Elke behandeling geeft een opgefrist effect. Heerlijk!

07:39 - 04:35
luistertijd 07:39 - leestijd 04:35

Al jaren hoorde ik over de wonderen van NuFACE vanuit Amerika. Cosmetisch artsen en dermatologen zweerden erbij voor hun cliënten vanwege de anti-aging properties. Maar, zoals het wel vaker ging, aan deze kant van de plas was het niet te krijgen. Gelukkig beleven beautytools een ware opleving ook in Europa en is dan eindelijk deze superbooster op basis van microstroom en LED licht (rood en oranje) bij ons te koop. Monique testte hem de afgelopen twee maanden uitgebreid (en is hooked!).

 

IMG_9830

Het apparaatje, dat overigens zeer makkelijk in de hand ligt en heel lang meegaat voordat het weer opgeladen moet worden (je kan makkelijk een weekje op vakantie ermee zonder de oplader erbij te hebben) – mits je alleen de stroom gebruikt, en niet het LED device, komt met drie opzetstukken: twee grote bollen voor verstrakking van de wangen, kaak en voorhoofd, twee  pinnen die stroom geleiden voor de lip- en oogcontouren en een lampje met rood, infrarood en oranje licht.  Je kunt ze eenvoudig op- en afklikken.

Schermafbeelding 2016-10-02 om 20.56.29

Bollen, pinnen en licht

Al naar gelang de hoeveelheid tijd die je hebt kun je een klein of een groot programma afwerken. Alleen de ogen voor een frissere opslag en wenkbrauwlift doe je in tien minuten. De wangen en kaaklijn kun je in vijf minuten dagelijks doen. Hiervoor gebruik je resp. de Ele (de pinnen) en de bollen, die de Facial Trainer wordt genoemd. Een uitgebreidere facial doe je met de bollen, het hele gezicht in 50 minuten en de ultrafacial geef je jezelf in 80 minuten  – de powerhouse antiaging behandeling, met de bollen, de pinnen en het LED licht.

Al die behandelingen doe je of 2x per week gedurende vier weken als je net begint, of 1x per week gedurende acht weken.

Twee soorten gel: basis en met gouddeeltjes

De behandelingen met de stroom kunnen niet plaatsvinden zonder gel om de stroom te Nuface gel and gold gel firmgeleiden en minder prikkel te kunnen voelen. Je smeert die dan ook royaal op. Ik kreeg zowel  de NuFACE Gel primer met 24 K gouddeeltjes, een firming gel met oa DMAE en alfaliponzuur, als de gewone gel primer in een grijze tube zonder toevoegingen. Mijn ervaring is dat de gewone gel beter op de huid blijft liggen dan de gold gel en daarom geef ik daar ook de voorkeur aan.

Hij trekt minder snel is en is dus zuiniger in gebruik. Bovendien werkt het uittrek systeem met kwast van de gold gel niet lekker als je met een hand werkt en met de andere hand gel wilt aanbrengen. Het is wel zo dat de gold gel meer glow aan je huid geeft. En het moet gezegd, de meeste consumenten kopen de speciale Firm en Bright gels omdat de toegevoegde stoffen iets extra’s aan de huid geven.

Met een tube moet je dertig behandelingen kunnen doen, met de grijze tube gaat dat zeker lukken, over de gel primer met goud heb ik mijn twijfels hiermee. Maar dat is mijn mening.

FullSizeRender-20

Neem er de tijd voor 

En dan ga je beginnen! Dat is in het begin echt wennen! Omdat je volgens strak protocol allerlei strijkbewegingen moet maken, dus je zeker de eerste keren met de gebruiksaanwijzing op je schoot. Lastig als je je bril moet afzetten voor de behandeling en het papier dichtbij je gezicht moet houden om de letters te kunnen lezen en de plaatjes te bekijken. Ik ben er niet zo handig in om al die instructies snel uit mijn hoofd te leren.  Elke stap, of dat nou voor ogen, wenkbrauwen, wangen, kaaklijn, neusliplijn, fronslijn is, moet drie keer worden uitgevoerd. Maar, zoals gezegd, je kunt voor een kort dagelijks programma kiezen of een langere versie wekelijks.

