Brands we love Combray Droge huid Gevoelige huid Gezicht Grove porien Rimpels en slapte

Combray huidolie lieveling van beauty influencers Anita en Lydia

Combray Influencers Lydia en Anita
Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

“Goede producten als Combray maken een wereld van verschil”

Beauty influencers Anita en Lydia dol op de gezichtsolie van Combray

Je hebt het afgelopen jaar op BeautyJournaal al regelmatig kunnen lezen over de gezichtsolie van Combray. Hoogleraar chemie en tevens de ontdekker van Combray, Kees Hummelen vertelde je uitgebreid over ‘zijn’ wonderlijke olie en legde bovendien uit waarom Combray zo’n wetenschappelijke superhit is.

Vandaag laten we niet de ontdekker en maker van Combray aan het woord, maar juist twee grootgebruikers van de gezichtsolie. Beauty influencers Anita Willemars en Lydia le Loux vertellen in een interview met BeautyJournaal’s redacteur Corine waarom ze écht niet meer zonder Combray kunnen.

Stel je allereerst even kort voor aan de lezers van BeautyJournaal

Anita: “Ik ben social influencer op gebied van mode en beauty, speciaal voor de 50+ vrouw. Mijn doel is om de wereld te laten zien dat het leven leuker wordt naarmate je ouder wordt. Er goed uit willen zien geeft positieve energie. Daarnaast ben ik Coördinator Mode bij maandblad Nouveau en beauty blogger voor website Franska.nl.”

Combray Anita Willemars

Anita Willemars.

Lydia: “Ik ben inmiddels alweer 25 jaar haar- en make-up artist. Wat vliegt de tijd toch. Mijn werk bestaat uit mode- en beautyproducties voor binnen- en buitenlandse magazines als Harper’s Bazaar, ELLE etc. Daarnaast doe ik commerciële fotoshoots voor mode- en beautymerken. Ik heb backstage gewerkt bij heel veel modeshows in Parijs, Milaan en New York. Denk aan Fendi, Chanel, Gaultier, Tommy Hilfiger. In mijn werk is elke dag verrassend anders en het heeft me de halve wereld rondgebracht. Omdat ik het leuk vind te delen wat ik doe, plaats ik regelmatig foto’s op Instagram: @lydialeloux.”

Lydia le Loux

Lydia le Loux.

Hoe is je voorliefde voor beauty en skin care ontstaan?

Lydia: “Ik heb een opleiding aan de kunstacademie gedaan. Ik kluste er destijds wat bij als model. Het bracht me naar modesteden als Parijs en Milaan. Daar leerde ik alles over goede huidverzorging en goede make-up.”

Vertel eens iets over hoe Combray op je pad is gekomen…

Anita knikt instemmend bij de woorden van Lydia en lacht: “Goede producten maken inderdaad zo’n wereld van verschil. Leuk bruggetje naar Combray. Ik heb vorig jaar een flesje Regenerating Facial Oil gekregen om uit te testen en ik vond het direct heel prettig. Mijn huid krijgt een mooiere glans dan bij andere dagcrèmes.”

En jij, Lydia? Hoe heb jij Combray ontdekt?

Lydia: “Op dit moment gebruik ik de Regenerating Oil en de Rejuvenating Oil. Ik begon voorzichtig met de Regenerating Oil. Ik had op dat moment al een tijdje last van mijn huid, vooral lichte eczeem plekjes. Bij een huidarts werd na een uitgebreide test duidelijk dat ik allergisch was voor geurstoffen. Al die fijne producten in mijn toiletkast kon ik wel weg doen.”

Combray Rejuvenating Facial Oil

 

Dus je was bang dat er een einde kwam aan het gebruik van de huidverzorging die je backstage had leren waarderen?

Lydia vervolgt: “Nou inderdaad. Ik kreeg een recept voor een medische crème die ik vanaf dat moment alleen nog zou mogen gebruiken, naast een corticosteroïde crème voor de eczeemplekjes. Wat een deceptie….”

Ik heb zo’n vermoeden dat je je daar niet meteen bij hebt neergelegd…

Lydia: “Dat klopt. Ik las online dat in Combray geen toegevoegde parfums, kleurstoffen, conserveringsmiddelen of andere chemische stoffen zitten. Dus ik dacht: ik probeer het gewoon. Eerst voorzichtig, de eczeemplekjes vermijdend. Die behandelde ik met de corticosteroïde crème tot ze weg waren. Daarna gebruikte ik alleen nog maar de Combray all-over.”

