Een stevigere en strakkere huid voor Gerti?

05:52 - 03:31
luistertijd 05:52 - leestijd 03:31

Getest Baby Quasar Pure Rayz lamp

Ja-nee, ja-nee. Al een tijd liep ik te dubben of ik de Baby Quasar aan zou schaffen. Monique is laaiend enthousiast, de resultaten zijn bewezen. Zelfs Futurederm is is een fan. Je begrijpt dat ik zonder aarzelen ‘ja’ riep toen Monique vroeg of ik de Baby Quasar wilde testen. We hebben al eerder aandacht besteed aan de Baby Quasar led-lampjes. Hier kun je nalezen wat de lamp doet.

Ik test de Quasar Pure Rayz, de voordeligste variant. Hoewel dit de goedkoopste lamp is, heeft de Pure Rayz de meeste lampjes (40 vs 24) en de grootste doorsnede (4,8 vs 3,4 cm). Een ander verschil met de Baby Quasar Plus en de Quasar MD Plus is, dat er een plastic plaatje tussen de lampjes en de huid zit waardoor de lamp niet strak op de huid zit.

Baby Quasar Review GertiAan de randen wordt licht verspreid. Dat maakt dat je iets aan lichtkracht verliest en er fel licht in je ogen schijnt. Op de foto is dat goed te zien.

Om je ogen te beschermen wordt er een brilletje bij geleverd, al is het brilletje niet verplicht, zolang je maar niet direct in het licht kijkt. Een boek lezen of tv kijken gaat dus echt niet wanneer je rond de ogen behandelt. De lamp bevat 4 verschillende soorten LED lampjes:

  1. Amber rood (630 nanometer)
  2. Super rood (660 nanometer)
  3. Rood (700 nanometer)
  4. Infra rood licht (850 nanometer)

De Baby Quasar komt uit Amerika en wordt gelukkig geleverd met een adapter voor de Nederlandse stopcontacten. Ook zit er een handig opbergzakje bij zodat je het lampje makkelijk mee op reis kunt nemen.

Het gebruik

De bijgeleverde gebruiksaanwijzing is summier:

Gelukkig is er een filmpje waarin alles uitgelegd wordt:

Gezichtzones

Ik beschouw voorhoofd, beide wangen en mijn hals elk als een zone en belicht elk deel 3 minuten. Er zit een handige timer op de lamp, je hoeft dus geen wekker te zetten. Ik heb geen flauw idee of je langzaam of snel moet bewegen. Ik zoek een ritme dat ik prettig vind. Het is wel belangrijk dat je de lamp beweegt om het licht gelijkmatig te verdelen.

Omdat ik er niet bij kan lezen of tv kijken, probeer ik te ontspannen. Zeker als ik aan het gebruik gewend ben, lukt dat goed. Gedurende 12 minuten laat ik de dag van me af glijden. Het lampje voelt aangenaam warm, brandt niet en wordt niet heet. In het begin heb ik iets last van droogte. Je kunt de lamp dan wat rustiger opbouwen maar ik vind het niet hinderlijk. Na een week is de droogte al afgenomen. FreshWaterValley, de distributeur van Quasar, raadt aan om extra te hydrateren en voldoende water te drinken.

Steviger en strakker

Het gebruik van het lampje is erg ontspannend. Dat is in elk geval een plus. Ook heb ik het gevoel dat mijn huid wat steviger wordt, mijn kaaklijn wat strakker. En ik krijg een mooie glow, een vol stralend gezicht. Ik krijg van alle kanten complimenten hoe ik eruit zie. Voor nog beter resultaat gebruik ik de lamp samen met de dermaroller: eerst dermaroller, dan serum en als laatste de lamp. Dat bevordert het insluizen van je serum.

Baby Quasar Sfeerbeeld

Het licht heeft zelf veel benefits

Het wakkert de productie van lichaamseigen collageen en elastine aan. Hierdoor worden de collageen en elastine die je eerder verloren had, weer toegevoegd. Het resultaat is een stevigere, vitalere en vollere huid.

Door die stevigheid en volheid worden lijntjes en rimpels verminderd. Dit is de enige technologie die vandaag de dag voorhanden is om je lichaam te stimuleren zelf weer eigen collageen aan te maken.

Conclusie

Ik vind de lamp absoluut een aanrader. Ik kan niet adviseren welke het beste is. Ik vind het prettig dat de Pure Rayz zo groot is. Dat maakt dat ik met 12 minuten klaar ben. Soms 15 minuten als ik mijn hals in 2 zones verdeel. Met een kleiner lampje heb je kleinere zones en duurt een behandeling langer.

GertiMijn gezicht lijkt daadwerkelijk voller. Natuurlijk krijg ik met mijn smalle koppie niet ineens een bolle toet, maar de ‘strengheid’ trekt eruit. En dat geeft bij mij een bijzonder mooi resultaat.

Zo’n kuur van 8 weken vond ik goed te doen. Het werd snel routine, 12 minuten ontspannen en de dag van me af laten glijden. Na de kuur vond ik het lastiger om de behandeling 1 x per week voort te zetten. Maar dat komt ook omdat ik veel op reis was en midden in een andere behandeling zat. Nu de vakantie achter de rug is, ben ik aan een nieuwe kuur begonnen. Ook nu is het weer makkelijk de routine vast te houden.

*** Kortingsactie speciaal voor BeautyJournaal lezers ***

We hebben een speciale kortingscode voor je weten te regelen die geldig is bij aankoop van een collageenlamp van Baby Quasar via FreshWaterValley. De code is ‘BJcollageen’. Voer hem in bij het afrekenen in de webshop en er gaat 15% van de prijs af. Dat kan oplopen tot een korting van bijna 100 euro!

Je vindt alle collageenlampen van Baby Quasar hier, met verzending vanuit Nederland en levering binnen 2-5 werkdagen.

Lees ook