Van effectieve huidverzorging tot een luchtige foundation!

06:24 - 03:50
luistertijd 06:24 - leestijd 03:50

Ben jij al bekend met de BeautyJournaal shop? In deze online etalage kun je de favoriete producten van onze redactie bekijken én direct online kopen. De shop is ingericht met een aantal fijne merken die je al vaker op ons platform voorbij hebt zien komen en waarvan wij zelf groot fan zijn. In deze reeks artikelen delen wij een aantal van deze producten met je. Ontbreekt er volgens jou nog een mooi merk of een speciaal product in de shop? Laat het ons dan zeker weten.

Charlotte Tilbury – Airbrush Flawless Foundation

Onze make-up tester Dian is helemaal verliefd op de Airbrush Flawless Foundation van Charlotte Tilbury. Volgens haar is het ook niet voor niets wereldwijd zo’n hype onder vrouwen. Dit doet wat het belooft: een perfecte egale teint geven met maar 1 laagje!

charlotte foundation

Het is niet zomaar een foundation, het bevat namelijk speciale stofjes voor extra gladheid en hydratatie. Bijvoorbeeld REPLEXIUM® om rimpels uiterlijk tot 8% te verminderen na 8 weken gebruik. Maar ook MossCellTec ™, een complex om hydratatie tot +216% te stimuleren. BeautyJournaal schreef hier al over, lees maar. Tot slot bevat het nog AirCool™ voor een onmiddellijk fris gevoel op de huid.

Prachtig egaal resultaat

Dian vertelt: ‘Ik breng de foundation met een vochtige beautyspons aan, zoals ik eigenlijk altijd doe. Ik merk direct dat hij echt een zwaardere, volledige dekking heeft. Je kunt hem goed opbouwen, maar na één laagje vind ik hem eigenlijk al mooi genoeg. Hij geeft een prachtig egaal resultaat. De substantie is niet te dik, maar ook niet te vloeibaar. Perfect!’

Enkele voordelen van deze lichtgewicht foundation:

Clarins – Double Serumclarins double serum

Het Clarins Double Serum is Corine’s all-time favorite!

‘Wist je dat het Double Serum is al sinds 1985 op de markt is? Je moest het serum in de beginjaren nog zelf mengen uit twee aparte flacons. Maar ook innovaties op verpakkingsgebied stonden niet stil en in de jaren negentig verscheen het Double Serum in één flacon. Dit was wereldwijd de allereerste twee-fase-flacon ooit.

Betere bescherming tegen uv-licht en milieu invloeden

En ook sindsdien hebben de wetenschappers van Clarins voortdurend aan de formule gesleuteld om deze beter en beter te maken. Zo heeft het serum in 2017 weer een ‘upgrade’ ondergaan en is kurkuma aan de formule toegevoegd. Kurkuma zorgt er namelijk voor – simpel gezegd – dat de huidcellen beter naar elkaar ‘luisteren’ en daardoor beter samenwerken. Samen met zeventien andere plantenextracten zorgt het serum voor het optimaal functioneren van je vitale huidfuncties, waardoor je huid beter in staat is luchtvervuiling het hoofd te bieden.’

 

Pascaud – Repair Complex nachtcrèmepascaud repair complex

Monique is groot fan van dit serum en de ontwikkelaarster ervan, Mardge Pascaud, dus ook! Deze herstellende crème stimuleert de reparatie van collageen en elastine, geeft een algemene anti-aging verzorging, heeft een positieve werking op littekens, zorgt voor betere werking van de huideigen reparatie-enzymen, zorgt voor een goed en snel huidherstel na peelings, geeft een mooie glans aan de huid en bevat o.a. foliumzuur, B-vitamines, lactobacillus en betaglucanen.

We gaan nog dieper in op de werkzame stoffen!

Vitamine B: verschillende vormen van vit. B in een hoge concentratie voor vochtherstel, als anti-oxidant en een anti-bacteriële werking, speelt een belangrijke rol bij cellulaire stofwisseling.
Foliumzuur (vit. B11): is een aanjager (activator) van de huideigen repair enzymen.
Biotine: voor groei en reparatie, wordt ook wel vit. H genoemd.
Pyridoxine: behoort tot de groep vit. B6 en zorgt voor opbouw panthenol, vit. B5 co-enzym.
Polysaccharide van schizophyllan (paddestoel): stimuleert de celvernieuwing en voorkomt waterverlies en aantasting door uv-straling van het afweersysteem van de huid, zorgt dat de huid niet uitdroogt. Daarnaast heeft het ook nog een intensief herstellende werking op de huid.
Lactobacillus Rogge Ferment (betaglucan): regenererende werking en activeert het afweersysteem.
Squaleen: regenereert en hydrateert intensief en geeft een goed huidgevoel, huididentieke vetzuren.
Betaïne: een stof uit suikerbiet dat de vochtverdeling in de cellen en tussen de cellen onderling in balans houdt (osmose-beschermer) en dus zorgt voor een optimale celstofwisseling.
Teunisbloemolie: vermindert droog worden van de huid.

Je kunt Repair Complex solo gebruiken of over je andere serum heen, bijvoorbeeld een van de serums die bij je DNA-huidanalyse horen. Lees daar hier meer over.

Clarins – UV Plus SPF50 Anti-Pollution Zonnecrème

clarins uv plus

De favoriet van onze Corine, omdat: ‘Clarins UV Plus Anti-Pollution een ultra-fijne textuur heeft, die er ook nog eens voor zorgt dat je make-up beter pakt en langer blijft zitten. Bovendien is het een niet-vette textuur. En het feit dat het dankzij speciale beschermende werkzame stoffen ook beschermt tegen agressieve deeltjes uit luchtvervuiling, vind ik ideaal!

Musthave bescherming voor het stadsleven

UV Plus SPF50 van Clarins is de musthave bescherming voor het stadsleven: effectief en met een zeer comfortabel gevoel op de huid. Deze UV Plus Anti-Pollution SPF 50 beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV-straling, vrije radicalen en vervuiling. Voor het behoud van een jeugdige, heldere en egale huid.

Cantaloupe-meloen-extract: rijk aan anti-oxidanten, het beschermt de cellen tegen oxidatieve stress als gevolg van UV-straling en vervuiling. Organische zwarte bessen extract: helpt bij roodheid en het trekkerige gevoel, veroorzaakt door UV-stralen en milieuvervuiling, te voorkomen. Hyaluronzuur: beschermt de huid tegen uitdroging die wordt veroorzaakt door verandering van de hydrolipidelaag onder invloed van UV-stralen en milieuvervuiling.

 

Ga hier naar de BeautyJournaal Shop om alle favorieten te zien.

Lees ook:

Lees ook