Ze zeuren niet, ze zijn gezond en hebben een super libido!

08:10 - 04:53
luistertijd 08:10 - leestijd 04:53

Waarom meisjes* van 50 woest aantrekkelijk zijn

BeautyJournaal’s Monique is 52 jaar

*Sorry, Sylvana!

Lekker dan. Heb je helemaal in je hoofd waar je volgende column over gaat, krijg je opeens van je hoofdredactrice (Monique Lindeboom, red.) een link naar een verhaal gemaild, dat als kop ‘Mannen van 50 zijn woest aantrekkelijk’ heeft. Met daarbij de alleszeggende zin: ‘En nu horen we graag jouw tegengeluid over waarom meisjes van 50 zo woest aantrekkelijk zijn… ‘ 

In de praktijk houdt dat in dat ik alles moet laten vallen en me vol op deze klus dien te storten.

Jawohl, Obersturmbannführerin! 

Omdat het me nogal overviel, maakte ik ook nog de fout om op Facebook vrienden en vriendinnen te verzoeken om te reageren op de vraag der vragen. Waarom zijn meisjes van 50 woest aantrekkelijk? Ik werd meteen op mijn vingers getikt door Sylvana Simons, die schreef: ‘Mick, ik hou van je. Maar als je me straks, als ik eenmaal over de 50 ben, nog een meisje noemt…We got a problem!’

Ik moest eerlijk zijn 

Neem van me aan dat het door die stortvloed aan berichten niet minder verwarrend voor me werd. En toen bedacht ik me dat ik gewoon mijn gevoel moest laten spreken en eerlijk moest zijn.

Verbijsterend artikel 

Journalist Mick Boskamp

Want dat is ook zoiets. Sites als gofifty (‘ultieme survivalgids voor het leven na de 50’) staan natuurlijk bol van de bedachte, prefab content. Verbijsterend is het artikel ‘Mag ik nog tongzoenen?’ Nee, dat mag niet meer na je 50ste. Eigenlijk zou je als man van 50 + een tongtransplantatie moeten doen en ‘m ter hoogte van je testikels, aan de bovenzijde van je schaft moeten laten bevestigen. Want dan kun je die tong in ieder geval nog tijdens het vrijen gebruiken. Maar we dwalen af.

Geen klik met oudere vrouwen

In november word ik 60 jaar. De laatste 20 jaar van mijn leven heb ik relaties gehad met vrouwen die gemiddeld 20 jaar jonger waren dan ik. Natuurlijk ben ik een ouwe viezerik. Dat staat buiten kijf. Maar de belangrijkste reden waarom ik veel jongere vriendinnen had, was omdat ik geen klik had met vrouwen die ouder waren. Die ‘dames’ deden nogal neerbuigend tegen me en werden al moe bij de gedachte dat ze deze razende nachtreporter bij moesten houden.

Gedoemd tot een oud mens van 50

Maar dan opeens word je bijna 60 en ben je single. Dat is anders dan als je 45 bent en single, geloof me. Dan lig je echt uit de markt bij jongere vrouwen. Met als gevolg dat ik gedoemd was om, als ik nog iets met een vrouw kreeg, dat het dan met een oud mens van 50 zou zijn (ja, het is schandelijk allemaal, maar ik zou eerlijk zijn).

James Bond deed het met een oudere vrouw 

De eerste echte tekenen dat er iets bijzonders aan de hand was met deze generatie vrouwen van +/- 50 was toen ik de James Bond-film Spectre zag. Voor het eerst deed Bond het met een vrouw van zijn eigen leeftijd in plaats van iemand die zijn dochter had kunnen zijn. Die vrouw werd gespeeld door Monica Belluci (52) en hoewel de opwindende scenes die ze met elkaar hadden nog geen 5 % van de film in beslag namen, blies Monica in mijn ogen de 31-jarige hoofdrolspeelster Léa Seydoux compleet van het scherm. Langzamerhand begon ik steeds meer vrouwen van 50 om me heen te zien die ik – vooruit – woest aantrekkelijk vond. Er is een wet die the law of attraction heet en omdat ik me steeds meer aangetrokken voelde tot de ‘oudere’ vrouw, voelde de ‘oudere’ vrouw zich ook aangetrokken tot deze bijna bejaarde man.

