Wat is de kwaliteit van dit merk prachtig!

18:51 - 11:18
luistertijd 18:51 - leestijd 11:18

Wat een geluk! Voor BeautyJournaal mocht ik een heel mooi pakket testen van mijn favoriete make-up merk Charlotte Tilbury. Ik hoopte het Pillow Talk oogschaduw palette te ontvangen omdat ik hier al een tijdje mijn oog op had, maar ik kreeg er nog veel meer mooie producten bij. Ik maakte meteen een geluksdansje, hihi! En een enthousiaste luidkreet door huis, mijn man vroeg wat er was. Nou, dat dus! Ik kreeg gelijk zin om de producten aan te brengen. Met de oogschaduw en lippenstift ben ik wel bekend, maar de rest van de producten ken ik nog niet. Ik ben dus erg benieuwd!

charlotte tilbury make up

Brightening Youth Glow

Na mijn dagcrème breng ik deze (anti-rimpel) Brightening Youth Glow crème aan over mijn gezicht en neusbrug. Het voelt zacht aan, trekt goed in de huid en geeft een hele natuurlijke look met een super subtiele glitter en parelmoer glans. Deze kan makkelijk op dagelijkse basis gebruikt worden. Het heeft een verhelderend effect, wat voor een frisse uitstraling zorgt.

youth glow primer

Mijn oneffenheden vallen minder op en roodheid wordt ook iets minder zichtbaar. Ik heb hier en daar wat pigmentvlekjes, deze worden wat vermindert, maar heel lichtjes. Niet zoals met een foundation bijvoorbeeld. Mijn huid voelt zachter aan en heeft een healthy glow.

youth glow primer

De crème bevat een anti-aging filter om lijnen en wallen optisch te verzachten. Handig voor op de foto’s, een Instagram filter is niet meer nodig ;). Het geeft een mooie glow boost! De verpakking is parelmoer wit en heeft een chique uitstraling met subtiel het logo erop. Ik vind het een fijne tube, het brengt makkelijk en hygiënisch aan.

Tip: breng wat extra aan onder je ogen voor een frisse oogopslag.

Wat zie ik op langer termijn?

Na 4 weken oogt mijn huidtint iets helderder en is meer gehydrateerd. Ik vind het een fijne crème om op te brengen als primer, dus voordat ik verder ga met mijn make-up routine. Het vormt een mooie basis voor over mijn dagcrème. Een foundation gebruik ik liever alleen met feestjes en speciale gelegenheden, deze crème zou ik elke dag kunnen gebruiken. Omdat het product een glans geeft en ik gedurende de dag altijd ga glimmen, poeder ik het nog iets af.

Shop hier online

 

Pillow Talk Beauty Light Wand – Easy Highlighter

De Pillow Talk Beauty Light Wand is een highlighter/blush formule. Het is een limited edition zie ik, ik ben dan ook benieuwd of deze voor mij mooi genoeg is om in het vaste assortiment te komen.

light wand highlighter

De highlighter zit in een tube en heeft een sponsje aan de bovenkant. Het product brengt wat geknoei met zich mee, dus na het aanbrengen neem ik het sponsje iets af voordat ik hem weer terug doe in de dop. Doe je dit niet dan wordt de dop vrij snel vies van binnen.

Ik breng deze highlighter aan op mijn wangen en merk meteen wat voor een mooie glow deze op mijn huid geeft. Wauw! Vooral als je in de zon of in studiolicht staat geeft deze een hele mooie glans. Elke keer als je beweegt zie je het, het ligt er net aan hoe het licht valt.

highlighter

Stralen op een feestje

Bij sommige merken vind ik het vaak te overdreven en onnatuurlijk, vooral als het product een crème formule heeft. Ik gebruik wel dagelijks blush maar dan in poedervorm, dus ik moet wel eventjes wennen aan een crème. Ik wil niet dat mijn gezicht plakkerig aanvoelt, maar dat is bij deze highlighter totaal niet zo. Deze moet je echt aanbrengen als je veel foto’s gaat maken of als je een feestje hebt, dan straal je echt!

De verpakking is een mooie lange smalle tube, daardoor is hij makkelijk en hygiënisch aan te brengen. De tube heeft een roségouden kleur met een gouden dop. Staat alleen al heel chique tussen al mijn make-up spullen!

Shop hier online

 

Handige tip: breng deze crème highlighter aan met een miracle spons zoals die op onderstaande foto. Met deze spons kun je het product beter blenden. De platte kant kun je gebruiken voor andere producten rondom de ogen en neus.

miracle sponge

Swish & Glow Blusher Pillow Talk – Cheek To Chic

De Swish & Glow Blusher is een tweekleurige poederblush. Met mijn poederkwast ga ik eerst over de buitenste tint en dat breng ik aan op mijn jukbeenderen, bij de appel van mijn wang. Vervolgens ga ik met de kwast door de glanzende tint en breng ik het aan op mijn wangen en een beetje bij mijn jukbeenderen.

charlotte tilbury blush

Deze blush vind ik zelf fijn voor dagelijks gebruik en de crème blush/highlighter meer voor speciale gelegenheden. Van deze blush heb je iets meer nodig om echt een kleurtje op je wangen te krijgen. Er zit een licht gouden glitter in wat een subtiele gezonde glans geeft. De glans komt door de light-flex technologie, wat het licht reflecteert en zorgt voor een stralende tint.

