Even mijn antioxidanten voorraad aanvullen

09:02 - 05:25
luistertijd 09:02 - leestijd 05:25

hannah hoofdkantoor voorthuizenLentebehandeling bij hannah

Wat heerlijk! Ik had al geruime tijd geen facial ondergaan, dus toen we bij beautyjournaal bespraken wie de lentefacial van hannah zou ondergaan, hoefde ik niet lang te twijfelen.

Vier keer per jaar

hannah is van mening dat het belangrijk is dat je vier keer per jaar je huid voorbereid op de seizoenen. De behandeling in de salon dient ter voorbereiding en stimulans van de cellen op het nieuwe seizoen, thuis ga je dan verder met de juiste producten ter ondersteuning. Bij de lentebehandeling staat voorbereiding op het weerbaar maken van je huid tegen de zon centraal. Ik reisde af naar het schitterende trainingscentrum van hannah in het landelijke Voorthuizen. Daar stond superhuidcoach Marielle Eggenkamp klaar om mijn huidje eens grondig te inspecteren en de deur open te zetten naar de fully blossoming lente!

Hoe zou mijn huidconditie zijn?

Je mag gerust weten dat ik een beetje zenuwachtig was. Ik ken de hannah methode met het hannah trainingscentrummeetsysteem heel goed. Twee jaar geleden namen een aantal testpanelvrouwen daar nog hun decolleté onder de loep. Confronterend, als vet, vocht, pigment en zuurgraad doorgemeten worden. Ik ben zuinig op mijn huid, ik ondervind nauwelijks tot geen problemen, hoe was mijn huid eraan toe?

Na een uitgebreide anamnese was het tijd voor de beroemde hannah huidmeting. Daar komt ‘ ie: vochtgehalte: 72, vetgehalte: 32, pH-waarde:6.0, erytheem: 39, melamine: 16. Hele mooie scores, zo vertelde Marielle mij. Alleen mijn pH-waarde was iets basisch, maar niet zorgelijk. Whoopie…..want echt hoor – als je bij hannah zonder dat je haar producten al een tijd gesmeerd hebt, goed door de huidmeting komt – dan zit het echt snor!

Marielle vertelde mij dat ze nu geen peeling meer ging doen. Dat is alleen voorbehouden hannah enzympeelingaan de winter, vindt zij. ‘Als de zon weer meer gaat schijnen, verhoornt de huid zich automatisch tegen de inwerking van uv-straling. Dit is een natuurlijk mechanisme, dat moet je niet verstoren.’

Doorbloeden en voeden met antioxidanten

Bij de spring facial staat het stimuleren van de doorbloeding centraal, om de celstofwisseling te stimuleren. Hierbij wordt niet alleen het gezicht maar ook het decolleté behandeld. Dit huiddeel toont zich immers altijd extra kwetsbaar voor blootstelling aan uv-straling. Het tweede belangrijke aandachtspunt is het voeden van de huid met antioxidanten. Deze stoffen wapenen je huid tegen de aanvallen van vrije radicalen die onder meer huidveroudering veroorzaken. UV-straling heeft de vervelende neiging om de ao-voorraad extra uit te putten. Dus aanvulling is in het voorjaar, maar eigenlijk de gehele zomer lang, meer dan belangrijk.

Werken in laagjes

Mijn gezicht werd aandachtig gereinigd met de Cleansing Oil, waarna de Sensitive Skin Lotion volgde. Zoals ik al vertelde doet hannah in de lente geen pittige peelings meer, maar een enzymatische peeling kan wel. Ik kreeg daar een buffertje van First Aid onder om eventuele roodheid tegen te gaan. Mijn decolleté werd behandeld met de de Scrub Plus, hiervan kreeg ik ook wat op mijn lippen voor extra doorbloeding. De producten werden met warme compressen verwijderd. Daarna werd er een laagje Cel Activ aangebracht, vermengd met een beetje Oxys Genes ter afzwakking van de doorbloeding, dit vanwege mijn blanke huid. Ook dit werd weer verwijderd met een warm compres, waarna een bespraying van mijn huid met het goddelijke Vitamine Complex volgde. Daarna werd meteen het Opulence serum aangebracht waarin goede vetzuren zitten en ultrasound behandeling bij hannahdiverse antioxidanten.

