Mooi worden terwijl je slaapt?

05:09 - 03:05
luistertijd 05:09 - leestijd 03:05

Getest Iluminage anti-rimpel oogmasker en kussensloop

Verjongen terwijl je slaapt?

Wie wil dat nu niet, slapend een mooiere en jonger uitziende huid? Zo min mogelijk moeite doen voor een maximum resultaat… dat moet toch veel vrouwen aanspreken. Wanneer we overdag van hot naar her vliegen en alle ballen in de lucht proberen te houden, laat dat zijn sporen na op je huid. Hoe heerlijk is het dat wij ’s nachts aan onze huidconditie kunnen werken terwijl we slapen. Tenminste dat belooft ons dit anti-rimpel kussensloop en oogmasker van Iluminage. Ik nam de proef op de som.

Koperoxide als tovermiddel?

Een paar weken geleden ben ik begonnen met het slapen op dit toverkussen. Al langer zijn er kussenslopen van satijn of zijde op de markt die huidverbeterende eigenschappen claimen, maar dit kussensloop van Iluminage bevat 100% Koperoxide Polyester. En dat was nieuw voor mij.

Koper heeft de natuurlijke eigenschap de aanmaak van proteïnen in je huid te stimuleren, wat zorgt voor een soepele en stevige huid. Daarnaast is koper van nature al aanwezig in onze huid en zorgt voor een betere huidstructuur en celvernieuwing. Bekijk ook het volgende filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=zMuoDsRIM1Q

Het werkt het dan?

Wanneer je huid in contact komt met het kussen worden de Koperoxide ionen overgebracht in de bovenste lagen van de epidermis, waar ze helpen de huidvernieuwing te ondersteunen en de natuurlijke aanmaak van proteïne in de huid te stimuleren. Dat klinkt natuurlijk wel een beetje vergezocht voor louter een kussensloop, maar vier onafhankelijke studies tonen daadwerkelijk de resultaten aan. Vrouwen uit de test hebben een duidelijk zichtbare verbetering van de algehele gezondheid van de huid waargenomen. Ook verminderden de fijne lijntjes en rimpels zichtbaar. Lees hier de resultaten van het onderzoek.

Wie ben ik om dat tegen te spreken? Koper wordt namelijk al veel langer toegepast in huidverzorgingsproducten, dankzij zijn huidverbeterende eigenschappen en bovendien hebben we het zoals eerder gezegd al van nature in onze huid.

Iluminage KussensloopIets meer over het kussensloop

Het kussensloop blijft zijn werk doen gedurende zijn gehele levensduur en, niet onbelangrijk, je wast het gewoon in de machine op 30 graden. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je geen wasverzachter gebruikt. Het kussensloop kan ook in de droger. Geen droogdoekjes gebruiken, want dit tast de werking aan. Maar hang hem even op na het wassen en hij is in een mum van tijd droog. De kleur van het kussen moet je wel aanstaan; donker beige. De natuurlijke kleur van koper. Mocht het niet helemaal je kleur zijn dan kun je hem overdag altijd nog even wegmoffelen achter een ander kussen. Het kussensloop is verkrijgbaar in 2 maten. Standaard maat 50 cm x 66 cm en King Size maat 50 cm x 91 cm.

Wat vind ik ervan?

Het kussensloop is van een heel mooie dikke kwaliteit. Veel dikker dan van de satijnen en zijden exemplaren die ik al eerder heb gebruikt. Ik was verrast door het comfort. Het kussen ligt heerlijk zacht en voelt koel aan. In tegenstelling tot mijn katoenen kussenslopen word ik nooit meer wakker met slaaprimpels en ook mijn haar komt na een nacht slapen veel beter uit de strijd. Groot voordeel vind ik het gemak van het wassen in de machine. Bij het verschonen van het beddengoed gaat mijn kussen er de volgende nacht gewoon weer op. Want ja, ik geef toe, ik kan echt geen nacht meer zonder!

Iluminage Masker SimoneBeautiful Eyes

Naast het kussensloop heeft Iluminage ook een oogmasker ontwikkeld met dezelfde Koperoxide technologie. Ondanks dat het masker op de lachspieren van mijn wederhelft werkte, moet ik zeggen dat ik toch regelmatig mijn ‘tweede oogjes’ opzet.

Het werkt ontspannend en je bent echt even heerlijk van de wereld. Fijn als je partner in bed nog even wil lezen en jij eigenlijk al wilt gaan slapen. Het oogmasker kun je beter wel met de hand wassen en liggend laten drogen.

Eindoordeel

Ik kan (nog) niet zeggen dat ik minder fijne lijntjes en rimpeltjes heb gekregen. Het idee van toevoegen van actieve werkstoffen aan kleding of beddengoed is briljant, maar of het op de lange termijn echt werkt? Het kan in ieder geval geen kwaad, dus ik slaap nog even lekker door. De resultaten op de korte termijn – een ontspannen nachtrust, geen slaaprimpels en geen warrig kapsel bij het wakker worden – zijn ook zeker de moeite waard.

——————————————————————————————————————————-

** Fijne kortingsactie van Freshwater Valley **

Speciaal voor de lezers van BeautyJournaal heeft Freshwater Valley een kortingsactie. Bestel nu je Illuminage producten  (of andere beauty tools) in de Freshwater Valley Webshop met kortingscode ‘beautyjournaal2016’ en je ontvangt 20 euro korting op je aankoop!

Lees ook