Ze blies me van mijn sokken 

Op een dag kreeg ik een Messenger bericht van een vrouw die me in de weken daarna van mijn sokken zou blazen. Dat was in februari van dit jaar en we zijn nog steeds een item. Het gebeurt vaak dat als ik mijn Facebook-pagina open en zie staan dat ik een relatie met haar heb, dat ik een gelukstraan niet kan onderdrukken. Ze is mijn alles en tegelijkertijd mijn niets.

Woest aantrekkelijk: ze heeft me niet nodig

Wat ik daarmee wil zeggen, is eigenlijk de essentie van waarom ik vrouwen van 50 woest aantrekkelijk vind. Ze kan verdomde goed voor zichzelf zorgen. Ze is mooi, bloedmooi mag ik wel zeggen, onafhankelijk, slim, grappig, heeft smaak, ze ruikt zalig, ze vrijt fantastisch, ze is zorgzaam, lief. Maar tegelijkertijd heeft ze me niet nodig.

En ik haar ook niet op mijn zestigste (nog niet in ieder geval ). We vullen elkaar aan. En als je elkaar aanvult, in plaats van hevig op elkaar leunt, zoals ik bijna altijd heb gedaan in mijn relaties, dan is alles, maar dan ook alles woest aantrekkelijk.

8 is het nieuwe achttien

En ik wil ook nog het volgende zeggen: kom bij mij niet meer aan met platitudes als 50 is het nieuwe 35 of 60 is het nieuwe 40. Ik moet er niet aan denken dat ik 40 zou zijn. Toen ik 40 was, was ik in feite alleen maar bezig om aanwezig te zijn, was ik misschien wel diep ongelukkig. Mijn kleine meid van 8 is verliefd op een jongetje van 9. Dus wat je wel kunt stellen, is dat 8 het nieuwe 18 is…

Kathleen Vael van NYBF 

Tot slot wil ik je even voorstellen aan Kathleen Vael, een Nederlandse vrouw die onlangs 50 is

Kathleen Vael

geworden en de bedenker is van een geweldig beautymerk, dat NYBF heet en aan wie ik heb gevraagd om haar licht te laten schijnen over de woeste aantrekkelijkheid van 50-jarige meisjes (sorry, Sylvana). Hier komt ze:

‘Coco Chanel, toen al haar tijd ver vooruit, begreep het al toen ze zei: op je twintigste heb je het gezicht dat je van de natuur hebt gekregen en op je vijftigste heb je het gezicht dat je verdient.’

Verantwoordelijk voor de fab fifties

Dat is precies wat ik nu om me heen zie want ik heb nog nooit zoveel mooie vijftigers gezien als nu. Dat is maar voor een deel te wijten aan de beschikbaarheid van goede huidverzorging of de kunsten van een plastisch chirurg. Het feminisme dat zelfstandigheid met zich meebracht, zelfontwikkeling dat zorgt voor bewustwording en geestelijke rust en een gezondere levensstijl, om er maar een paar te noemen, zijn minstens zo verantwoordelijk voor deze fab fifties. Food, yoga, mindfullness, wat jij wil, het draagt allemaal bij.

Ze zeiken niet, maar doen gewoon

Ik zie om me heen een hoop te lekkere vrouwen van vijftig die goed in hun vel zitten en een alarmerend geweldig libido hebben. Wat ik ook vooral merk, is dat deze vrouwen helemaal niet bezig zijn met ‘vijftig is het nieuwe veertig’ maar gewoon lekker vijftig zijn, het nieuwe vijftig, dus.

Met volwassen kids, een lijf waar ze lekker in zitten, een levenservaring waardoor je van elke olifant een dode mug maakt, het geld om te doen wat ze willen en de pit om dat dan ook gewoon te doen zonder er eindeloos over na te denken want ook dat is wel een leuk dingetje van vijftigers, ze zeiken niet maar doen gewoon. Daar hou ik ook van.

 

Wat mezelf betreft, I stick to Audrey Hepburn. Ik heb een superleuk leven (te leuke dochter, te lekkere man) en Ms Hepburn wist het dus al: Happy girls are the prettiest.

Lees ook