Als je graag de hele dag een impeccable flawless teint wilt hebben en houden, is dit jouw merk!

12:16 - 07:22
luistertijd 12:16 - leestijd 07:22

Op Instagram en in community groepen op Facebook zie ik steeds vaker posts met de producten van Charlotte Tilbury voorbijkomen. Het is een merk wat ik ken bij naam, maar nog nooit zelf geprobeerd heb. Ik merkte dat veel mensen te spreken waren over de Airbrush Flawless Foundation. Aangezien ik wel van een mooie en egale teint houd, test ik in dit artikel meerdere Charlotte Tilbury basisproducten. Van foundation tot poeder!

charlotte tilbury

Over het merk

Na meer dan 20 jaar in de fashion en beauty industrie gewerkt te hebben, lanceerde make-up artist Charlotty Tilbury haar gelijknamige make-up en skincare merk. Het begon allemaal in de UK, maar het merk is nu ook te vinden in Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en Nederland. Het merk streeft ernaar de beste in de industrie te zijn. De boodschap die ze willen meegeven is om te durven dromen, het waar te maken en alle regels te overtreden om tot je doel te komen.

……en bekijk hier nog de video van de presentatie van Charlotte herself in 2016, toen haar merk voor het eerst in Nederland kwam:

Van primer en foundation tot concealer en poeder

Ik heb zoveel positieve verhalen over dit merk gehoord, dat ik nu echt wel benieuwd ben geworden naar de producten. Ik sta dan ook te popelen om te beginnen. Vandaag test ik de Hollywood Flawless Filter, de Airbrush Flawless Foundation, de Magic Away Liquid Concealer en de Airbrush Flawless Finish Powder.

Shop hier online

 

Airbrush Flawless Foundation

charlotte foundation

Voordat ik de Airbrush Flawless Foundation aanbreng maak ik gebruik van de Hollywood Flawless Filter. Dit is een primer, highlighter & corrector in één. Meer hierover lees je tegen het einde van deze review, omdat ik hem dan als highlighter gebruik en je de kleur beter kunt zien. Nu is het tijd voor de populaire Aibrush Flawless Foundation, het product wat mijn interesse in het merk aanwakkerde. Ik gebruik de kleur 2 Neutral.

Shop hier online

 

Innovatieve formule

Deze relatief nieuwe en innovatieve foundation vormt de basis voor het gezicht en biedt naast een optimale dekking ook voor verzorgende componenten voor de huid. De formule bevat namelijk de Magic REPLEXIUM® om rimpels uiterlijk tot 8% te verminderen na 8 weken gebruik. Ook zit er MossCellTec ™ in, een complex om hydratatie tot +216% te stimuleren. Tot slot bevat het nog AirCool™ voor een onmiddellijk fris gevoel op de huid.

Het merkt claimt dat de foundation tot 24 uur lang hydrateert, een egale finish geeft, lichtgewicht en comfortabel is en daarnaast waterproof is. Ook zou het een volledige dekking moeten bieden.

foundation

De hype meer dan waard

Ik breng de foundation met een vochtige beautyspons aan, zoals ik eigenlijk altijd doe. Ik merk direct dat hij echt een zwaardere, volledige dekking heeft. Je kunt hem goed opbouwen, maar na één laagje vind ik hem eigenlijk al mooi genoeg. Hij geeft een prachtig egaal resultaat. De substantie is niet te dik, maar ook niet te vloeibaar. Perfect eigenlijk!

De foundation blend mooi in de huid en bedekt oneffenheden volledig. Door het gebruik van de Hollywood Flawless Filter als primer, heb ik nu ook een mooie glow gekregen. De foundation is dus niet matte. Ik snap volledig waar de hype achter dit product vandaan komt, wat een fijne foundation! 

Shop hier online

 

Magic Away Liquid Concealer

magic away concealer

Door naar de Magic Away Liquid Concealer. De concealer heeft een bijzonder draaisysteem met een sponsje. Hoe verder je draait, hoe meer concealer er aan de bovenkant uitkomt. De concealer zou donkere kringen moeten verminderen, net als pigmentvlekken, roodheid en andere oneffenheden.

concealer

Shop hier online

 

Elastisch-stretchformule

concealer

De nieuwe, elastisch-stretchformule zorgt ervoor dat je huid praktisch porieloos lijkt. Zo gladmakend is het. Als we het merk mogen geloven ten minste. De concealer is geïnspireerd op de airbrushtechnieken uit de professionele visagie en zou net als de foundation volledig moeten dekken. Het voelt als een tweede huid. Let’s see! Ik gebruik de kleur 2 Fair.

