Frisse looks voor grote en kleine meisjes;-)

09:40 - 05:48
luistertijd 09:40 - leestijd 05:48

Miss W Organic make-up

Natuurlijke make-up is aan een opmars bezig. Plantaardig, mineraal, met extra verzorgende stoffen zoals plantaardige olien – zonder synthetische toevoegingen, voor alle vrouwen die een heel natuurlijke lifestyle omarmen en/of gevoelig zijn voor stoffen in ‘gewone’ make-up. Geen siliconen, synthetisch oplosmiddelen en emulgatoren, talk, parabenen. Miss W komt uit Frankrijk en is daar een grote hit.

Een uitgebreid assortiment, mooie kleuren, zeer lange houdbaarheid, en maar liefst tussen de 98% en 100% plantaardig en Ecocert-gecertificeerd. Het BeautyJournaal testteam ging met de producten aan de slag, lees hun reviews.

Shop hier online

 

Su, Marjolein en Joyce

Schermafbeelding 2016-11-15 om 20.02.43
Wat hebben jullie getest?
We hebben vooral producten getest om een mooie, egale teint te maken. We hebben allemaal wel last van wat roodheid in de huid en wat onregelmatigheden in de structuur.

Vinden jullie de kleuren mooi?
De kleuren zijn heel natuurlijk en zacht, en geven een mooie dekking zonder dat het er dik opligt. Ook bij Su met haar gelige ondertoon in de huid, was de match qua kleuren perfect. Ook de roodheid van rosacea is op de wangen fraai te camoufleren met het mineral power.

Vinden jullie de texturen fijn?
Absoluut, de teintproducten versmelten heel mooi met de huid. We zijn alle drie geen echte foundation-girls, en dit overtrof onze stoutste verwachtingen, zo natuurlijk. Als je huid wat droger is kan het wel nodig zijn wat extra creme aan te brengen onder bijvoorbeeld de Magic Cream (een soort BB cream), maar het effect blijft altijd natuurlijk. Ook de matterende producten geven geen uitdrogend effect op de huid.

Shop hier online

 

FullSizeRender-5

Wat is jullie favoriete product en waarom?

Joyce:
De magic cream die mijn huid echt heel mooi egaliseerde, normaal heb ik daar foundation voor nodig. De anti-blemish producten nr 44 in groen tegen de roodheid en 46 als finishing touch en dan afpoeieren met de Silk Powder voor een mooi mat effect. Super!
Marjolein: De silkpowder! Hij geeft mijn huid een goed gematteerd effect zonder een droog gevoel en dat is belangrijk met mijn eczeem-droge huid. Ook de lipgloss is daarom heerlijk op mijn eveneens droge lippen. De blush is mooi gepigmenteerd en geeft mijn wangen een heldere blos.

Shop hier online

 

Su Chen:
De teintproducten matchen prachtig met mijn Aziatische huid. De Magic Cream egaliseert mooi, licht en heel natuurlijk. De compact mineral foundation smelt perfect samen met de Magic Cream en camoufleert mijn rosacea wangen goed. Door de combinatie van de Magic, Compact mineral en Silk powder valt het niet op dat je make up draagt.

Heb je nog een tip voor ons?
We zijn het er unaniem over eens dat Miss W als een tweede huidje aanvoelt, zo fijn en zacht. En de make-up is heel lang houdbaar op je huid. Er is op elke huidtint ook mee te werken. We zouden alleen de lipglossjes iets sterker van kleur willen zien, zodat ze langer blijven zitten?

Shop hier online

 

Esther

IMG_1420
Vind je de kleuren mooi?
De oog- en blushproducten zijn opvallend sterk gepigmenteerd. Je kunt met weinig al een mooi effect bereiken, ze zijn hierdoor echt zuinig in gebruik. De lipgloss zou van mij wat sterker van kleur mogen zijn. De glans is wel mooi nadrukkelijk aanwezig. De Mineral powder foundation geeft een mooi transparant effect, de speciale Kabuki kwast van Miss W – die je los kan bestellen- brengt de poeder ook mooi luchtig aan.

Vind je de substanties fijn?
Ik vind het mooi om te zien hoeveel verzorgende stoffen er aan de make-upproducten zijn toegevoegd. Van avocado, macadamia, sleutelbloem e.a. De textuur van van de Mattifying Smooth Base is een stugge gel, het kost wat tijd dit uit te werken.

Shop hier online

 

Enlight1-6

Wat is je favoriete product en waarom?
Ik ben weg van de Mattifying Smoothing Base. Hoewel hij stug aanbrengt, is de werking geweldig. Je huid blijft echt vele uren lang mat, ik maak dat zelden mee met een dergelijk product. Super!