Standaard in de tas

De pigmenten worden fijngemalen en door parels gerold om zo een mooie blendbaarheid te creëren. De kleur welke ik heb heet ‘’Cheek To Chic’’. Er zijn meerdere varianten beschikbaar en het product is vrij van parabenen. De verpakking vind ik mooi, ‘’less is more’’. Het heeft een mooie kleur, met alleen het logo erop in roségoud. De verpakking is niet heel groot dus hij zit nu standaard in mijn make-up tasje. Met deze blush kun je overigens heel lang doen. Ik gebruik het nu een maand en er lijkt amper wat gebruikt te zijn, terwijl ik het nu bijna elke dag aanbreng.

Tip: breng je blush altijd aan het einde van je make-up ritueel aan, zodat je kunt zien hoeveel kleur je nodig hebt.

Shop hier online

 

Pillow Talk Luxury Palette Eye Shadows

Jeeej, op dit palette zat ik te wachten! Ik zag op foto’s en bij bekenden al zulke mooie resultaten. Ik heb zelf een ander palette van Charlotte Tilbury (Pillow Talk Palette of Pops) en ben daar erg blij mee, alleen is het soms te donker voor dagelijks gebruik Daarom ben ik erg benieuwd naar deze mooie zacht roze kleurtjes! Het palet bevat vier kleuren en heeft een handig formaat, want hij zit nu standaard in mijn kleine make-up tasje.

pillow talk palette

Ik begin met het aanbrengen van de eerste kleur. Ik gebruik hiervoor een vrij dunne maar volle, ronde oogschaduwkwast. Ik vind dit fijner aanbrengen dan met een plat oogschaduwkwastje. Hiermee blend ik het namelijk beter in. Deze lichte kleur breng ik aan over mijn hele ooglid en onder mijn onderste wimperrand als ‘primer’.

Dan blend ik de tweede kleur in over mijn hele ooglid, maar niet zo hoog tot mijn wenkbrauwen en niet tot aan de binnenste ooghoeken bij de traanbuis. Ik vind het mooier om daar de lichtste kleur te laten, voor een frisse oogopslag. Ook breng ik nog een klein beetje aan onder mijn wimperrand.

De laatste kleur in het palette breng ik lichtjes aan over mijn hele ooglid, behalve bij de traanbuis om de kleur in het geheel ietsjes donkerder te krijgen. Ook breng ik hem een klein beetje aan bij het buitenste gedeelte, onder de wimperrand.

oogschaduw

Glitters

Als laatste gebruik ik de derde kleur met de glitters. Deze breng ik subtiel aan over mijn hele ooglid, dit doe ik gewoon met mijn wijsvinger. Let wel op dat de glitters niet over je hele gezicht komen! Ik gebruik een wattenschijfje die ik dubbel klap en even onder mijn oog leg, en dan beng ik de glitter oogschaduw aan. De eerste keer zaten de glitters op mijn wangen en onder mijn ogen, dat was een beetje too much glitter, dus daar leer je weer van ;).

Ik ben echt fan! Wat een mooie kleurencombinatie is dit, zo lichtroze. Ik ben zo enthousiast dat ik dit palette de afgelopen weken elke dag gebruikt heb.

Shop hier online

 

Bekijk onderstaande video om te zien hoe het merk dit palette gebruikt op een van hun prachtige modellen:

Pillow Talk Eyeliner

Deze eyeliner past qua kleur perfect bij het Pillow Talk oogschaduw palette! Ideaal om je ogen net wat intenser te maken, zo komen ze nóg mooier uit. Ik vind het wel leuk om te proberen, want normaal gebruik ik altijd een standaard zwarte eyeliner.

pillow talk eyeliner

In het oogschaduw palette zitten vrij lichtroze kleurtjes, en deze eyeliner heeft een intens bessenbruine tint. Je blend het makkelijk in en het blijft de hele dag zitten. Zelf gebruik ik een waterproof eyeliner omdat deze vaak vervaagt gedurende de dag, maar deze blijft mooi. Ik wilde de eyeliner er s’avonds af halen, maar daar heb je echt een make-up remover op olie basis voor nodig. Zo goed blijft het zitten.

eyeliner swatch

Tip met aanbrengen

Begin vanuit de binnenste hoek van je ooglid, zo dicht mogelijk langs je wimperlijn. Trek een dunne lijn naar de buitenste hoek en verleng deze naar boven om je oog een amandelvormig effect te geven. Je moet wel snel werken want deze eyeliner droogt binnen 30 seconden! Houd je eyeliner scherp om een fijne lijn te kunnen tekenen. Je moet dit een aantal keer gedaan hebben en wat handigheid krijgen, maar dat lukt je vast!

