Wat een leuke generatie zijn wij!

09:17 - 05:34
luistertijd 09:17 - leestijd 05:34

Mensen vragen mij al maanden wat er met me gebeurd is, door welke toverfee ik aan ben geraakt, welk jeugdelixer ik drink, wie toch die goede cosmetisch arts is, en wat mijn geheime afslankdieet is. Je wordt steeds mooier!, roepen ze.

Experiment

De plastisch chirurg in mijn team zou me het liefst aan een medisch experiment willen onderwerpen om te kijken welke hormonen mijn fysieke verschijning zo op hol hebben gebracht, me er tien jaar jonger uit laten zien…..

Betoverd

Het klopt. Allemaal. Ik ben door tovenaars aangeraakt, ik heb een bron vol levenselixers aangeboord, ik heb iets gevonden dat beter is dan Botox en die hormonen….ja, maar ook endorfine, dopamine….Raak me aan, echt goed aan…en ik zweef weg, en kan er dagen op blijven teren. Alsof mijn brein gevoed wordt door XTC (ja, ik ken de ervaring van deze lovedrug). Maar niets van dat alles is waar. Het is veel aardser dan je voor mogelijk houdt, maar de impact ervan had ik ook onderschat.

Lekker buiten de lijntjes kleuren

Seks. Weergaloos goede seks. Waarin je je totaal verliest, wat uren duurt, waarin je fantasieën eruit geperst worden, rollenspellen, de schaamte voorbij, alle grenzen open en totaal verleggen, en je vliegt weg. Je doet alles wat je nooit eerder gedaan hebt, en je ontdekt je eigen AGELESS GODDESS. Volledig in je kracht. En dat op je 52ste.

Het gaat niet eens om de seks op zich, maar de mindset waarin je duikt…en die je laat beleven…en de enorme golven aan energie die er vrij komen.

Sex is better than Botox

Goed voor je overgang

Ik heb nooit geweten wat een enorme impact dat kan hebben als je ouder wordt. Ik was toch echt bezig in de overgang te geraken. En op een bepaald front doe ik dat ook zeker (lees mijn maandverband story nog maar eens), maar sinds ik fysiek weer zo actief ben, zijn alle kleine tekenen aan de wand als sneeuw voor de zon verdwenen. Nuja, ik grap wel regelmatig over mijn overgangsbrein: het raast door mijn kop alsof ik ADHD heb en multitasken wordt ook lastiger, maar ach…

Ik kijk in de spiegel en vraag me elke dag weer af, hoe dit fysiologisch allemaal tot stand komt. Het lichaam is een wonderlijke machine, geleid door stofjes die een eigen leven leiden als ze maar als de toetsen in een fijn pianospel met elkaar in harmonie aan het werk worden gezet.

Levensenergie

Ach joh, dat is typisch ‘post-marital’ gedrag, dan ga je los, en leef je je helemaal uit. Dat is ook
wel zo, maar die bron die is aangeboord die toch echt veel sterker dan dat hoor! Het is mijn bron van levensenergie en wat een plezier om dat in de tweede helft van je leven te mogen ontdekken.

Leeftijdsloze godinnen!

Ik krijg mijn eigen wonderlijke ervaringen ook helemaal bevestigd in mijn nieuwste bijbel: Goddesses never age, van gynaecologe Christiane Northrop. Ze hamert er enorm op dat je vooral naarmate je ouder wordt, fysiek (ook seksueel ja) actief moet blijven. Te genieten van je lichaam, dat heerlijke pleasure dome, omdat daar al je levensenergie in schuilt. En dat hoeft niet heftig, dat mag klein en lief, vol overgave. Voor vitaliteit en welzijn.

SHOP dit boek hier online!

Wat zijn wij leuk!

Wat een leuke tijd, Juist nu, nu vrouwen en mannen van vijftig steeds duidelijker hun stem laten
horen in de media, en media opzetten, met zichzelf als doelgroep. Omdat wij geen tuthola’s meer zijn die tegen een pensioen aan zitten, wegroesten en krokodillentranen huilen omdat de levenstaak (het opvoeden van kinderen) erop zit, omdat we volop in onze eigen carrières zitten, been there, done that en ons vogelvrij voelen en willen experimenteren, spelen en leven!

We zijn gezond, we hebben geld, we hebben de jeugd, de lef, de levenservaring…….de eerste roestplekken die we weg kunnen lachen, en drinken…en verdriet laten bestaan, omdat je niet anders kan – zover ben je ook wel op deze leeftijd.

