Een mini facial voordat je dag begint

06:12 - 03:43
luistertijd 06:12 - leestijd 03:43

Getest Baby Quasar Plus rood licht beauty tool

Ik ben al zo’n acht weken in de ban van mijn ‘lampje’. Hoe meer ik lees over de kracht van zg. beautytools, apparaatjes op stroom om het huidaspect te verfraaien, hoe nieuwsgieriger ik word. Ik ken natuurlijk de apparatuur bij de schoonheidsspecialiste, die vele malen sterker is, en    resultaat geeft, maar waarom zou het thuis niet kunnen, met een tandje lager?

https://instagram.com/p/96iUlOPoHU/

Als ik ook zo zie wat voor bijzondere tools Eva Wisse allemaal in haar webshop Freshwater Valley heeft, uit Amerika…ze was ook een van de eersten die de Clarisonic reinigingsborstels in Nederland te koop aanbood. Eva heeft er een neus voor om de juiste producten op te sporen.

Rood licht + infra rood

Rood licht. Ik ken de collageenlampen en ik weet dat ze werken, mits je je huid er maar lang genoeg mee behandeld. De collageenbank heeft het wat dat betreft nogal moeilijk, omdat je echt heel veel sessies nodig hebt om resultaat te gaan zien. Danielle schreef er al eens een review over: na 15 keer nul resultaat. Ik ken ook een gerenommeerde injectablesarts die al jaren een collageenlamp voor haar gezicht gebruikt, al way before het überhaupt was ingeburgerd.

Celstof wisseling boost

Nu lees ik steeds meer over de heilzame inwerking van rood licht, op een beperkte kracht, om de celdeling een boost te geven. Dat rode licht wordt dan gecombineerd met infrarood licht. Dit laatste wil nog wel eens tot discussie leiden omdat infrarood licht rechtstreeks afkomstig van de zon ook celschade kan geven – vandaar er tegenwoordig ook aan zonbescherming een IR-bescherming wordt toegevoegd.

Leestip! Lees hier meer achtergronden over Led licht voor je huidconditie

https://instagram.com/p/8gWhBLvoHW/

Maar in Baby Quasar is de sterkte van het licht zo afgepast dat de claim voor een boost van collageen en elastine op de langere termijn gedaan mag worden. De lampjes hebben ook een FDA approval.

Bereik in drie huidlagen

Hoe werkt dit? De levende cellen in de huid absorberen golflengtes tussen 590 en 950 nanometer. Onze cellen en weefsels zetten deze vorm van lichtenergie om in brandstof dat de cellulaire stofwisseling, oftewel celdeling, opnieuw activeert en stimuleert.  Het licht gaat door de epidermis en de dermis heen, en bereikt de hypodermis. Er wordt geclaimd dat het licht dieper werkt dan een crème maar ooit zou kunnen doen. Na acht weken dagelijks gebruik zou je een zichtbare afname van fijne lijntjes moeten zien.

Lekker strijken over je huid

Je strijkt met het lampje over je huid. Het gezicht verdeel je in delen wangen, voorhoofd, mondgebied, hals en je pakt ook je decolleté mee. Dit laatste ben ik pas overigens recent gaan doen. Als een sectie klaar is hoor je een lampje piepen en ga je naar het volgende huiddeel. Heel erg simpel.

Je doet dit altijd op een schone huid. Er mag wel een serum op zitten, maar vettere crème wordt afgeraden. Na afloop crème je de huid wel goed in, omdat hij droger kan aanvoelen.

Langzaam opbouwen

De eerste week besloot ik dat ik het niet elke dag zou doen, mijn huid ging er droger van aanvoelen en dat vind ik niet prettig. Ik heb het langzaam opbouwd en nu doe ik het wel dagelijks, na zo’n acht weken.

https://instagram.com/p/8gK08pPoBC/

Ik heb weinig fijne lijntjes in mijn gezicht, eigenlijk alleen wat rond de ogen, maar daar mag je het lampje niet gebruiken. Ik heb extra aandacht gegeven aan het mondgebied met de naso-labiale lijn, een paar plooitjes op mijn bovenlip, en een plooi die onder mijn kin langs loopt.

Minder fijne lijntjes?

Ik kan na acht weken nog niet zeggen dat deze plooien minder diep zijn geworden, ik denk dat ze ook niet geschikt zijn voor behandeling met dit lampje. Ze vallen niet binnen het kader van de ‘fijne lijntjes’, het is grover werk dat waarschijnlijk met laser behandeld zou moeten worden.

Ontspannen en geplumped

Maar….en dat maakt dat ik dit lampje verslavend vind! ’s ochtends na het ontbijt neem ik even tien minuten de tijd om te zitten met ‘ lampje’. Het is inmiddels mijn ultieme beauty ochtendritueel. Heerlijk ontspannen, echt. En wat me opvalt is dat mijn huid er daarna ook veel ontspannender uitziet en goed doorbloedt. Fris en gezond, uitgerust. En een beetje geplumped, en dat komt door de warmte die ontstaat in de huid. Het verhoogt de vochttoevoer.

Lekker the day after na een avond uit

Baby Quasar Plus is ook mijn trouwe vriendje geworden als ik na een lange avond vol plezier en de nodige drankjes de volgende ochtend toch weer acte de présence moet geven. Ik zie er echt iets uitgeslapener uit.

Ik snap daarom ook wel dat visagisten ermee werken, om de huid van modellen nog net even die extra ontspannen glow mee te geven. En je begrijpt, ik ga er lekker mee door. Als je hem acht weken consequent elke dag hebt gebruikt, kun je het daarna terugbrengen naar een onderhoudsdosis van 2x per week, maar zover ben ik nog niet.

Nabehandelen met La Mer

Schermafbeelding 2015-12-06 om 10.57.07Ik gebruik na afloop het heerlijke Renewal Oil serum van La Mer en de bijpassende Moisturizing
Softcream.

De producten geven tezamen een fantastische hydratatie van mijn huid, versterken de glow en vetten mijn iets gecombineerde huid met drogere wangen heerlijk terug.

La Mer is net zo verslavend als dit lampje! Je shopt deze prachtige producten van La Mer hier online.

Hier koop je het lampje

Zie voor de aankoop van mijn favoriete lampje de shoplink hieronder: de button Beste Shopdeal!

 

Lees ook