Rozenparfum met een snufje oudh

02:30 - 01:30
luistertijd 02:30 - leestijd 01:30

Atelier Cologne Rose Anonyme 

Over de eerste vijf geuren van het merk Atelier Cologne heb ik al eerder geschreven hier op BeautyJournaal. Inmiddels is deze collectie uitgebreid met de geuren van Amber, Vanille, Vetiver en Roos. De laatste twee parfums vormen een uniek duo, omdat ze verbonden zijn door hetzelfde verhaal.

Diamantenroof

Het verhaal achter Rose Anonyme vertelt het over de sluwe diamantenroof. Een femme fatale die de schitterende steen uit een kluis steelt. Het is niet voor het eerst, dat ze het doet, maar zelfverrijking is niet haar doel. Ze verbergt niet haar sporen, maar laat een roos achter samen met een sluier van haar rozenparfum. De jacht is uitgelokt, want het draait hier slechts om de listige spel der verleiding. En hier begint het verhaal van Vétiver Fatal, die de rozenspoor zal achtervolgen…

Rose Anonyme begint met een koele en zelfs ergens afstandelijke roos op een patchouli achtergrond. Een donkerpaarse roos met een lichte blauwe gloed. Het lijkt op een zijdesjaal, een koel aanvoelende stof die makkelijk door je vingers glijdt. Of is het een blinddoek die op je ogen komt zodat je volledig op je innerlijke waarneming kunt concentreren? Daarna volgt de zoete frambozenwijn. Een bourgognekleurige bedwelmende vloeistof. Je voelt hoe de warmte door je keel en borst zich verspreidt met elke slok. De geur wordt warmer en zoeter, maar verliest niet zijn enigszins gevaarlijke karakter door een druppel van een donkere oud-akkoord ergens in de diepte. De onstuimige aantrekkingskracht van het gevaar gecombineerd met de zoete verleiding van een roos met een suikerrandje.

Maxim concludeert:

Wat mij betreft kan Rose Anonyme een geurige representatie zijn van de verschillende facetten van de kleur Rouge Fatale. De geur is vrij intens en diep. Het heeft een goede sillage en blijft lang aanwezig. Deze roos heeft meer een vrouwelijk karakter, maar als geur past het ook goed bij een man. Op mijn huid slaat deze roos de koele intro over en begint vrij snel zoet en warm te worden met de versterkte fruitwijnaccenten. Het blijft wel spannend door de donkere dieptes van oud.

Het parfum is samengesteld uit de noten van bergamot, Turkse roos, wierook, oud-akkoord, patchouli, papyrus en benzoëhaars. Met de concentratie van 18% is het meer Eau de Parfum, dan een cologne.

Lees ook