Producten waarvan je huid gaat genieten

07:55 - 04:45
luistertijd 07:55 - leestijd 04:45

Vegan, hippe verpakkingen, fris zoete geur en biologische ingrediënten (waar mogelijk) van fruit en planten. De perfecte receptuur om de aandacht te trekken van de millennials onder ons.

Het luxe Franse merk Clarins heeft nu de aandacht gevestigd op de nieuwe generatie met deze verfrissende huidverzorginslijn. “Producten waar je huid van gaat genieten”, aldus Clarins.

myclarins

De My Clarins lijn is de eerste vegan lijn van Clarins. De producten zijn niet getest op dieren.
Weetje: wist jij dat in sommige landen (zoals China) het een vereiste is om producten op dieren te testen? In deze landen is de My Clarins lijn dan ook niet verkrijgbaar.

Shop de heerlijke producten hier online met korting

 

Healthy skin complex

My Clarins geeft aan dat de afkomst van ingrediënten bij hen bekent en traceerbaar is en dat zij bewust omgaan met verpakkingsmateriaal zoals gerecycelde en recyclebare verpakkingen. 88% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong (met uitzondering van de pore-less en clear-out). De producten zijn vrij van ftalaten, parabenen en sulfaten. De overige ingrediënten zijn synthetisch en noodzakelijk om de houdbaarheid van het product te garanderen en voor een prettige geur.

Wat mij direct opvalt is dat de hydraterende beauty mist en de hydraterende creme in een glazen verpakking zit, dat geeft een luxe gevoel en staat extra sjiek op de wastafel. Tevens is het design fris. Ik kan mij voorstellen dat dit millenials zeker aanspreekt, mijn in elk geval wel!

Shop de heerlijke producten hier online met korting

 

Re-Move; Micellar cleansing milk

myclarins

Een romig frisse milk. De intentie van van een micellair reiniger is dat deze make-up en vuil van je huid verwijdert en dat daarbij naspoelen met water niet nodig is. Wat ik er van vind? (Oog)-make-up verwijdert deze cleanser niet in zijn geheel en ik heb zeker de behoefte om mijn gezicht na gebruik met water te wassen.

Het gebruik van een oogmake-up reiniger in combinatie met deze cleanser en naspoelen met water bevalt mij wél. Wellicht dat wanneer jij geen make-up draagt je deze micellair reiniger wel prettig vindt.

Re-Fresh; hydraterende beauty mist

my clarins

Wat heerlijk om met deze beauty mist de dag te beginnen. Verfrissend, koel en helpt mij nét wat gemakkelijker wakker worden in de ochtend.  De hydratende mist is geen vervanger van een dagcrème want na dat de mist is ingetrokken voelt mij huid trekkerig aan en heb ik behoefte aan een crème.

Shop de heerlijke producten hier online met korting

 

Re-Boost en Re-Charge; hydraterende crème

myclarins

Hier kan ik kort over zijn, wat een mega fijne, zachte en frisse crèmes zijn dit. De Re-Boost hydrateert absoluut en trekt snel in. Let er wel op dat deze crème geen SPF bevat. Ga je naar buiten? Gebruik dan een anti-zonnebrandcrème als dagcreme of onder deze crème.

Shop de heerlijke producten hier online met korting

 

myclarins

De Re-Charge (nacht-)crème is net zo zacht als de dag variant. Deze crème blijft wat meer op de huid liggen en kan eventueel wat dikker aangebracht worden zodat het als nachtmasker fungeert. Beide crèmes zijn wat mij betreft aanraders.

Pore-Less; matterende stick

myclarins

De geur van aardbeiensnoepjes komt je tegemoet bij het gebruik van deze stick. Een romige maar poederige stick die je aanbrengt op de grove poriën om ze te laten vervagen. Dit make-up product gaat in de poriën zitten waardoor deze minder zichtbaar zijn.

Tevens geeft de poederige crème een matterend effect met een subtiel roze gloed. Bij het verwijderen van het product zijn de poriën weer aanwezig als vanouds, verwacht dus geen permanent kleinere poriën. De voor en na foto’s spreken voor zich, de poriën ogen daadwerkelijk kleiner.

De Pore-less bevat aardbeiboomextract wat een matterend effect geeft.

Shop de heerlijke producten hier online met korting

 

Op bovenstaande foto’s zie je mijn poriën vóór en ná het gebruik van de Pore-less stick. Deze vervaagt (tijdelijk) de poriën en matteert de huid.

Clear-Out; vermindert imperfecties

Deze corrigerende gel dient gebruikt te worden op beginnende puistjes in tijden van een “huidcrisis”. Bij doelgerichte producten die daadwerkelijk de huid moeten verbeteren ben ik extra kritisch.

Het product bevat salicylzuur wat een positief effect heeft op de aanpak van acné, echter is het niet bekend hoeveel salicylzuur in het product zit verwerkt en is het de vraag wat het aandeel is van dit ingrediënt op de werking ervan omdat het niet hoog in de INCI lijst staat. Tevens bevat de gel postelein extract (Portulaca Oleracea).

Een vergeten groente met kalmerende, zuiverende en ontstekingsremmende eigenschappen. Echter staat dit ingrediënt achter in de INCI lijst wat de bijdrage aan werking van het middel lijkt te verwaarlozen. De gel lijkt wel wat te doen want beginnende puistjes blijven kleiner en helen sneller dan ik gewend ben.

Shop de heerlijke producten hier online met korting

 

Conclusie

Met name de crèmes Re-Boost en Re-Charge zijn mij erg goed bevallen. De verfrissende Re-Fresh spray gebruik ik graag in de ochtend om fris wakker te worden. De Pore-less is ook een prima product die poriën minder laat opvallen en wat de huid matteert.

De micellair reiniger is verfrissend maar verwijdert niet alle make-up, hierbij gaat dan ook mijn voorkeur naar een reiniger van een ander merk. Clear-Out kan een acné uitbraak wellicht wat onderdrukken maar verwacht niet dat dit een acné huid geheel onder controle kan houden. Daarbij spelen meerdere factoren een rol bij acné zoals keuze in huidverzorgingsproducten maar ook leefstijl en gezondheid.

My Clarins heeft mede door de geuren en verpakkingen een frisse uitstraling. Het is een fijn idee dat er aandacht is besteedt aan de afkomst van ingrediënten, samenstelling van de receptuur en keuze van verpakkingsmateriaal. Iets waar de millennial steeds meer aandacht voor heeft.

https://youtu.be/oPxFGr5qes0

Shop de heerlijke producten hier online met korting

 

 

Lees ook