Facials die je thuis doet, op je gemakje

Maar……het loont. Als je klaar bent, voelt het alsof je een facial hebt gehad. Je huid voelt strakker aan, je teint is opgewekt en oogt echt egaler. Ik deed het onlangs ook toen ik notabene ziek was, en echt, ik zat er stralend glanzend bij op de bank. Niemand zag wat aan me! En mijn mooiste herinnering beleef ik aan een vriendin in Griekenland die ik ermee behandelde en een huid heeft die echt nauwelijks facials krijgt, i.t.t. de mijne: ze zag het, ze voelde het, haar zag man het….en uren later voelde en zag zij en hij het nog steeds!! Nou, wat een cadeautje.

IMG_8031

Behoud van mijn mooie huid

Ik heb te weinig rimpels om op te werken, wel lichte kaakverslapping en ja na afloop merk ik verschil, en ja….ik geloof serieus dat het bijdraagt conditiebehoud van mijn huid. Ik gebruik hem dan ook met name op verslapping.

Ervaring met rood licht

Ik gebruikte al langere tijd een ledlicht lampje van Baby Quasar wat ik zo heerlijk vond. Het led-device van NuFACE ervaar ik als krachtiger, en dat is hij ook qua output.  Ik moet aardig terugvetten na afloop, maar dat doe ik met liefde.

Hoe sterk is die stroom en het led licht?

De microstroom is laagfrequente wisselstroom met een frequentie van 8,5 Hz (8,5 wisselingen per seconde) en een stroomsterkte van max 400 uA (micro-ampère, deze wordt door de Trinity specifiek geregeld op basis van de huidweerstand, zodat de optimale signaalvorm bij de aangezichtsspier komt, aldus de informatie van JC Imp, de importeur van NUFace. Deze signaalvorm simuleert de signalen die door de hersenen worden verstuurd om spieren aan te sturen.

Het LED lampje gebruikt 3 golflengtes (640nm = rood, 605nm = amber en 850nm = infrarood). Er zijn 6 IR-leds, 22 rode leds en 6 amberkleurige leds, die gezamenlijk 9Watt aan vermogen in deze 3 golflengtes leveren (verdeeld naar rato van het aantal leds per kleur). Dit vermogen wordt geleverd via de oppervlakte van de leslamp, plm. 10 cm2, ofwel het totale vermogen is 9kWatt/m2.

FullSizeRender-21

Hoe voelt het?

Nou, prettig. Er is een lichte tinteling, maar nooit onaangenaam, zo lang je maar voldoende gel gebruikt. Er is geen sprake van pijn of overdreven spieraanspanning.

Bekijk hier ook een kort filmpje dat ik ermee maakte, waarin je kan zien hoe het werkt.

Kan ik er nog meer over melden?

Ik heb de afgelopen maanden aardig wat apparaatjes onderzocht. Een ionische cleanser en hyaluronzuur-insluizer van Babor die ik heerlijk vond, de Babyquasar met LED licht die ik met liefde gebruikte, al wat langere tijd een laser voor thuisgebruik, de Illuminage, waarover ik binnenkort nog verslag doe, met name voor de bovenlip, die ik fijn vind in combi met LED en de NuFACE en daar kom ik meteen op mijn conclusie uit:

ik geloof in de combinatie van beautytools. Ze zijn natuurlijk nooit zo krachtig als salonapparatuur, maar al die beetjes bij elkaar helpen ze je echt op weg om de conditie langere tijd stabiel te houden. En als je daarbij goede cosmeceuticals gebruikt, zoals van dr Obagi, van Juliette Armand, PCA

 

FullSizeRender-22

 

Lees ook