Heb je nog een tip voor ons?
Alle verpakkingen zijn navulbaar, en dat is echt eco-vriendelijk en handig. Qua oogschaduw zijn er ook heel veel leuke kleuren verkrijgbaar. Ik vraag me alleen af of een kartonnen verpakking niet snel stuk gaat? En al het vochtig wordt, wat dan?

Shop hier online

 

Gerti

20161112_190245
Vind je de kleuren mooi?
Het wenkbrauwpoeder heeft mooie natuurlijke kleuren waarmee zowel blonde als donkerblonde wenkbrauwen opgemaakt kunnen worden. De lichtste kleur oogschaduw, nr 47, is een perfecte huidtint om als basis te gebruiken. Hij camoufleert roodheid, je ziet niet dat je oogschaduw op hebt.

De bruine tinten die ik gebruik voor mijn herfstlook zijn heel fraai natuurlijk.De pigmentering van de lipstick is ook heel goed. Alleen blijkt het steenrode lippotlood toch echt bruin te zijn.

20161112_190125

Vind je de substanties fijn?
Ik vind het oogpotlood te hard van structuur om een mooi strak lijntje mee te maken. De oogschaduwpoeders kunnen wat vallen, dus tik je kwastje goed af. Het poeders hadden wat cremiger mogen zijn. De mascara heeft een heerlijke substantie: twee laagjes voor mooi volume en geen klonters! En hoewel de lipstick afgeeft aan mijn glas, blijft de kleur lang houdbaar op mijn lippen.

Shop hier online

 

Wat is je favoriete product en waarom?
De mascara staat met glans op 1. Daarna volgen het wenkbrauwpalet en de oogschaduws. De lippenstift is niet helemaal mijn kleur, maar de houdbaarheid en de kleurintensiteit is geweldig. De rode (#108) wil ik zeker nog een keer proberen.

20161112_185120

Heb je nog een tip voor ons?
Hoewel de kartonnen verpakkingen wat kwetsbaar ogen, valt het op dat het refill palet voor oogschaduw echt heel stevig is, dus ik vermoed dat de verpakkingen sterker zijn dan ik aanvankelijk vermoed. Ik mis wel een beetje een chique look, make-up is voor mij ook een cadeautje aan mezelf. De verpakking is deel van dat feestje.

Shop hier online

 

Corine

Enlight1-8
Vind je de kleuren mooi?
De teintverfraaiers geven de huid een mooie subtiele glow dan wel een matterende voile. De matte oogschaduw zijn voor mijn kleurtype iets te krijtachtig, maar de metallic tinten staan schitterend.De kleuren die je verwacht bij de lipproducten pakken soms anders uit, dus even goed testen van te voren. Met de pigmenten in deze make-up kun je een mooie natuurlijke make-up maken zoals dat ook past bij Miss W.

Shop hier online

 

Vind je de substanties fijn?
Dat is soms een verrassing. De Makeup Base is heel pasteus bij het aanbrengen en wittig, maar uiteindelijk is het resultaat prachtig en door de warmte van de huid laat hij zich prachtig uitsmeren.De BB cream laat zich mooi verdelen, het resultaat is een dun waasje. Het geeft geen foundation-effect, maar wel een skin-finish waardoor afpoederen niet eens nodig is.De Illuminating Touch blijft helaas vlokkerig onder mijn ogen. Het oogpotlood is hard, maar door hem zijdelings aan te zetten werkt het wel. Opvallend detail: de make-up blijft echt de hele dag mooi zitten.

Enlight1-7
Wat is je favoriete product en waarom?
De blush omdat hij mooi gepigmenteerd is en een frisse natuurlijke blos op de wangen geeft. De parelmoeroogschaduws omdat ze echt een schitterende glans geven en de hele dag blijven zitten – wel eerst de Makeup Base erover heen doen. De lipgloss is voor mij de ideale lipbalm.

Heb je nog een tip voor ons?
De make-upproducten hebben een fijne frisse geur, lekker!

Tot slot! Antwoord op de prangende vragen over de substanties en verpakking….
Het produceren van natuurlijke make-up moet aan hoge eisen voldoen om het predikaat te mogen dragen. Vele stoffen die de gangbare make-up zo smeuiig maken mogen niet gebruikt worden. Het karton is beresterk en valt zeker niet snel uit elkaar en kan ook tegen vocht. Miss W’s make-up artist reist er al enkele jaren mee en weet inmiddels dat het behoorlijk reisproof is.

Shop hier online

Lees ook