Gezicht Grove porien Pigmentvlekken Rimpels en slapte Voor hem

Dermatude Meta Therapy, de natuurlijke facelift is gearriveerd!

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

100% natuurlijke huidverjonging van binnenuit met maximaal effect

Er is een nieuwe, bijzondere behandeling geïntroduceerd in ons land: Dermatude Meta Therapy, dat de resultaten geeft alsof je een medisch cosmetische lift hebt ondergaan, zonder ingrijpende randvoorwaarden. Geen injectables, geen verdovingen, geen mesjes, geen littekentjes.

Een algehele opfrissing van de huid met een fijnere structuur, kleinere poriën, meer stevigheid en elasticiteit. Een frissere, jongere en natuurlijke uitstraling. Een behandeling die door gecertificeerde schoonheidsspecialisten uitgevoerd mag worden.

 

Make-over voor je huid

Meta Therapy staat voor Medical Esthetical Tissue Activation Therapy. De Nederlandse Saskia Kusters startte het behandelingsprogramma in 2012 en inmiddels wordt het wereldwijd geïmplementeerd. De gepatenteerde techniek waarbij met ragfijne polycarbonate ‘naaldjes’ (0,3 tot 0,5 mm) en 5700 perforaties per seconde de huid een make-over krijgt, wordt aangeprezen door dermatologen als effectief en veilig.

Kans op huidbeschadigingen nihil

Laat het uiterlijk van de behandelkop je niet misleiden; hoewel deze iets weg heeft van een microneedling pen is dit een van de weinige overeenkomsten. Er wordt met Meta Therapy nauwelijks tot geen huid beschadigd, terwijl de pulsen wel in de dieper gelegen basaalcellenlaag terechtkomen, zodat collageen en elastine aangemaakt kan worden zonder het risico op ontstaan van onderhuids beschadigingen.

Pijnloos en snel

Er wordt gewerkt met een z.g. Flex Head technology die zorgt voor een gelijkmatige penetratie van alle ‘naaldjes’ in de huid, waarbij onregelmatige huidstructuren geen obstakel meer vormen. Het is een pijnloze en heel snelle behandeling. Er worden maar liefst 100 tot 150 piepkleine, pijnloze prikjes per seconde gegeven.

Stimulans huidherstellend vermogen en extra voeding

De prikkels op zich zorgen al voor het op gang komen van het zelf-herstelmechanisme in de huid, de toevoeging van zogenoemde ‘subjectables’ optimaliseren de werking nog verder. Subjectables zijn serums met actieve ingrediënten, afgestemd op het doel van de huidverbetering. De subjectables bereiken de diepere huidlagen en zijn essentieel voor een optimaal resultaat.

Ook voor hals en decolleté

De behandeling is afgestemd op het gezicht, ook hals en decolleté kunnen behandeld worden.  Afhankelijk van het gewenste resultaat kan er met verschillende behandelkoppen gewerkt worden. Zelfs zeer dicht onder het oog, langs de wimperrand kan gewerkt worden. Best uniek!

Wat zijn de echte verschillen tussen Meta Therapy en traditionele microneedling?

Dermatude Meta Therapy

Dit doet microneedling

 • Microneedling systemen werken vaak met “stalen” naalden die een lagere dichtheid van perforaties geven. De naalden hebben vaak geen naaldgeleiding, dus de naalden kunnen zijwaarts ‘schommelen’ of buigen zelfs waardoor er trauma van de huid ontstaat (littekens). Daarbij zijn de perforaties erg onnauwkeurig.
 • Bij de meeste microneedling technieken worden naalden gebruikt die te lang zijn, en in de diepere laag van de dermis perforeren (tot 2 / 2,5 mm diep). Ze kunnen het bindweefsel bereiken en littekenweefsel veroorzaken.
 • Veel systemen werken met een kleiner aantal stalen naalden zonder veiligheidsdekking, dit betekent dat er niet zo dicht bij het oog en/of lipgebied behandeld kan worden.
 • Microneedling pennen zijn vaak analoog aangedreven systemen die niet altijd een gelijkmatige perforatie garanderen, waardoor onregelmatige perforaties in verschillende huidzones komen.

