Last van een vrolijke huid

03:18 - 01:59
luistertijd 03:18 - leestijd 01:59

Van vrijen word je mooi (en lekker natuurlijk)

Journalist Mick Boskamp

Vanmorgen werd ik wakker gekust. En niet op mijn mond. En dat was maar goed ook, want ik kreeg geen adem meer.

Toen ze onder de dekens vandaan kwam, viel me op hoe jong en strak haar huid was en hoe vol haar lippen waren. Toen ik zelf later in de badkamer naar mijn gezicht keek, leek ik vijf jaar jonger.Tijd om haar op soortgelijke wijze te bedanken voor de instant verjongingskuur.

Beter dan welke crème ook
Seks, en dan regelmatig beoefend en van het hemelse soort, is beter voor de huid dan welke crème dan ook. In het boek The Better Sex Guide to Extraordinaire Love Making van Dr. Yvonne Fulbright zet de auteur op een goed moment 20 vrouwen voor een zogenaamde doorkijkspiegel.

Daarbij kunnen mensen aan de andere kant van de spiegel door het glas heen kijken. De tien vrouwen die regelmatig, plezierige seks hadden, werden stuk voor stuk veel jonger geschat dan de vrouwen die een karig seksleven hadden.

Last van een vrolijke huid
En het is geen abracadabra. Seks verbetert de bloedcirculatie, waardoor er meer zuurstof naar je huid wordt gepompt, waardoor het lijkt alsof je straalt. Een vriendin van me zegt dat ze na een orgasme, of nog beter: een aaneenschakeling van orgasmes ‘last’ heeft van een vrolijke huid. Ze is een goede vriendin, dus mag ze dat soort dingen aan me vertellen.

fotocredit: Glenn Cornelisse

Sperma, een krachtig antioxidant
Een tijdje geleden waren er ook Beautyexperts die beweerden dat spermine, een krachtig antioxidant en een bestanddeel van sperma, de huid zacht en soepel hield en strakker maakte.

Die experts bestonden voor 99,99 procent uit vrouwen.

Je love handles verdwijnen
Er is nog een andere, zeer prettige bijkomstigheid van bewegingen maken als zijnde getrouwd.

Als je het goed en vaak doet, val je ervan af en worden je spieren strakker. Ook dat is logisch. Seks maakt een stof aan in de hersenen, waardoor je vergeet dat je trek in voedsel hebt.

Tel daarbij op dat als de diesel eenmaal rijdt je niet meer van ophouden weet, zodat je ook nog de nodige calorieen verbrandt en je mag gerust van een win-win situatie spreken. Je love handles verdwijnen weliswaar, maar niemand die ze mist.

Een mooie, jongere huid, een onoverwinnelijke uitstraling en kilo’s die eraf vliegen. Het wordt tijd dat (s)tout Nederland zich liggend staande gaat houden.

@@@@@@

Wie is Mick Boskamp?
In de 21 jaar dat Mick Boskamp redacteur van Playboy was, ontpopte hij zich als allround reporter en schrijver, maar zijn grote liefde bleef beauty en verzorging. Van zijn hand verschenen talrijke reviews, besprekingen en overpeinzingen over mannengeuren, mannencosmetica, maar zeker ook over vrouwen, de wezens die in zijn ogen handgemaakt zijn om de schoonheid te verkondigen. Dat een en ander met ironie, zelfspot en humor gebeurt, vinden we bij BeautyJournaal juist zo fijn.

Lees ook