Shop hier online

 

Lip Cheat Re-Shape & Re-Size Lip Liner Pillow Talk

Van mezelf heb ik al vrij volle lippen, dus ik heb deze lip liner eigenlijk niet echt nodig, maar vind het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. De lipliner heeft een matte lichtroze kleur en is waterproof. Het voelt heel fijn, fluweelzacht aan en brengt makkelijk aan op mijn lippen.

lip cheat lipliner

Ik begin met het omlijnen van mijn lippen vanuit de bovenhoek. Normaal zou je net buiten je natuurlijke liplijn kunnen gaan om je lippen wat voller te ogen, maar dat vind ik te onnatuurlijk en mijn lippen zijn al vrij vol, dus ik blijf binnen mijn natuurlijke liplijn. Wel probeer ik iets meer symmetrie te maken.

Vervolgens vul ik de rest van mijn lippen in en heb ik zo de perfecte basis gecreëerd voor mijn lippenstift. Zo blijft de kleur ook zo lang mogelijk mooi zitten. Soms valt mijn onderlip iets anders dan mijn bovenlip, en dat kan ik mooi herstellen met deze lip cheat ;).

Lippen perfectioneren

Sowieso vind ik het een mooi product om aan te brengen voordat ik mijn lippenstift opbreng, omdat deze langer blijft zitten. Ook egaliseert het mijn liplijn, en oogt het daardoor net wat voller. Je kan je lippen mooi perfectioneren met deze lipliner. Het blijft ongeveer 6 uur zitten en loopt niet uit. Ik vind het ideaal dat deze waterproof is. Soms zie ik dat weleens bij vrouwen, dan is de lippenstift er af en zie je alleen de lipliner, vreselijk vind ik dat. Het product is verder vrij van parabenen.

Shop hier online

 

Pillow Talk Lipstick

Ik was al bekend met deze mooie matte lippenstift van Charlotte Tilbury, ik heb deze namelijk zelf al. Het hoort bij mijn favorieten en zit dus ook standaard in mijn handtas. Ik vind deze zo mooi qua kleur en hij blijft enorm lang zitten. Ook heeft een mooie roségouden verpakking, een vrij chique uitstraling.

pillow talk lipstick

Soms worden mijn lippen droog van matterende lippenstiften, maar deze is hydraterend. Ik heb dus geen last van velletjes rondom mijn lippen. De lipstick wordt ook steeds vaker bij fotoshoots gebruikt merk. Er bestaan totaal 7 kleuren, ik heb ook nog de Very Victoria en Super Cindy lippenstift van Charlotte Tilbury. Ik hou zelf erg van deze kleurtjes, maar Pillow Talk is toch wel de mooiste kleur vind ik.

Tip: scrub je lippen voordat je de lippenstift aanbrengt. Dit kan je eventueel gewoon met honing en suiker doen. Zo heb je zachtere lippen en blijft de lippenstift mooier zitten, zonder velletjes.

Shop hier online

 

Pillow Talk Lip Lustre Lipgloss

De Pillow Talk Lip Lustre Lipgloss is een mooie kleur lipgloss met hoogglans. Nadat ik de Lip Cheat Lip Liner heb aangebracht gebruik ik deze lipgloss. Door het Lotus Flower-extract verzacht het mijn lippen. Er zit een film former in wat een topcoat creëert waardoor de lipgloss nog langer blijft zitten.

lustre lip gloss

Om de kleur te versterken, lijn ik eerst mijn lippen in met de Lip Cheat in de kleur Pillow Talk, daarna breng ik de matte lipstick aan in de kleur Pillow Talk en daarna deze Lip Lustre gloss.

charlotte tilbury lips

Deze lipgloss dekt goed en geeft meer kleur aan de lippen dan de gloss die ik hierna nog ga proberen. De verpakking is redelijk klein en heeft een standaard borsteltje om de lipgloss mee op te brengen. Ik ben kiss-proof ;).

Shop hier online

 

Pillow Talk Lipgloss – Collagen Lip Bath

Dit is een supermooie nude pink lipgloss. Deze lipgloss oogt wat natuurlijker en heeft wat minder pigment dan de Lip Lustre lipgloss. Het geeft een hele mooie glans en meer volume.

collagen lip bath

Informatie over de ingrediënten

pillow talk lipgloss

De verpakking is doorschijnend, wat handig is om de kleur goed te zien. Erg leuk detail: het einde van het kwastje is in de vorm van een hartje. Super leuk gemaakt, for glossy lips!

Shop hier online

 

Mijn eindoordeel

Ik vond het geweldig om zo’n mooi make-up merk te mogen testen, je kan mij niet gelukkiger maken! Ik ben echt enthousiast over de producten en de meesten zitten nu ook standaard in mijn make-up tasje. In een aantal van de producten zit parelmoer verwerkt, dat vind ik altijd zo’n mooi effect geven.

De producten die ik nu het meest gebruik zijn het oogschaduw palet, de poeder blush, de brightening youth glow, de lippenstift en de 2 lipglosses. Ik blijf deze producten zeker gebruiken en blijf nieuwe lanceringen in de gaten houden. De producten zijn niet goedkoop, maar je doet er zo lang mee dat ik het meer dan waard vind!

charlotte tilbury look

 

Lees ook:

Lees ook