Van roodheid tot acne: Combray is het de baas

07:12 - 04:19
luistertijd 07:12 - leestijd 04:19

Huidexperts Su en Keturah testen Combray voor hun etnische huid

Als huidexpert adviseert Su graag haar klanten over hun huid en daarbij passende skin care. Niks geeft meer voldoening dan een huid weer vitaal en mooi maken. Vooral kennis van ingrediënten om tekorten in de huid aan te vullen is essentieel. Bij de vraag of Su de Regenerating Facial Oil van Combray wilde testen, waar slechts twee ingrediënten in zitten, was haar nieuwsgierigheid dan ook meteen gewekt. In deze review haar bevindingen.

Shop Combray hier online

 

Veelbelovende claims

Combray werkt anti-aging, hydrateert, kalmeert, regenereert, verzacht én beschermt de huid. Daarnaast vermindert het roodheid die wordt veroorzaakt door ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals zonnebrand, psoriasis, eczeem, acne of rosacea.

Dat is een veelbelovende lijst met claims voor een product met twee ingrediënten. Eerst maar eens kijken naar welke werkstoffen hiervoor verantwoordelijk zijn.

Just the two of us

De twee essentiële ingrediënten in Combray zijn Oxofulleram en druivenpitolie. Beide zijn sterk geconcentreerde antioxidanten, zonder extra toevoegingen. Vergelijkbaar met Vitamine E, maar dan vele malen krachtiger. Daarnaast zorgt Oxofulleram er bovendien voor dat Combray stabiel blijft. Dit maakt toegevoegde conserveermiddelen overbodig.

Exclusief voor Combray

Leuk om te vermelden is dat Oxofulleram alleen voorkomt in producten van Combray. Het is door Combray ontwikkeld. Monique heeft de ‘uitvinder’ van Oxofulleram, hoogleraar Kees Hummelen, al eens geïnterviewd voor BeautyJournaal. In dit interview komen ook de unieke werkstoffen van dit merk uitgebreid aan bod. Lees het hier nogmaals.

Shop Combray hier online

 

Focus op oxidatiestress en vrije radicalen

Combray richt zich op de gevolgen van oxidatiestress. Oxidatiestress is een wat sjiekere benaming voor blootstelling van de huid aan al jouw dagelijkse bezigheden. Iedereen heeft er dus mee te maken. Denk aan: stress, UV-straling, uitlaatgassen, vermindering van weerstand, (extreem) sporten etc. Dit zijn allemaal aanvallen op de huid waardoor vrije radicalen worden veroorzaakt.

Deze vrije radicalen vallen de huidcellen aan en maken ze zwakker. Omdat de huid een organisme is dat zich deelt, maakt het kopieën van bestaande huidcellen. Door het kopiëren van zwakkere huidcellen, wordt de huid minder vitaal en kunnen huidproblemen ontstaan. Denk aan rosacea, eczeem, huidveroudering etc. Maar daar steekt Combray dus een stokje voor.

Wat een luxe!

Bij het ontvangen van Combray was ik meteen onder de indruk van het flesje. Wat een prachtig ontwerp! Door de handige pipet is het makkelijk om Combray te doseren. De olieachtige vloeistof is vrijwel geurloos. Je brengt het product bij voorkeur aan zonder andere skin care. Dus niet combineren met een serum of crème. Hooguit een goede SPF, wanneer je naar buiten gaat.

With a little help from my friend

Om Combray goed te testen, schakel ik de hulp van mijn collega Keturah in, hiernaast rechts op de foto. Allebei zijn we van een andere etnische afkomst. Zelf ben ik Chinees en heb een normaal tot vochtarme huid met rosacea. Tijdens het testen van Combray was mijn huid licht onrustig. Een bedrijf runnen met personeel en een gezin met twee kleine kinderen vraagt veel energie en kan stress opleveren. Daarnaast doet een daling van de luchtvochtigheid (tijdens de winter of juist in de zomer met airco) ook niet veel goed voor mijn huid. Daarnaast zijn de eerste mimieklijntjes zichtbaar aan het worden. Het zou fijn zijn als Combray deze weet aan te pakken en daarnaast mijn huid weer tot rust brengt.

Shop Combray hier online

 

Keturah is Antilliaans en heeft van nature een vette huid met een acne verleden. De laatste paar jaren is haar huid minder onzuiver en meer vochtarm geworden. Vooral in de wintermaanden produceert haar huid meer talg en gaat ze glimmen in loop der dag. Keturah: “Ik ben heel benieuwd hoe mijn huid reageert op een olie. Normaliter vindt mijn huid olie niet zo fijn en resulteert dit in onzuiverheden.”

Let’s do this: de eerste ervaringen

De eerste week testen voelt mijn huid ietwat trekkerig aan. Wel merk ik dat make-up iets minder goed blijft zitten en mijn huid meer glimt aan het einde van de dag. Na telefonisch overleg met Combray kom ik tot de ontdekking dat mijn huid moet wennen aan het product. Om toch comfort te geven aan mijn huid heb ik mijn make-up ritueel aangepast. Normaliter gebruik ik altijd poeder als basis, maar omdat mijn huid trekkerig aanvoelde door Combray, ben ik overgestapt naar een vloeibare foundation van LOOkX. Dit bleek een prima combinatie en mijn huid voelde binnen no-time weer prima aan, zonder glim. Combray blijkt zelfs een verrassend goede basis te zijn voor een vloeibare foundation. Make-up blijft de hele dag perfect zitten.

Keturah onderging geen moeizame start en vond Combray vanaf de eerste dag uitstekend: “Hooguit een beetje wennen om maar één product te gebruiken, zeker als je normaliter veel meer producten gebruikt. Zes druppeltjes zijn genoeg en de olie trekt razendsnel in.”

Eindresultaat Su

Keturah en ik hebben beide 5 weken getest. De eerste 3 weken gingen bij mij prima. Helaas door externe factoren tijdens de testperiode (stress, overuren op werk, schoolverplichting voor de kinderen en ook nog eens griep) kreeg ik toch weer last van rosacea. Het is alleen niet eerlijk om Combray hierop af te rekenen. Met ieder ander product was de rosacea ook in alle hevigheid uitgebroken. Ik durf zelfs te stellen dat de rosacea zonder Combray heftiger was geweest, afgaand op ervaringen uit het verleden.

Ook Bea testte eerder al Combray voor haar rode en geïrriteerde huid en had goede ervaringen; lees de review hier nogmaals.

Opvallend is vooral dat de mimieklijnen op mijn voorhoofd een heel stuk minder zijn geworden. De huid op mijn voorhoofd voelt ook zacht aan en is fris van kleur. Ik test zeker nog even door, want ik ben erg benieuwd naar het verdere resultaat.

Shop Combray hier online

 

Eindresultaat Keturah

Bij Keturah is het testen vlekkeloos verlopen. Keturah: “Bij vrijwel iedere huidolie gaat mijn huid erg glimmen en krijg ik een uitbraak van onzuiverheden met puistjes. Combray heeft mijn huid goed stabiel gehouden en voelde erg fijn aan. Daarnaast is het makkelijk in gebruik. Ik ben nog nooit zo snel klaar geweest met mijn ochtend- en avondritueel! Ook ik blijf dit product zeker gebruiken.”

Shop Combray hier online

 

Lees ook