Echt, ik heb zoveel plezier met vrouwen en mannen van in de vijftig….ik lach me rot om ze. Hun openheid, vrijheid, levenslust….Speels.

De laatbloeier: gerijpt en vol energie

Gerijpt en energiek, hoe inspirationeel wil je het hebben? Ik vind mijn eigen generatie een verademing. Groot geworden in ijzersterke jeugdculturen in de jaren 70 en 80, gelouterd in de jaren negentig en booming in het millennium. We werden ooit vanuit economisch perspectief ‘ the lost generation’ genoemd, maar oh wat zijn we daar sterk uitgekomen. We zijn laatbloeiers, en daar hebben we nu we ouder worden profijt van. We zijn unstoppable en nog altijd rebels, want dat leerden we wel in de 70’s en 80’s.

Je eigen anti-aging experiment

Het mooie is ook dat we op deze leeftijd ons eigen anti-aging experiment zijn, of eigenlijk: ons pro-aging experiment. We worden ouder, maar we hebben zoveel prachtige producten en behandelingen voor handen om er fris uit te blijven zien.

Ik denk toch werkelijk stiekem hard op dat mijn facialkuren bij Environ, en nu bij Juliette Armand, mijn vele uren met beautytools op de bank, van de Baby Quasar lamp, de Illuminage Laser, tot de NuFace microstroom tool bijdragen dat mijn er eigenlijk steeds beter gaat uitzien, ondanks ik ouder word. En alle kennis die we hebben over voeding, de populariteit van yoga, pilates en al die inspannende ontspanningsvormen die ons geestelijk en lichamelijk soepel houden. Lees ook mijn artikelen over de workouts met Iboya Triz nog eens en mijn LPG Endermologie kuur.

We are the influencers!

Ik hoor in het tijdperk van influencers dat bedrijven naarstig op zoek zijn naar influencers van vijftig. Well! Here we are, of moet ik zeggen: here I am, hahaha. Ik influence me suf – BeautyJournaal, dit platform dat ik in 2009 oprichtte, is al jaren een steun en toeverlaat voor vrouwen die ouder worden en fris en gezond willen blijven. Al mijn lezers zijn influencers!

Kruidvat stapt samen met Olaz in de wereld van de 50+ vrouw

Het leuke is ook dat er onderzoek gedaan is onder 6400 Europese vrouwen tussen de 50-64 jaar, waaruit blijkt dat we hier te maken hebben met een generatie van tijdloze, geïnspireerde vrouwen. ‘ Vrouwen die de jaren durven te omarmen en die in alle aspecten van het leven grenzen aan het verleggen zijn.’

Het onderzoek is gehouden in opdracht van Procter & Gamble en gekoppeld aan de lancering van een nieuw, online platform met praktische lifestyle tips: www.laat-zien.nl . Een samenwerking tussen Kruidvat en P&G. Over lifestyle, psyche, mode en beauty. ‘Voor vrouwen die hun dromen na willen jagen, extra aandacht aan zichzelf willen besteden, de kleine dingen in het leven willen vieren en zich iedere dag goed willen voelen. Want ook als fifty-something ligt de wereld aan je voeten,’ aldus het persbericht.

Lange leve de verwondering

Natuurlijk, deze fase in mijn leven van afscheid nemen (ja, ik ben gescheiden) en nieuwe wegen bewandelen brengt ook pijn en verdriet mee, soms heel intens. Maar al die intense emoties geven me het gevoel dat ik leef, hoezeer ik soms de controle erover lijk kwijt te zijn. Ze geven kleur en diepte aan mijn bestaan, ze stuwen me voort, geven energie. Laten me weer anders naar de wereld kijken. De verwondering is terug in mijn leven, en verwondering is mijn leidraad, een batterij waaraan ik me altijd weer kan opladen.

Er is geen leukere tijd om ouder te worden, dan nu. Kijk maar om je heen naar onze fitte, leuke, authentieke leeftijdgenoten. Let’s celebrate.

Het is niet je leeftijd die bepaalt hoe oud je bent, het zijn de mensen waarmee je omgaat.

Vertel ons je verhaal en win een bomvolle goodiebag!

Heb jij ook zo’n inspirerend verhaal te vertellen nu in de tweede helft van je leven? Stuur het ons en als we het plaatsen win jij een heerlijke beautytas vol producten! Stuur naar info@beautyjournaal.nl

(Ehhh ja, ik zou hier sommige mannen in het bijzonder willen bedanken, maar uit privacy overwegingen doe ik het maar niet.)

Lees ook de columns van journalist Mick Boskamp over seks als je een jaartje ouder wordt, op BeautyJournaal….

 

Lees ook