Ze voelt haar lichaam compacter worden, heel apart….

07:53 - 04:44
luistertijd 07:53 - leestijd 04:44

Ik ben er maar druk mee om voor jullie op mijn glorieuze 52ste al die verfraaiende behandelingen te ondergaan, maar het moet gezegd: het is geen straf! Het is bere interessant om je eigen experiment te zijn;-)

IMG_0950

vlnr: Christine van Valkenburg van Easy Clinics, Monique van BeautyJournaal, Jose Conrads van Partner in Cosmetics, de distributeur van LPG Endermologie

Momenteel ben ik twee keer in de week bij Easy Clinics in Amsterdam-Zuid te vinden voor LPG Endermologie® behandelingen. Dit zijn mechanische bindweefselbehandelingen van de huid waarmee allerlei oneffenheden in de circulatie van huidweefsel aangepakt kunnen worden. Cellulite voorop, maar ook kleine hardnekkige vetophopingen, vochtophopingen, huidverslapping en huidverklevingen zoals littekens.

Jose zei: ‘Kom een kuur doen!’ 

Ik kwam ermee in aanraking via Jose Conrads, eigenaar van distributeursbedrijf Partner in Aesthetics, die LPG Endermologie in de markt zet (naast Alma Laser) en mij uitnodigde om er kennis mee te maken.

Logo Partner in Aesthetics

Nu ken ik het al zeker twintig jaar. In het begin heb ik eens bij een fysiotherapeut een behandeling gehad en dat vond ik zeer heftig, want pijnlijk. Het was echt ‘stofzuiger-werk’.

Zuigen en rollen

Het apparaat zuigt namelijk je huid iets op en zuigt dan wel rolt hem dan af. In die begintijd was de apparatuur toch net iets minder geavanceerd dan nu, want echt, het is nu een joy om een uur op de behandeltafel te liggen. Ontspannend dus!

Bovenarmen achterkant worden behandeld met Endermologie, de 'kipfilets'

Bovenarmen achterkant worden behandeld met Endermologie, de ‘kipfilets’

Ik wilde dit ook graag doen omdat ik op mijn leeftijd toch wel een aantal issues heb: cellulite dat er al 30 jaar zit, en lipomen of wel vetbuitjes. Daarnaast begint de huidverslapping zichtbaar te worden. Uit een DNA test die ik vorig jaar deed via Pascaud Beauty Innovations blijkt dat ik zeer glycatie-gevoelig ben en dat werkt verslapping in de hand. Gek genoeg is mijn cellulite vooral zichtbaar als ik sta (zwaartekracht) en veel minder als ik lig, maar ja…liggend door het leven..het zou wat zijn!

Strak gezicht, slap lichaam?

In tegenstelling tot mijn best wel strakke gezichtshuid, is die body toch echt wel van een andere orde. Hoogtijd om het lichaam in de schijnwerpers te gaan zetten. Daartoe ben ik ook van mening omdat we inmiddels van haver tot gort weten hoe we onze gezichtshuid moeten verjongen, maar aan de lichaamshuid wordt erbarmelijk weinig aandacht besteed in de beautywereld. Dan gaat het al snel over sport en voeding. Super noodzakelijk, maar er is meer…..

LPG Endermologie® dus!

Sessie 1 : beetje moe en hoofdpijn

Mijn rechter bil, en gekleed in de speciale geweven suit.

Mijn rechter bil, en gekleed in de speciale geweven suit.

Meteen bij de eerste sessie kreeg ik mijn speciale bodysuit uitgereikt die je tijdens de behandeling draagt. Geen ondergoed eronder. Het is bedoeld als een extra buffertje tussen de zuigende rollen van de behandelkop maar ook om net iets meer grip te krijgen op plekken waar dat wellicht soms wat moeilijker is.

Dressed up in a suit

Het is even wennen, de suit heeft op de plaats van de borsten, het kruis en de bilnaad een extra dik geweven stuk, maar goed, een spontaan harde tepel plopt er toch doorheen. En een verdwaald haartje schaamhaar, maar ach, het zij zo. De behandelende therapeuten zijn wel wat gewend. Fijn is die suit ook, omdat je ergste sores, zoals het aanzien van je cellulite toch maar mooi gecamoufleerd is!