Geen fijn systeem en dikke textuur

Oké, ik ben echt niet te spreken over het draaisysteem van deze concealer. Eerst komt er helemaal niks uit en vervolgens zit er overal concealer. Dan blijft de resterende concealer ook nog eens in het sponsje en in de dop hangen, zo gaat het product wel erg snel op. De textuur vind ik ook veel te dik voor een concealer. Met een sponsje kan ik het wel mooi blenden, maar het ligt allemaal best zwaar op de huid.

Ik vind de finish van de concealer wel erg mooi. Het geeft echt een heldere, wakkere look. Hij trekt ook niet in de lijntjes, maar ik poeder hem straks alsnog af. Ik moet zeggen dat ik wel wat teleurgesteld ben in deze concealer. De textuur is naar mijn smaak veel te dik, maar het draaisysteem is pas écht vervelend. De finish is verder mooi.

Shop hier online

 

Airbrush Flawless Finish Powder

charlotte tilbury poeder

Ik poeder mijn make-up altijd af in de hoop dat mijn look de hele dag mooi blijft zitten. De Airbrush Flawless Finish Powder is een micro-fijne poeder die lijntjes en oneffenheden vervagen met een egale huid als resultaat. De poeder is matterend om te voorkomen dat de huid gaat glimmen op de verkeerde delen.

Shop hier online

 

Traditionele poeders kunnen soms zwaar voelen en de huid dof maken, daarom heeft Charlotte Tilbury deze luchtige poedertechnologie ontwikkelt die een heldere en verlichtende finish geeft. Ik moet zeggen dat ik mijn huid nu al behoorlijk egaal vind, maar ik hoop dat de poeder mijn huid iets matter kan maken. Ik gebruik de kleur 1 Fair.

poeder

Een zachte en gladde huid

En ja, dat doet hij. Met een grote poederkwast breng ik de poeder over mijn gezicht aan. Het wordt direct mooi matte en nóg egaler. Echter werkt hij onder de ogen wat minder fijn, maar ik geloof echt dat dat komt door de dikke textuur van de concealer. Ik merk namelijk dat de concealer en de poeder daar wat aan elkaar klonteren. Als ik er dan weer met mijn spons overheen ga wordt het weer wat mooier. Na de poeder voelt mijn huid niet plakkerig aan, maar juist heel glad en zacht. 

Shop hier online

 

Hollywood Flawless Filter

flawless filter

Zoals eerder vermeld is de Hollywood Flawless Filter een primer, highlighter & corrector in één. Het is een aanpasbare teint booster voor een glowy huid. Dit product verheldert de huid en laat fijne lijntjes en poriën er gladder uitzien. Ik gebruik de kleur 2 Light.

Shop hier online

 

Gladmakende ingrediënten

highlighter

De gladmakende airbrush-polymeren rollen over de huid voor een poriënverfijnende, romige finish. Het toegevoegde Glossy Oil is een vochtinbrengende olie die het licht reflecteert en licht toevoegt aan het gezicht. Donkere delen worden hierdoor meer helder gemaakt. Fijne poeders zorgen nog voor een soft-focus effect en maken lijnen minder zichtbaar. Het Porcelain Flower Extract met natuurlijke antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen helpt tot slot bij het verbeteren van de microcirculatie en maakt de huid helderder.

Over-all glow

Het product is licht plakkerig en geeft een mooie over-all glow. Ik draag hem dus onder mijn foundation als primer, waardoor de foundation een mooie natuurlijke glow krijgt. Daarna heb ik natuurlijk poeder gebruikt, waardoor die glow verdwijnt. Ik wilde de Flawless Filter daarom als laatste stap in de routine als highlighter gebruiken, maar dat raad ik niet zo zeer aan.

Mijn basis begon te separeren omdat ik het product over een poeder had aangebracht. Dat moest ik eigenlijk weten want vloeibaar over poeder is eigenlijk nooit een succes. De glow is verder erg mooi en natural, maar ik zou hem voortaan alleen onder foundation of over ‘natte’ foundation aanbrengen.

Shop hier online

 

Mijn eindoordeel

Ik ben over het algemeen erg tevreden met de producten van Charlotte Tilbury. Het is kwalitatief goede make-up en mijn huid ziet er mooi egaal uit. Ik moet wel zeggen dat het voelde alsof ik een hele dikke laag make-up op had. Ik denk dat dat voornamelijk komt door de dikke textuur van de concealer. De producten hebben de hele dag mooi op mijn huid gelegen en ik heb geen enkele keer de neiging gehad om het bij te werken.

De foundation is mijn favoriet en de poeder vind ik ook erg fijn. De overige twee producten gaven een prima resultaat, maar zou ik niet snel opnieuw kopen.

Shop hier online

Lees ook:

beautyjournaal shop banner

Lees ook