Dit doet Meta Therapy

 • Dermatude Meta Therapy behandelingen worden uitgevoerd met een digitaal apparaat. Alleen de belangrijke basale cellaag in de bovenste laag van de dermis wordt bereikt. Hier wordt de collageen en elastine aanmaak geactiveerd!Er is geen risico op ontwikkeling van subcutaan littekenweefsel.
 • VEILIG! Er is met Dermatude Meta Therapy géén risico op ontwikkeling van subcutaan littekenweefsel.
 • De 18- en 38-punts behandelmodules maken het mogelijk om heel precies te werken: onder de ogen tot aan de eyeliner en ook op de lip/lipliner.
 • De 18- en 38-punts ‘koppen’ hebben een licht gebogen vorm en zijn uitgerust met de gepatenteerde “flex head-technologie”. De behandeling wordt op een gelijke diepte uitgevoerd, ongeacht de onregelmatige vorm van de huid of huidzone en zonder risico van onherstelbare schade aan het bindweefsel.
 • Meta Therapy kan zonder nadelige effecten met herhaalde toepassingen worden uitgevoerd.
 • Na de behandeling kunnen dagelijkse bezigheden weer worden opgepakt worden en mag er de volgende dag zelfs weer make-up gedragen worden.

De huidverbeteringsmogelijkheden op een rij:

 • Verminderen van voorhoofdsrimpels
 • Verminderen van kraaienpootjes, fronslijntjes en lipplooitjes
 • Verminderen van hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en sproeten
 • Verminderen van droogtelijntjes, bijvoorbeeld rond de ogen
 • Een egalisering van de huidstructuur
 • Fijnere poriën
 • Een algeheel liftend effect op de huid
 • Ook geschikt voor de hals en het decolleté

Al na 1 behandeling voel en zie je verschil aan je huid. Voor het beste resultaat doe je Meta Therapy kuurverband. Je begint met 4 weken lang 1x per week een behandeling. Je ziet de huid dan al aanzienlijk mooier worden. Daarna doe je nog eens vier behandelingen over 2 maanden verspreid.

Insluizen van werkzame stoffen

Tijdens de kuur worden speciale subjectables ingezet passend bij je huidtype en huidprobleem. Variërend van een sterke vochtbooster tot een liftend subjectable, een z.g. stamcel-activator bij een sterk verrimpelde, cracquelé huid of een pigment ‘equalizer’.

De schoonheidsspecialist geeft je na afloop ook nog een hoog geconcentreerd masker met peptiden die diep in de geperforeerde kanaaltjes doordringen. Anti-aging ten top! Na en voorafgaand aan elke behandeling kan ze ook de hydratatiegraad van je huid meten met een speciale Hydra Guard tool, vraag ernaar😉

Ook voor thuis zijn er speciale producten om je huidconditie verder te verbeteren en op het beste niveau te houden. Tijdens de Meta Therapy kuur gebruik je Dermatude skin care. Hiermee verleng je de resultaten van de salonbehandeling en ondersteun je je huid met dezelfde ingrediënten die tijdens de behandeling gebruikt zijn.

Mooie salonbehandeling, waarom?

Als schoonheidsspecialiste is het heerlijk werken met de Dermatude Meta Therapy. Je krijgt een uitgekiende starterskit waar alles in zit en waarmee je na training direct aan de slag kunt.

Een complete Meta Therapy facial duurt 30 tot 45 minuten. Een additionele rimpelbehandeling duurt 10 tot 15 minuten.

De producten worden volgens de ISO9001 norm en de European Medical Standard EN13485 geproduceerd. Dermatude is een Nederlands merk dat momenteel al in 37 landen verkocht en gebruikt wordt.

Volg BeautyJournaal’s Loes de komende maanden!

Momenteel is Loes namens BeautyJournaal onder behandeling met een kuur. We gaan er binnenkort al tussentijds verslag van doen! En hier krijg je alvast een voorproefje van het effect na nog maar 1 behandeling. Prachtig he….