Een total body behandeling

We spreken af dat ik een Total Body behandeling krijg, wat inhoudt: bovenarmen, buik, billen, heupen, bovenrug, en bovenbenen – voor en achter.

We beginnen standaard met de bovenarmen. Ik moet op mijn zij gaan liggen met 1 arm gebogen en de spieren aangespannen. Dat aanspannen van spieren moet ik regelmatig doen omdat het vetweefsel dan langs de spieren omhoog gedrukt wordt en makkelijk opgenomen kan worden door de behandelkop.

Stimulatie metabolisme vetcellen…en fibroblasten

Het apparaat zoemt, de rollers zuigen licht en rollen. Elke richting op elk lichaamsdeel wordt een vast aantal keren behandeld, op de machine kan mijn behandelaarster precies zien waar ze is en wat ze moet doen. Na de aanzuigende en rollende behandeling volgt ook nog een opkloppende behandeling. Het zuigen en rollen is bedoeld om de het metabolisme van de vetcellen een prikkel te geven. Tevens helpt het bij afvoer van overtollig vocht in de weefsels. De kloppende behandeling is bedoeld ter stimulatie van de fibroblasten voor aanmaak van collageen en elastiene.

https://instagram.com/p/BMwbnlCggje/

De behandeling duurt een uur, en hoewel ik de eerste al als heel ontspannen had ervaren, merkte ik de volgende dag toch wat beginnersverschijnselen: ik was iets vermoeider, en ik had hoofdpijn. Er wordt aangeraden voldoende te drinken, maar later kwam ik erachter dat ik tijdens het half opzitten op mijn zij en het aanspannen van de bovenarm spieren ook mijn nekspieren teveel had aangespannen. De sessies erna zijn er handdoek rolletjes in mijn nek gelegd en kon ik op mijn zij liggen, zodat de nekspieren konden rusten en inderdaad: geen hoofdpijn meer.

Sessie 2 : ik voel me compacter door vochtverlies

Twee dagen later had ik alweer een behandeling en die onderging ik weer volstrekt ontspannen. Na die tweede behandeling begon ik de eerste zaken te voelen: ik had het gevoel dat ik wat vocht kwijt was, mijn lichaam begon op de een of andere manier compacter aan te voelen. Vooral op buik, heup en bovenbeen ervaarde ik dat.

Sessie 3; he, mijn buik wordt platter

Het begint me op te vallen dat ik mijn buikspieren beter voel. Ik merk dat tijdens het fietsen en als ik zit zie ik ineens een mooie holling onder de borst ontstaan, een platter maag-buik gebied. Hurray! Wat gaat dat snel!

IMG_0944

Sessie 4: ik ervaar wat spierpijn

Ik voel me nog altijd compacter en voor het eerst begin ik ook een beetje spierpijn te krijgen de volgende dag: vooral in het buikgebied en op de bovenbenen.

En steeds vaker denk ik: waarom ben ik dit niet eerder gaan doen! Waarom heeft niemand me verteld dat de techniek van twintig jaar geleden niet meer de techniek van nu is. Waarom trakteer ik mezelf wel op facials maar niet op bodybehandelingen?! De prijs van een facial is ongeveer gelijk aan die van een total body behandeling. Je kunt ook lokale plekken behandelen en dan is het nog voordeliger.

Ik ben blij dat Endermologie weer op mijn pad gekomen. Ik geloof dat echt dat het tijdperk is aangebroken om meer beauty focus op het lichaam te krijgen. Niet alleen via fitness en voeding, maar ook met behandelingen. Er is nog een hele wereld te ontdekken, en anders moet de industrie maar eens snel opschieten, want Endermologie is en blijft koploper.

https://www.instagram.com/p/BMRsVbqgpOt/?taken-by=beautyjournaal_daily

Ik houd jullie op de hoogte!

Lees ook