Hoe eerlijk zijn die artikelen in copy paste krantjes?

08:01 - 04:48
luistertijd 08:01 - leestijd 04:48

Elke zomer opnieuw: rel rond veiligheid zonnebrandcremes. Feiten!

Zolang ik actief ben in de online wereld, kan ik me herinneren dat er kranten zijn die relletjes opzetten over antizonnebrandcremes en hun veiligheid. Deze zomer is het de beurt aan de Belgische krant HLN.be.

Deze krant stelt dat er in Amerika 500 zonproducten zijn getest, waarvan de helft onveiligheid blijkt, sterker nog: het risico op huidkanker juist aanzienlijk verhogen in plaats van verlagen. De boosdoeners zijn stoffen als uv-filter oxybenzone en het huidcelstimulerende stofje retinol palmitaat.

Op Facebook wordt zo’n angstbericht dan ook driftig verspreid, en krijg ik het journalist ook in mijn maag geschoven. Altijd fijn natuurlijk om op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws via onze lezers, maar…..is hier ook sprake van echt nieuws? Nee…of wellicht gedeeltelijk.

Wat wordt er in het artikel aan nieuwsfeiten geclaimd?

Lees meer nieuws, achtergronden en tests in onze Zonspecial!

Bestel hier voordelig al je zonproducten:

[bestelbutton url=”http://tc.tradetracker.net/?c=2012&m=12&a=54895&r=zonproducten&u=%2Fverzorging-bruining-c-361_370.html”]

 

 

Lees ook