Effectiviteit en ontspanning gaan heel goed samen, kijk maar...

08:25 - 05:03
luistertijd 08:25 - leestijd 05:03
FullSizeRender-8

vlnr: testers Simone, Gerti, uitgever Monique en tester Sabine

Reportage! BeautyJournaal team krijgt Juliette Armand facials

Vorige week was ik met Gerti, Sabine en Simone te gast in de Juliette Armand headquarters in Voorthuizen, waar ook hannah resideert, voor een kennismaking met de prachtige gezichtsbehandelingen. Ik volg zelf een kuur met Juliette Armand, waarover ik binnenkort verslag doe, maar ik deel hierbij de leuke video’s, verhalen en beelden van onze prep ’n prime middag met een deel van ons BeautyJournaal testteam.

FullSizeRender-9

Huidcoach Amber geeft Gerti een reinigende massage

Gerti

Op basis van de intake en mijn huidconditie besloot Amber tot de Juliette Armand Aging Regulator Therapy. Een belangrijk onderdeel van deze behandeling is een BHA’s peeling met zowel glycolzuur als salicylzuur. Deze zuren zorgen voor een verfijnde huidstructuur en stimuleren de natuurlijke huidregeneratie. Ondanks dat mijn huid er goed uitziet door alle geweldige producten die ik mag testen voor Beautyjournaal, blijft het gebied rond mijn neus wat grover van structuur.

Begin van de behandeling

Als eerste reinigt Amber mijn huid met de Sensitive Cleansing Gel. Deze werd afgenomen met een warm kompres. Daarna volgde de Preparator Lotion, met 5% AHA. Hiermee werd mijn huid stevig geboend. Het decolleté werd niet vergeten. Mijn huid was nu voorbereid op de echte peeling.

De peeling prikte een beetje maar dat hield na 3 minuten op. De werking van salicylzuur stopt vanzelf. Glycolzuur met een concentraat van 15% blijft daarentegen doorwerken en kan in dit geval geneutraliseerd worden met water doordat de pH-waarde van het product zelf tussen de 4.5 en 5.5 zit. Na 5 minuten werd de peeling met een koud kompres geneutraliseerd. Amber had het al voorspeld, ik voelde weer een lichte prikkeling van de huid.

Nu begon het echte werk, de bindweefselmassage. Heerlijk. Eerst alleen met het retinol A serum, daarna ook met de Retin C cream. Wat een heerlijke handen heeft Amber. Ze masseerde niet alleen mijn gezicht maar ook mijn schouders en nek. Echt genieten. Amber pakte mijn huid stevig aan, ik wil niet anders. Dan weet je dat er iets gebeurt.

FullSizeRender-11

Gerti en Amber

De behandeling werd afgesloten met de Sunfilm Facegel SPF30 voor het gezicht. Na een peeling nooit zonder spf de deur uit!

Hoe heb je de behandeling ervaren?

Mijn gezicht had een mooie glow en voelde super goed gehydrateerd. Ik was heerlijk ontspannen en daarnaast vrolijk door het leuke gezelschap van Amber.

 

Sabine

FullSizeRender-6

Sabine krijgt van haar huidcoach Janneke Gruppen de amandelzuur peeling

Eerder had ik al „de zwaarste treatment of all treatments” ondergaan van Juliette Armand: De Apocalypsis Exfoliation (lees mijn verslag hier), nu kreeg ik de eer om met een van de nieuwste treatments „ de Mandelic acid therapy” te mogen kennismaken.

Huidcoach Janneke Gruppen, de specialist in de JA-treatments, maakte een foto van mijn huid en nam een intake af. Mijn behandeling startte met huidmetingen.

Janneke had de Mandelic Acid therapy voor mij uitgekozen, omdat hij fijne lijntjes goed behandelt en hydratatie van de huid verbetert – mijn huid is snel droog. Deze peeling is gloednieuw binnen het Juliette Armand-concept. Het is de mildste peeling, toepasbaar in elk seizoen en voor alle huidtypen, en –kleuren. De irritatiegraad is laag.

Het is een peeling op basis van amandelzuur die het afschilferproces normaliseert, waardoor acne, pigmentstoornissen, grove poriën, rosacea en fijne lijntjes behandeld kunnen worden.