Ultrasound voor insluizen werkzame stoffen

En toen was het tijd om al deze stoffen goed in te sluizen: met ultrageluid. De geluidsgolven veroorzaken een trilling in de huid waardoor er warmte en wrijving ontstaat. Marielle legt uit: ‘Het verwarmen van de huid stimuleert de fibroblasten tot collageenproductie en maakt de celtussenstof in de huid vloeibaarder ( normaal de dikte van vloeibare paraffine, wat vrij stroperig is) waardoor voedingsstoffen en afvalstoffen beter kunnen worden getransporteerd. Daarbij zorgt de activiteit in de huid ervoor dat de aangebrachte werkstof beter in de huid wordt opgenomen. Marielle streek met een metalen kopje over mijn huid, 15 minuten lang. Ik voelde de warmte licht, maar alles bij elkaar gaf zo’n ontspannen gevoel, dat ik steeds lomer en meer ontspannen werd. Ze had wel een uur door mogen gaan!

De beroemde bindweefselmassage

Daarna volgde de beroemde hannah bindweefselmassage, van zowel mijn gezicht, mijn hals als mijn decolleté. Het is een stevige greep die de huidcellen aanzet tot collageenproductie maar ook tot aanmaak van hyaluronzuur, wat de hydratatie van de huid verbetert. Deze bindweefselmassage is beroemd, en ook uitvoerig beschreven in wetenschappelijk onderzoek in de jaren negentig in samenwerking met hoogleraar Dermatologie, dr. Martino Neumann. Het is een Marielle Eggenkamp huidcoach hannahbewezen werkzame behandeling voor huidverbetering. En wat is het een topbehandeling, ik gun elke vrouw zo’n massage!

Het is niet altijd even pijnloos, soms zit de huid wat vaster kan de rolling die wordt uitgevoerd echt gevoelig zijn, denk aan de wang, de zijkant hals of het decolleté. Maar je voelt dat er gewerkt wordt. En de huid wordt lekker opgewarmd, krijgt een gloed en ziet er voller uit. Herinner je je de behandelingen van onze testvrouw Anja nog – die maandenlang een wang met hannah liet behandelen versus haar eigen vitamine a-zuur smeersel? Haar hannah wang werd voller door deze massage.

Bad vol antioxidanten

Na de massage volgde weer een sessie van producten aanbrengen, gevolgd door warme compressen. Achtereenvolgens het Vitamine Complex, het Opulence serum, wederom het Vitamine Complex, daarna het Oxys Genes (met 10% ingekapselde zuurstof en rijk aan anti oxidanten), wederom het Vitamine Complex, het High Quality met uv-filters, het Vitamine Complex en tot slot de inmiddels beroemde Touch of Silk met antioxidanten en matterend effect als afsluiter. Ongelofelijk dat er zoveel op je huid kan worden aangebracht. Ik ken geen ander merk dat dit doet, en ook tussendoor vocht gebruikt om crèmes in te brengen. Marielle legt uit dat het sprayen tussen het aanbrengen van de laagjes crème nodig is omdat de producten anders niet opgenomen kunnen worden. De samenstelling van het Vitamine Complex werkt als een soort kruiwagen voor de andere producten.

En tot slot een schoonheidsslaapje

Stel je toch eens voor: ik kreeg een lentebehandeling en deze eindigde in een schoonheidsslaapje, want echt…ik was volledig weggedoezeld. Wat een heerlijke ontspanning, terwijl je weet dat je huid heel hard aan het werk gezet wordt, ontspant je geest. Toen ik ’s avonds bij thuiskomst in de spiegel keek, zag ik een fris gezicht en de volgende ochtend? Prachtig, blozend, glad….kerngezond. Al het goede dat mijn huid heeft is nog eens extra naar boven gebracht. Ik ben zo trots op mijn huid en mijn behandeling bij hannah heeft dit gevoel nog eens versterkt.

Beste vrouwen, onthoudt het maar: zorg voor een goede doorbloeding van je huid en voldoende voeding met vetten, vocht en antioxidanten. De hannah huidcoach kan je hierbij helpen. Ik beveel het je van harte aan.

Ik kreeg de volgende producten mee naar huis ter ondersteuning:

Lees ook:

Lees ook