Maxim test Rose Anonyme van Atelier Cologne

Over de eerste vijf geuren van het merk Atelier Cologne heb ik al eerder geschreven hier op BeautyJournaal. Inmiddels is deze collectie uitgebreid met de geuren van Amber, Vanille, Vetiver en Roos. De laatste twee parfums vormen een uniek duo, omdat ze verbonden zijn door hetzelfde verhaal.

Diamantenroof

Het verhaal achter Rose Anonyme vertelt het over de sluwe diamantenroof. Een femme fatale die de schitterende steen uit een kluis steelt. Het is niet voor het eerst, dat ze het doet, maar zelfverrijking is niet haar doel. Ze verbergt niet haar sporen, maar laat een roos achter samen met een sluier van haar rozenparfum. De jacht is uitgelokt, want het draait hier slechts om de listige spel der verleiding. En hier begint het verhaal van Vétiver Fatal, die de rozenspoor zal achtervolgen…

Rose Anonyme begint met een koele en zelfs ergens afstandelijke roos op een patchouli achtergrond. Een donkerpaarse roos met een lichte blauwe gloed. Het lijkt op een zijdesjaal, een koel aanvoelende stof die makkelijk door je vingers glijdt. Of is het een blinddoek die op je ogen komt zodat je volledig op je innerlijke waarneming kunt concentreren? Daarna volgt de zoete frambozenwijn. Een bourgognekleurige bedwelmende vloeistof. Je voelt hoe de warmte door je keel en borst zich verspreidt met elke slok. De geur wordt warmer en zoeter, maar verliest niet zijn enigszins gevaarlijke karakter door een druppel van een donkere oud-akkoord ergens in de diepte. De onstuimige aantrekkingskracht van het gevaar gecombineerd met de zoete verleiding van een roos met een suikerrandje.

Maxim concludeert:

Wat mij betreft kan Rose Anonyme een geurige representatie zijn van de verschillende facetten van de kleur Rouge Fatale. De geur is vrij intens en diep. Het heeft een goede sillage en blijft lang aanwezig. Deze roos heeft meer een vrouwelijk karakter, maar als geur past het ook goed bij een man. Op mijn huid slaat deze roos de koele intro over en begint vrij snel zoet en warm te worden met de versterkte fruitwijnaccenten. Het blijft wel spannend door de donkere dieptes van oud.

Het parfum is samengesteld uit de noten van bergamot, Turkse roos, wierook, oud-akkoord, patchouli, papyrus en benzoëhaars. Met de concentratie van 18% is het meer Eau de Parfum, dan een cologne. De prijs is €50 voor 30 ml of €135 voor 200 ml.

Bestel parfums via:
Parfumerie.nl – bekijk alle parfums

Lees ook:

All rights reserved, lees eerst onze disclaimer voor overname van beeld en artikelen.

advertentie

Reacties

3 reacties op “Maxim test Rose Anonyme van Atelier Cologne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Beautyjournaal magazines

Meer Beautyjournaal magazines
advertentie

Recente artikelen door Maxim

Meer artikelen van Maxim

Over Maxim

Maxim (35, hulpverlener gehandicapten) is mateloos gefascineerd door geur: de emoties en de mengsels.

Maxim is binnen het testpanel dé parfumrecensist (voor vrouwen- en mannengeuren). De reden voor zijn fascinatie met parfum kan hij eigenlijk niet goed achterhalen. Daarom zou het heel goed zo kunnen zijn dat het zijn roeping is. ’Als kind was ik gefascineerd door scheikunde en geuren, en ik wilde later zelf parfums gaan maken. Pas vele jaren later is mijn droom werkelijkheid geworden: ik kan me mede door het reviewen voor BeautyJournaal, steeds meer gaan verdiepen in de kunst van de parfumerie.’

Lekkere geuren en nieuwsgierigheid naar hoe ze zijn gemaakt is niet het enige wat hem boeit. Maxim vindt het mooi om te ervaren hoe iets subtiels en fantasievols als parfum zulke sterke emoties kan oproepen. ‘Het stimuleert je om met je diepere verlangens aan de slag te gaan en je eigen beelden en illusies te creëren.’

Spendeert: ….hij weet het niet en wil het niet weten ook. Het komt in de buurt van 1 tot max. 4 geuren per maand.

Favoriete geuren/merken: Serge Lutens en Andy Tauer. ‘Parfumliefhebbers ontwikkelen eerder voorkeur voor een bepaalde stijl of een parfumeur, dan voor een merk.’

Meer over Maxim