Met een mooie, egaliserende satijnzachte glow

04:28 - 02:41
luistertijd 04:28 - leestijd 02:41

Sinds ik mijn huid zo ontzettend mooi weet te houden met mijn favoriete skincare merken als Esse en Meder, gebruik ik eigenlijk geen foundation meer. Nadat ik wat fillers kreeg om volume te herstellen, is het er zelfs alleen maar beter op geworden. Omdat ik altijd wel een groot foundation fan was, wilde ik er toch weer eens een proberen: Revitalessence Skin Glow van Shiseido. Here it comes.

Shiseido’s prachtige formuleringen

We hebben lang niets over Shiseido geschreven, maar gelukkig begint de informatiestroom weer op gang te komen. Een reden te meer om mijn aandacht voor het merk te prikkelen is dat skincare developper en dermatoloog Tiina Meder zo ongelofelijk fan is van Shiseido’s Sun Care Sport BB spf 50. Voor haar bestaat er geen betere, langdurige protectie met zeer hechtend huideffect en een zeer mooie huidfinish. Hurray!

Wat verwacht ik?

En nu de foundation! Wat verwacht ik van een ideale foundation? Dat hij makkelijk verdeelt over de huid en goed hecht, niet cakey is en mijn huid niet (verder) uitdroogt, een mooie glow geeft, niet te sterk ruikt, qua kleur versmelt met mijn huidtoon, een adequate UV-bescherming heeft.

Nu verklap ik het al: al deze eigenschappen heeft deze foundation. Klaar ben ik, met mijn review;-)

Wat zegt Shiseido zelf over dit product?

Shiseido zet twee werkzame stoffen voorop in de communicatie: gefermenteerde kefir, 2 prebiotische stoffen (om de probiotische fermenten te voeden) en niacinamide. De probiotica versterkt de huidbarrière en niacinamide helpt om de teint de verhelderen en een gladder huidgevoel te geven. Als je deze foundation dagelijks zou gebruiken zou je de gladdere huid al binnen een week kunnen ervaren. Dat is niet niks! Maar eerlijk is eerlijk, ik vind dit minder belangrijk, daar heb ik mijn skinroutine voor met vaste producten.

Wat vind ik van de dekking?

De dekking wordt medium genoemd en dat klopt ook. Ik heb een paar flinke pigmentvlekken op mijn voorhoofd en die worden redelijk goed gedekt. Ik vind dat prima zo. Meer dekking hoeft niet, dan wordt het te make-upperig voor mij.

Wat vind ik van de glow?

Ja, die is prachtig. Heel subtiel en net iets meer dan mijn huid van nature een glow heeft. Vooral op het jukbeen kun je dat mooi zien, en natuurlijk de lichtweerkaatsing op mijn voorhoofd. Het is mat, zijdeachtig parelmoer. Mooi!

Wat vind ik van de houdbaarheid en zachtheid?

De houdbaarheid is prima, een dag lang. De foundation bevat een spf 30 en een PA+++ – dat is de sterkte van het UV-A filter, ook hoog dus. Omdat ik foundation niet dik aanbreng, zal de spf ook navenant wat minder sterk zijn. Voor echt goede zonbescherming raad ik aan er nog een zonproduct onder aan te brengen. Stapelen van UV-filters heeft altijd zin!

Het product geeft een heerlijk zacht huideffect. Ik lees dat vrouwen met een gecombineerde huid hem gedurende de dag wat moeten ‘blotten’, mijn huid is redelijk droog, ik heb hier geen last van. Gelukkig maar, want een te droog aanvoelende foundation vind ik zeer onplezierig.

Geurloos

Fijn vind ik trouwens ook dat de foundation nagenoeg geurloos is. Het is een mooi product als je van een no-make-up look houdt. Gewoon een beetje coverage, net iets meer dan wat je met een concealer zou doen. Trouwens, die concealer zal altijd over een UV-bescherming heen moeten. In Shiseido’s foundation wordt daarin al wat tegemoet gekomen.

Tot slot, ik heb de kleur Sand gebruikt. Ik kan me voorstellen dat als ik echt bruiner wordt (ik heb nu een kleur van overwintering in Zuid-Europa) over stap op de kleur Cashmere.

links op de foto zie je een lichte glow op het jukbeen in het midden onder het oog en op het voorhoofd. Overall zie je op de linkerwang op de foto meer egaliteit. Op het voorhoofd zijn pigmentvlekken licht verdoezeld.

Lees ook:

Lees ook