De bovenste twee foto’s tonen Loes voor haar eerste Dermatude behandeling, de onderste twee na de eerste behandeling. Loes krijgt een kuur van acht behandelingen.

Meer informatie

Wil jij als consument weten waar je deze behandeling kan ondergaan, klik dan hier voor de salonfinder

Professionals kunnen via deze link meer informatie krijgen over de behandelingsmogelijkheden in hun salon: klik hier verder.

 

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands We Love Dossier van Dermatude op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Meer weten over Gezicht?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

8 reacties

 • Hoi Sanne, het effect van de behandeling is nog steeds goed zichtbaar en dat terwijl ik nu alweer bijna 1,5 jaar geen behandeling meer heb gehad. Dus ik kan me voorstellen dat als je na de kuur nog wel regelmatig een behandeling voor nazorg doet dat het helemaal mooi blijft. Qua pigmentvlekken is het resultaat ook goed, ze zijn bij mij niet terug gekomen. Dus ik kan het zeker aanbevelen! Groetjes Loes

 • Ik ben benieuwd hoe het effect na een tijdje is op de huid van Loes. Ik overweeg deze behandeling ook.

 • Hi Noortje,
  De huideigen collageen- en elastine productie wordt geactiveerd met Dermatude Meta Therapy. Kaaklijn en jukbeenderen kunnen dus zeker strakker/voller worden! Na de eerste behandeling voel en zie je dit direct. Doorgaans worden de beste resultaten geboekt met enkele behandelingen kort achter elkaar (vb 4 behandelingen in 4 weken) en dan daarna in overleg afstemmen wat je huid nodig heeft. Een ‘onderhoudsbehandeling’ om de zoveel tijd is echter altijd een goed idee.

 • Hoi Angela, Loes heeft inderdaad de injectables behandeling ondergaan. De behandeling kan sowieso geen kwaad in combinatie met fillers. Bovendien heeft zij de injectables al een jaar geleden ondergaan en had Loes zo weinig ‘vulling’ in vergelijk met normale huiden op die leeftijd, dat het ook geen kwestie is. Dermatude Meta Therapy geeft de huid in zijn geheel een boost. Ook kan er gericht op specifieke zones worden gewerkt en wat een groot voordeel is: zeer effectief onder de ogen.

 • Weer een nieuwe behandeling. Ik heb afgelopen jaar in Hasselt 4 tixelbehandelingen gehad met een geweldig resultaat. Het is eigenlijk voor een sterk verouderde (zon) beschadigde huid. Na de eerste behandeling was ik al zeer tevreden. Mijn huid was de 1e dag rood en daarna was ik gewoon weer toonbaar. Ik moest na een half jaar een vervolgbehandeling laten doen, maar het resultaat is nog zo mooi dat ik het nog even uitstel. Ik laat mijn gezicht om de 2 jaar behandelen met sculptra maar dat kan ik voorlopig ook even uitstellen. Het resultaat is een algehele gezichtsverjonging.

 • Hoe lang blijft het zitten nadat je een kuur hebt gedaan? Is het de bedoeling dat je om de twee maanden een behandeling moet laten doen? Wordt het gedeelte van je jukbeenderen ook weer wat voller? Wordt de kaaklijn weer wat strakker?

 • Zeker prachtig effect ! Loes heeft toch vorig jaar januari via Beautyjournaal stylage laten inspuiten bij Aleida Dijkstra? Haar huid had dus al een boost gekregen. Is het uitgangspunt voor dit type behandeling dan wel reëel? Immers is de huid ‘gevuld’ middels de fillers.

  Kan deze behandeling geen kwaad als je fillers ingespoten hebt? en hoe ziet de huid eruit als de fillers zijn ‘uitgewerkt’ en je hebt 8 van deze behandelingen ondergaan……dit heeft dan toch ook effect op de elasticiteit van de huid. Desalniettemin lijkt het mij een mooie behandeling.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.