Lekker budget, maar hoe smeert het?

06:22 - 03:49
luistertijd 06:22 - leestijd 03:49

Judith test Hema Foundation en Colour Drops

Hema staat bekend om zijn goedkope prijzen, praktisch en een breed assortiment. Maar hoe is de kwaliteit van de foundations? Twee foundations heb ik getest én een nieuw product, de zogenaamde Foundation Colour Drops.

Shop hier online

 

Hema Full Coverage Foundation

Laten we starten met dit 3-in-1 product. Een primer, foundation en poeder samengevoegd in één product. Deze foundation belooft een opbouwbare dekking te hebben en zorgt voor een egaal resultaat. Deze full coverage foundation is verkrijgbaar in 4 tinten.

De foundation toont vrij rood in de verpakking ondanks dat ik kleur 02 beige heb getest, die gebruikelijk een gele toon geeft. De foundation smeert gemakkelijk uit met het bijgevoegde sponsje dat direct op de foundation ligt. Echter vind ik dit niet erg hygiënisch. Als je het sponsje regelmatig wast, is het prima.

 

Zonder foundation.

Met één laagje full coverage foundation.

Zoals op de foto te zien is, geeft deze foundation een vrij lichte dekking. Het oogt natuurlijk maar oneffenheden blijven zichtbaar. Deze foundation is wel heel mooi op te bouwen naar een hogere dekking. Het resultaat geeft een natuurlijke en egale dekking, maar met de kleur ben ik niet helemaal tevreden. Voor mijn huidskleur is deze ietsje te rood. Ik raad aan, mocht je geïnteresseerd zijn in deze foundation, om de kleur eerst in de winkel te testen.

De foundation blijft trouwens de hele dag op zijn plek zitten. Ik ben erg tevreden over dit product.

Shop hier online

 

Hema Matt Skin Foundation

Deze uitermate vloeibare foundation is geschikt voor de normale tot vette huid en belooft mat te blijven tot het eind van de dag. Er zijn 10 kleuren verkrijgbaar, waarvan ik wederom de kleur 02 beige heb. De foundation zit in een soepele tube en direct maak ik de vergissing door er iets te enthousiast in te knijpen. De foundation blijkt erg vloeibaar, waardoor er teveel product uit de tube komt

Zonder foundation.

Doordat de foundation zo vloeibaar is, smeert hij gemakkelijk uit maar ondanks dat vind ik het eindresultaat vlekkerig, met name rondom mijn mond en bij de haargrens. Het beloofde long lasting effect maakt de foundation zeker waar, maar is hij ook de hele dag matterend?

 

Met één laagje matterende foundation.

Zoals je ziet op deze foto komt er halverwege de dag een glans op de jukbeenderen en neus. Eerlijk gezegd vind ik dit niet storend. Het is een subtiele glans. Ik kan mij voorstellen dat wanneer je een vettere huid hebt en snel glimt op de T-zone de glans bij jou wat heftiger uitpakt. Helemaal matterend is deze foundation dus niet.

Shop hier online

 

Hema Foundation Colour Drops

Deze gepigmenteerde kleurdruppels zijn ontwikkeld om vloeibare foundation een tintje donkerder of lichter te maken. Handig bedacht van Hema, want vaak matcht een foundation niet meer na een zonvakantie of wanneer we van de zomerperiode richting de winter gaan, omdat de huid een tintje lichter wordt. Ik heb de donkere drops getest.

De drops zijn enorm gepigmenteerd en zoals op onderstaande foto te zien is, geeft het na vermenging met de Matt Skin Foundation een egale en donkerdere tint.

Shop hier online

 

Omdat de drops zó gepigmenteerd zijn, is het lastig de juiste verhouding te kiezen die op dat moment bij jouw huid past. Bouw dus echt druppeltje voor druppeltje de kleur op.

Shop hier online

 

Tip van Judith: In plaats van het aanschaffen van de drops kan je ook een tweede tube (Hema) foundation kopen die een tint donkerder of lichter is en deze mengen met je favoriete foundation.

Links: de Matt Skin Foundation. Midden: Foundation Drops. Rechts: Full Coverage Foundation.

 

Alle producten ruiken neutraal en bevatten geen parfum.

Conclusie

Na het testen van beide foundations en Colour Drops heb ik een gemengd gevoel. De prijs-kwaliteit van de producten vind ik prima. En zeg nou zelf, een primer, foundation en poeder in één die egaal dekt en mooi op te bouwen is, is ideaal. De Full Coverage Foundation kan ik dan ook zeker aanraden en dat voor slechts een paar euro.

De Matt Skin Foundation vind ik door het vlekken minder mooi. Tevens kan hij het matterend effect niet voor de gehele dag waarmaken. De Colour Drops maken vloeibare foundation een tint lichter of donkerder. Orgineel bedacht van Hema en erg handig, maar wel voorzichtig doseren is mijn advies.

Shop hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding, doet niet onder voor andere budget foundations
  • De Matt Skin Foundation heeft 10 kleuren, grote kans dat er een passend is bij jouw huid
  • De producten ruiken neutraal en bevatten geen parfum
  • De Matt Skin Foundation geeft halverwege de dag toch een glans op de huid
  • Het bepalen van de kleur online is lastig, test in de winkel welke kleur bij jouw huid past

 

Lees ook