Hoe reageerde je huid op Combray? Welke verbetering zie je?

Lydia: “Mijn huid verbeterde langzaam. De rode, geïrriteerde, vlekkerige huid verminderde, was beter gehydrateerd en werd romiger, zachter. Ik had eindelijk weer een gezonde teint. En dat is nog steeds zo. Ook zijn de grove poriën op mijn neus veel fijner geworden.

Combray Anita Willemars

Anita vult aan: “Ook mijn huid reageert goed op Combray. Ik heb een zeer droge huid, dus de olie wordt direct opgenomen en verzacht mijn huid onmiddellijk. Een heerlijk gevoel. De olie is iets getint en daardoor krijg ik een gezonde glow op mijn gezicht en daar ben ik erg blij mee.”

Hoe gebruik je Combray? In de ochtend, in de avond of misschien wel beide?

Lydia: “Combray is heel fijn in gebruik. Simpel. Twee druppeltjes op mijn voorhoofd, twee op beide wangen, twee aan beide kanten langs de kin. Goed uitsmeren en lekker laten intrekken. Ik gebruik de Regenerating Oil in de ochtend en de Rejuvenating Oil met Avocado in de avond. Die voelt wat romiger, rijker, maar trekt ook makkelijk in de huid. Beide flesjes zijn halverwege en gaan dus gelijk op. Je doet er erg lang mee, Combray is zuinig in gebruik.”

Combray Lydia le Loux

De beide flesjes gaan gelijk op: Rejuvenating Facial Oil in de avond en Regenerating Facial Oil in de ochtend.

Anita: “Meestal gebruik ik Combray alleen in de ochtend en gebruik ik ‘s avonds een nachtcrème van een ander merk.”

En de combinatie van een huidolie met make-up, hoe bevalt die? Mensen zijn toch vaak huiverig voor een huidolie vanwege een vettig resultaat, make-up die slechter pakt, of minder goed houdt…

Anita vervolgt: “Na het gebruik van Combray in de ochtend, gebruik ik geen andere producten, alleen make-up. Daarbij ben ik echt aangenaam verrast hoe goed foundation en make-up blijft zitten. Bij andere huidolies gaat het toch snel aan de wandel.”

Lydia sluit zich daar meteen bij aan: “Je zou denken dat een olie vettig is. Zo voelt Combray in eerste instantie ook wel. Echter het resultaat is dat niet. Het trekt snel in. Je houdt een mooie glow over, geen glimhoofd. Geef het even vijf minuutjes de tijd alvorens je make-up aan te brengen. Je huid is dan superzacht en foundation laat zich heel makkelijk verdelen.”

Combray Lydia le Loux

Lydia, gebruik je Combray ook backstage?

Lydia: “Jazeker, ik gebruik Combray ook in mijn werk als visagist. Vooral als ik een mooie natuurlijke glow wil. Of juist na een fotoshoot. Als het gezicht weer gereinigd is, als extra treatment alvorens een model weer naar huis gaat.”

Tot slot nog even een inhoudelijke vraag, letterlijk en figuurlijk. Wat vind je van de werkstoffen in Combray?

Anita: “Ik heb het gevoel dat door de druivenpit extracten in de Regenerating Oil mijn huidtint verbetert. Ik krijg namelijk een mooie en gezonde look van het gebruik van Combray.”

Combray Regenerating Facial Oil

Lydia vult aan: “Dat dit product maar twee ingrediënten bevat, maakt het zo bijzonder. Op veel producten staat een waslijst aan ingrediënten waar je totaal geen touw aan vast kunt knopen. Zeker nu mijn huid gevoeliger is als voorheen let ik daar nog meer op. Clean Technology, geen parabenen en andere chemische producten. Dus de simplicity van dit product spreekt me heel erg aan. De mini-flesjes vind ik trouwens ook een uitkomst. Handig om mee te nemen op wintersport, of in je handbagage in het vliegtuig.”

“Give it a try!”

Lydia: “En natuurlijk zijn de kleine flesjes ook heel geschikt om Combray een keer uit te proberen. Ik kan het iedereen aanbevelen. Give it a try.”

Want to give Combray a try?

Enthousiast geworden door Lydia en Anita:

  • Shop Combray online
  • Voor retailers: neem contact op met Maureen van Veelen via e-mail:  mvanveelen@combray-skincare.com

 

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands we Love programma van Combray op BeautyJournaal, en word je rechtstreeks zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.