Cosmeticaclaims Gezicht Gezicht Lichaam Lichaam Lichaam en zon Zakenpraat Zon Zon Special

UV-producten zonder oxybenzone

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Een lijst met merken

oxybenzoneUV-producten zonder oxybenzone. Waar vind ik die?

Vooropgesteld: laat je niet gek maken door paniekberichten over werkzame stoffen in cosmetica! Er zijn inderdaad aanwijzingen dat het filter oxybenzone in bepaalde proeven en onder bepaalde omstandigheden negatieve gezondheidseffecten bij dier (en mens) kan hebben. Maar de lobby die erachter zit om dit bericht in de wereld te laten beklijven heeft een sterk politiek karakter, vanuit Amerika. In dat land zijn namelijk een aantal filters die wij in Europa gebruiken nog steeds niet goedgekeurd en daar baalt deze lobbygroep Environmental Working Group van alsmede de Organization for Safe Cosmetics.

Lees daarom vooral ook deze berichten die we erover gepubliceerd hebben dat de krachten achter deze paniekcampagne duidelijk maakt, maar ook wat de meningen van Nederlandse specialisten (met name artikel in Trouw) zijn over dit filtertype.

Mocht je het allemaal maar niets vinden en toch een vaag onderbuik gevoel houden, raadpleeg dan deze lijst van Jetske Ultee.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

2 reacties

  • Jetske Ultee raadt enkele zonnebrandcremes aan met Avobenzone. Echter, op diverse sites is te lezen dat dit net zo schadelijk is als Oxybenzone. Is dat zo? Zo ja, welke zonnebrandcreme bevat geen oxybenzone en/of avobenzone en is nog enigzins betaalbaar??

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.