Maxim test ze alle vijf… Wat vindt hij?

05:31 - 03:18
luistertijd 05:31 - leestijd 03:18

Dear Roos: vijf luxe parfums van Chantal Roos.

Designer achter de coulissen

Ken je Chantal Roos? Haar naam is vrij groot binnen de parfumindustrie en toch zegt het een gemiddelde geurenliefhebber bijna niets. Nee, ze is geen parfumeur en toch was ze nauw betrokken bij het maken van de bekende geuren voor Yves Saint Laurent, Issey Miyake en Jean Paul Gaultier. Tijdens haar 38 jaar lange carrière binnen de parfumwereld was ze verantwoordelijk voor de creatie van geuren zoals Opium, Kouros, Paris, L’Eau d’Issey, Le Malle… Het concept, de keuze van een parfumeur, het design, de reclamecampagne – daar was Chantal verantwoordelijk voor. En ondanks al het werk bleef haar rol binnen het creatief proces toch een beetje verborgen voor de consument.

dear-rose-5[1]

Het moeder en dochter project

En na al die jaren achter de coulissen besloot Chantal het anders aan te pakken en haar grote ervaring te gebruiken bij het opzetten van haar eigen parfumlijn. Met haar eigen naam duidelijk zichtbaar op het flesje. Hiervoor heeft ze de krachten gebundeld met haar dochter Alexandra. Het resultaat is de vijf bijzondere geuren onder de merknaam “Dear Rose”.o.26121[1]

Vijf geuren – vijf vrouwelijke karakters

Vandaag wil ik graag mijn indrukken over deze prachtige collectie met jullie delen. Eerste wat me opvalt is de minimalistische verpakking, waardoor het aandacht naar de geur gaat. Een wit getextureerd doosje met de gouden elementen, waarop slechts de naam en een logo staan afgebeeld. En dan ook de flessen van een massief glas waarin de licht zo mooi kan weerspiegelen. Vijf geuren zijn ook de vijf verschillende vrouwelijke karakters. Getekend door een Firmenich parfumeur Fabrice Pellegrin. Net als de naam van de brand doet suggereren staat rozenbloem centraal in deze collectie.

Parufm 1Sympathy for the Sun is de lichtste geur binnen deze lijn. Het zou de herinneringen doen oproepen over de warme zon boven de diepblauwe zee. Wanneer je met je blote voeten langs de kust wandelt. Samengesteld uit de zonnige citrusakkoorden, tedere bloemblaadjes van jasmijn en pioenroos en zoute zeedruppels.

Deze citrusbloemige compositie doet me inderdaad sterk denken aan de warme zonnestralen die mijn huid strelen en op een speelse manier van de zeeoppervlakte weerkaatsen. Een warme zomerdag gevuld met de vrolijke geur van de rijpe zoete citrusvruchten en sensuele bloemen. En dan een mix van een snuifje zoete vanillepoeder en ziltige eikenmos. Inderdaad, net de zout van zeedruppels op mijn lippen.

Parfum 2De geur A capella vertelt mij het verhaal van vreugde wat je in het begin van de nieuwe dag kan ervaren. Wanneer je op een grote witte bed ontwaakt en je vleugels spreid om de roeping van de nieuwe dag te beantwoorden. Gemaakt van rozenabsolue, knapperige groene klimopblaadjes en wit hout.

Voor mij is het een perfecte geur van een grote rozentuin vroeg in de ochtend wanneer de dauw op de tedere blaadjes nog ligt en de zon in alle kleuren van de regenboog weerspiegelt. In het begin is het koel, vochtig en groen en naarmate de geur zich op mijn huid opwarmt, laat het de pracht en glorie van de roze rozen zien. En vrij realistische indruk van de levende bloem. Teder en tegelijkertijd diep sensueel met een lichtpoederige afronding.

Parfum 3De geur I love my Man is een ode aan de rode roos als symbool van liefde. Gemaakt van een duo van Bulgaarse en Centifolia rozensoorten gekruid met kaneel en afgerond met tonkabonen en sandelhout.

Op mijn huid krijgt deze diepe prikkelende geur van de rode rozenblaadjes een gourmand suikerrandje met een snuifje amandelpoeder. Of is het een bevestiging van de bekende bewering, dat liefde bij een man altijd door de maag gaat? Hoe dan ook, het ruikt letterlijk lekker – echt om op te eten.

 

Parfum 4In tegenstelling tot wat de naam doet denken is Bloody Rose samengesteld uit de akkoorden van oranjebloesem en ylang-ylang op het donkere bedje van wierook en patchouli. De geur van vrijheid en uitdaging.

In deze compositie van de zwoele tropische bloemen ondersteund door de geheimzinnige dieptes van wierook en patchouli denk ik wel de rozenblaadjes te herkennen. Of blijft het een illusie wat mij aanlokt en uitdaagt?  De geur is op zijn oosters warm, zoet en exotisch. Prikkelend en verleidelijk. Een mooie toevoeging in de collectie van een oranjebloesem liefhebber.

Parfum 5En dan La Favorite. Een exotische oosterse duo van Roos en Oud uit de 1000 en één nacht sprookjes. Versierd met roze peper, saffraan en patchouli. Een sprookje voor het slapen gaan als een afsluiting van een dag. Of juist het begin van de nacht in een bar van een grand hotel waar alle mogelijkheden nog open staan?

Een heerlijke exotische en mysterieuze geur is dat. Verleidelijk, bedwelmend en uitnodigend voor een exotische reis op het randje tussen de werkelijkheid en fantasie. Diep en donker als de nacht zelf. Als een zwarte roos zou bestaan, dan zou ze precies zo kunnen ruiken. Met de spannende lichtdierlijke akkoorden op de achtergrond.

De geuren zijn gemaakt in Eau de Parfum concentratie. Shop Dear Rose parfums hier online met korting!

Lees ook