Begin van de behandeling

Wat ik mega interessant vond, was het feit dat mijn huid geprept werd voor de peeling: de pH-waarde van mijn huid werd teruggebracht naar 3.5. Voor het neutraliserende gedeelte van de behandeling werd de pH omhoog gebracht naar 8.5.

Daarna werd mijn huid schoongemaakt en gekalmeerd met de Calming Bliss. Dit is een crème die speciaal ontwikkeld is om intens herstel te bieden na een chemische peeling.

Hoe heb je de behandeling ervaren?

Tijdens de vakkundig uitgevoerde bindweefselmassage viel ik bijna in slaap. Ik word daar zo ontspannen van. Mijn huid voelde lekker doorbloed aan en had een heerlijke roze gloed.

IMG_1805

Janneke en Sabine

Om het af te sluiten werd de Repair Gel aangebracht. Het legt een dun laagje op de huid tegen vochtverlies. Ook draagt het bij aan verbetering van de huidelasticiteit en een vermindering rimpeldiepten.

Daarna werd de Sunfilm Facegel SPF30 aangebracht (een kalmerend zonneproduct). Wat was het weer een feestje – dat zijn behandelingen in het huidcoachcenter in Voorthuizen altijd!

 

Simone

FullSizeRender-7

Simone ondergaat een BHA peeling vooraf gaand aan de Whitening treatment

Tijdens de intake met het maken van foto’s kreeg ik een mooi beeld van mijn rimpels, roodheid en pigmentatie in de huid. Voor zonschade is bij mij een issue. De keuze viel daarom op de Whitening Therapy behandeling van Juliette Armand.

Begin van de behandeling

Met de Skin Analyser werden de waardes van het vocht, vet, pH-waarde, erytheem en melanine op en in mijn huid gemeten. Mijn huidcoach Chantal voert daarna met een stevige massage de reiniging uit. Dan krijg ik een BHA Peeling met 15% glycolzuur en 15% salicylzuur , die aanvankelijk behoorlijk prikt, maar dat neemt geleidelijk af. Hij wordt uiteindelijk met water geneutraliseerd en verwijderd. De huid voelt zacht, glad en als nieuw.

Nadat Chantal het Forte C Serum met krachtige bindweefselmassage grepen heeft ingemasseerd brengt ze het Whitening Latex masker aan. Een dikke pap, het is latex, die over ogen en mond kan worden aangebracht. Na ongeveer een kwartier wordt het Whitening Latex masker in een beweging van het gezicht gelicht. Het masker zorgt er voornamelijk voor dat de werkstoffen van het intensieve Forte C Serum goed door de huid kunnen worden opgenomen. Als laatste worden het Whitening Serum en de Whitening 24h Cream ingezet in combinatie met de hannah bindweefselmassage en ter bescherming van de huid een SPF30.

 

Hoe heb je de behandeling ervaren?

Ik hou van krachtige huidverbeterende behandelingen. Door de intensieve peeling en het inmasseren van het serum met bindweefselmassage grepen heb je het gevoel dat je huid even goed onderhanden wordt genomen. Chantal weet wat ze doet. De peeling voelt krachtig aan maar net niet TE. De peeling is goed uit te houden en Chantal licht het proces goed toe, zodat je de peeling redelijk ontspannen kunt ondergaan.

FullSizeRender-12

Simone en Chantal

De behandeling werd zeer deskundig uitgevoerd met een uitgebreide intake vooraf. Echt maatwerk.

De zonschade is in toenemende mate zichtbaar op mijn huid. Ik besteed er aandacht aan met mijn eigen verzorging, maar het is heel fijn dat ik met deze behandeling nog even een stap verder kon gaan.

 

Monique

Ik, Monique, onderga en speciale kuurbehandeling met de Chronos Therapy (lees hier mijn verslag) voor volumeverbetering van de huid. Ik ga jullie daar binnenkort meer over vertellen. Maar deze ontzettend grappige foto wilde ik jullie niet onthouden. Terwijl ik heerlijk ontspannen in mijn Hydra Latex masker lig, poseert mijn fantastische huidcoach, en BeautyJournaal expert, Marielle Eggenkamp even heerlijk eigenzinnig voor de foto!

Monique ontspant tijdens het Hydra Latex Masker van Juliette Armand, en haar huidcoach Marielle blijft in de buurt;-)

Monique ontspant tijdens het Hydra Latex Masker van Juliette Armand, en haar huidcoach Marielle blijft in de buurt;-)

Lees ook