gebruik. Ik vind het een ontdekking en een absolute aanrader.

Bekijk hier ook nog de leuke make-over film die Luka maakte met BeautyJournaal’s uitgever Monique op het strand deze zomer:

Lees ook