Maak kennis met een smudge proof eyeliner, creme met centella asiatica, een peptiden serum en een huidolie!

05:04 - 03:02
luistertijd 05:04 - leestijd 03:02

Yes! Het is weer tijd voor een paar leuke favoriete cosmeticaproducten van ons testteam!

Monique: Shiseido Microliner Ink

Hoe ouder ik word, hoe minder goed ik tegen oogmake-up kan. Als ik al iets gebruik dan is het nu mascara en altijd nog eyeliner. Maar allebei moeten gegarandeerd smudgeproof zijn! Met mijn favoriete Sensai 38C graden mascara gaat dat perfect. Een goede eyeliner was even een zoektocht recent, maar ik vond hem!

Deze microliner van Shiseido is echt serieus smudge-proof en wat ben ik daar blij mee. Ik hoef niet bang te zijn dat mijn eyeliner halvewege de dag onder mijn ogen zit (niemand zegt dat natuurlijk) en dat ik foto’s of video maak terwijl de boel uitgelopen is. Brrr….

Het is wel even wennen met de punt van deze liner: die is ultrafijn en als je hem uitdraait, kun je niet meer terugdraaien. Dus let op, want het breekt anders in de dop. Hij is heel kwetsbaar. Ik heb hem Navy blauw en ik durf hem van harte aan te bevelen.

Lydia: Weleda Versterkende dag- en nachtcrème voor 50+

Deze nieuwe serie van Weleda bevat mooie plantaardige stoffen met een bewezen werkzaamheid voor een verouderende huid. Zoals blauwe gentiaan, een krachtig antioxidant, edelweiss dat de huidbarriere goed beschermt tegen uv-straling maar ook kalmeert, centella asiatica dat immuunversterkend werkt en extract van de Aziatische waternavel (gotu kola) voor celvernieuwing. Kortom, een mooie cocktail voor bescherming en healing van je huid!

Ik test het serum, de dag en nachtcréme. Alles komt in een duurzame verpakking, met recycled glas. Fijn, toch blijf ik altijd de voorkeur geven aan tubes. Ik reis veel en glas is erg zwaar dan. Aan de binnenkant van de omverpakking staat de volledige beschrijving van het product. Zo slim gedaan. Scheelt weer extra papier.

Het Serum komt in een flesje met pipet. Handig te doseren. Crèmig , ruikt lekker kruidig. Ik dep hem op mijn huid ochtens en avonds voor ik de crème aanbreng. Laat zich makkelijk verdelen voelt fluweelzacht. Niet trekkerig zoals sommige serums zijn.

De dagcrème in glazen pot is crèmig, niet vet. Trekt goed in de huid en het effect is glad en zacht. Een prima basis voor foundation ook. Het bloemig aroma is lekker fris. De nachtcrème is wat voller en steviger van structuur, maar zeker niet te vettig.

Ik vind en het een heerlijk trio met een goede prijs-kwaliteit. Mijn huid is glowing en voelt romig. Voor die effecten doe ik het graag.

Sabine: Anastasia Hydrating Oil

Per toeval liep ik tegen deze waanzinnig lekkere huidolie aan. Anastasia Beverly Hills is het wereldberoemde merk voor wenkbrauw make-up. Daarom was ik ook meteen getriggerd. Heeft ze skincare dan? Ja dus.

Ik heb graag een huidolie in mijn stash, en zeker bij de wisseling van seizoenen kan mijn huid wel wat extra’s gebruiken. De olie zit lekker vol plantaardige stoffen zoals jojoba olie, komkommerkruid, zwarte bessen, rozenbottel en jahoor: maggi kruid;-)

Zoals je van een goede, moderne olie mag verwachten is hij licht van structuur en trekt snel in. Het geeft echt zo’n zalige glow aan je huid. Mijn huid voelt ook gevoed aan en heeft een lekkere vitale uitstraling. Ik ben fan!

Gerti: Facetheory Polypep Collagen Boosting Serum S8

Mijn favoriet is Facetheory PolyPep Collagen Boosting Serum S8, een peptide serum met gluconolactone, een PHA (een van de mildste zuren), anti-oxidanten en verzachtende ingrediënten als groene thee, centella asiatica en kamille.

Het serum is prettig in gebruik, qua vloeibaarheid tussen water en olie in. Ik heb daarom maar weinig nodig en het voelt aangenamer dan de wat stroperige serums van bijvoorbeeld The Ordinary. Vijf druppels zijn genoeg voor hals en decolleté. Ik druppel in mijn handpalm en wrijf mijn handen kort tegen elkaar, masseer vervolgens mijn gezicht en hals. Het serum op deze manier verdeelt heel goed.

Als peptide is ChroNOline™ gebruikt. Deze peptide zou bij 2 maal daags gebruik, rimpels binnen 4 weken met 14% reduceren en binnen 8 weken zelfs met 27%.

Ik merk vooral dat mijn huid goed gehydrateerd is. Mijn kraaienpootjes ogen minder diep, mijn huid heeft een mooie glow en lijkt zelfs steviger. Natuurlijk oogt een goed gehydrateerde huid altijd voller. Ik ben in elk geval erg blij met dit serum.

Ik heb voor Beautyjournaal verschillende peptide serums getest maar als ik zonder zit, val ik vaak terug op dit serum van Facetheory. Het is redelijk betaalbaar. Ook heeft Facetheory vaak kortingsacties. Kortom, een echte favoriet!

Lees ook